مشارکت مردم با نگاه امنیتی شکل نمی گیرد
به گزارش اقتصادنیوز در این مطلب آمده است: آنچه در انتخابات اخیر کشور دوست، برادر و همسایه با جمعیت اکثریت مسلمان شاهدیم، نمونهای توسعهیافته از دموکراسی و مشارکت در کشوری غیرغربی استنتایج انتخابات ترکیه بیش از هر چیز نشاندهنده آن است که از طرفی میتوان به سنتها و ارزشهای دینی پایبند بود و از سویی میتوان دستاوردهای بشر در عرصههای مدرنیته و مدرنیزاسیون را پذیرفت. این درحالی است که ما ایرانیان بسی پیشتر از ترکیه در عرصههای نظر و عمل، فکر نو و مشروطیت را پذیرفته بودیم و دو رخداد بزرگ نهضت مشروطیت و انقلاب ۵۷ را برای تحقق حق حاکمیت ملی و شهروندی مدرن را پشت سر نهادهایم، اما همچنان تا تحقق این مطالبات تاریخی فاصله داریم.
امروز دموکراسی در ترکیه به چنان درجهای رسیده که احزاب مختلف به طور آزاد و با عبور از دخالت نظامیان، برنامههای خود را برای اتخاذ رای مردم در عرصه عمومی مطرح میکنند و انتخاب آزاد مردمان آزاد و برابر کشورشان را با احترام میپذیرند. این رخداد مهم میتواند برای ما درسآموز باشد. ما نیز میتوانیم با ایجاد زمینه مشارکت شهروندان ایران، فصل جدیدی از تاریخ سیاسی کشورمان را رقم بزنیم، کما اینکه احزاب مختلف ترکیه، بالاخص احزاب مسلمان آن کشور از بدو شکلگیری از آموزههای متفکران کشورمان درسهای زیادی گرفتهاند.
اقتدار ناشی از رای مردم و مشارکت حداکثری، متضمن منافع و مصالح ایران عزیز است.
اگر به دنبال مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خود هستیم باید در اتاق فکر حاکمیت نگاه نخبگی دست برتر را داشته باشند نه نگاه امنیتی. باشد که در شکلدهی به فصل جدیدی از مناسبات بین مردم و حاکمیت و غلبه بر نقشههای شوم بدخواهان ایران عزیز، شاهد تصمیماتی بزرگ در عرصه سیاست کشور باشیم در غیر این صورت صرفا باید با نگاه حسرتآلود، انتخاباتی نظیر انتخابات ترکیه را نظارهگر بود.