رصد بازار کالاهای اساسی؛

برنج ایرانی و خارجی گران می شود؟

کدخبر: ۵۴۶۳۲۶
دبیر کمیسیون تامین‌کنندگان برنج کشور درباره ممنوعیت واردات برنج خارجی به ایران گفت: حدود یک ماه پیش تراز تجاری بین ایران و هند به هم ریخت و ظاهرا اقلامی که از ایران به هند رفته بود از سمت هند قبول نشده بود و در مقابل ایران هم تصمیم گرفت که واردات برنج از هند ممنوع شود.
برنج ایرانی و خارجی گران می شود؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از همشهری آنلاین، دبیر کمیسیون تامین‌کنندگان برنج کشور با بیان اینکه بخش خصوصی تا امروز حدود یک‌میلیون تن برنج بیشتر وارد نکرده است در حالی که جهاد کشاورزی آمار کل واردات را یک‌میلیون و ۴۰۰ هزار تن به بالا اعلام کرده، تاکید کرد: برای تنظیم بازار به ۳۰۰ هزار تن برنج وارداتی دیگر نیاز داریم.

دبیر کمیسیون تامین‌کنندگان برنج کشور درباره ممنوعیت واردات برنج خارجی به ایران گفت: حدود یک ماه پیش تراز تجاری بین ایران و هند به هم ریخت و ظاهرا اقلامی که از ایران به هند رفته بود از سمت هند قبول نشده بود و در مقابل ایران هم تصمیم گرفت که واردات برنج از هند ممنوع شود.

با 300 میلیون صاحب این خودرو شاهین شوید


 

«مسیح کشاورز» ادامه داد: ما در جلسه‌ای که ممنوعیت واردات برنج از هند اعلام شد، اعلام کردیم که با وزارت کشاورزی همراهی کرده و سعی می‌کنیم این بخش از نیاز کشور را از پاکستان وارد کنیم. اما همان زمان هم نگران این بودیم که ‌پاکستانی‌ها از این فضا سوء‌استفاده نکنند و ما دوباره دچار مشکل بشویم بلکه به جای اینکه قیمت را گران کنند سهم خودشان را بیشتر کنند که متاسفانه این چنین نشد و طرف‌های پاکستانی قیمت‌ها را مقداری افزایش دادند و ما هم نتوانستیم آن مقدار برنجی که از هند وارد می‌کردیم را از پاکستان وارد کنیم. این در حالی است که اکنون ثبت سفارش‌ها هم متوقف شده است و ما نمی توانیم برنج وارد کنیم در حالی که به واردات بیشتری نیاز داریم.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج با انتقاد از آمار جهاد کشاورزی در زمینه واردات برنج گفت: به جز بر هم خوردن تراز تجاری بین ایران و هند، عامل دیگری که در ممنوعیت واردات برنج از هند نقش داشت، ارائه اطلاعات غیرواقعی واردات برنج از سوی جهاد کشاورزی بوده است. اصلا مشخص نیست جهاد کشاورزی این آمار را از کجا می‌گیرد چون آمارشان غیرواقعی است در حالی که آمارهای ما کاملا سطح‌بندی شده است و ما آمار را به صورت جزئیات با بعضی از شرکت‌ها کنترل می‌کنیم که آیا آماری که در سامانه جامع تجارت درج شده است واقعی است یا نه که متاسفانه واقعی نیست.

کشاورز ادامه داد: بخش خصوصی تا امروز حدود یک‌میلیون تن برنج بیشتر وارد نکرده است در حالی که جهاد کشاورزی آمار کل واردات را یک‌میلیون و ۴۰۰ هزار تن به بالا اعلام کرده و از نظر آنها امسال به اندازه کافی برنج وارد شده است. برای همین هم ثبت سفارش‌ها را متوقف کرده‌اند اما ما این را هشدار داده‌ایم که تا پایان سال حداقل حدود ۳۰۰ هزار تن برنج دیگر باید وارد شود تا تنظیم بازار این طرف سال و آن طرف سال تضمین شود.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج در مورد آثار و تبعات ممنوعیت واردات برنج هندی گفت: اگر ثبت سفارش‌ها متوقف شود ممکن است آثار سوء آن مثل سال قبل بشود یعنی ما هم با کمبود و گرانی برنج خارجی مواجه شویم که بازار هدف آن ۶ دهک از اقشار آسیب‌پذیر کشور است و هم دوباره به گران شدن برنج ایرانی در شب عید دامن بزند که اینها جزو آسیب‌های جدی‌ است که ما پیش‌بینی کرده‌ایم.

کشاورز افزود: متاسفانه دولت به وقت مناسب حرف ما را گوش نمی‌دهد. پارسال که نباید واردات برنج را ممنوع می‌کردند ممنوع شد و چون برنج خارجی کم بود برنج ایرانی گران شد. امسال ما برداشت خوبی داشتیم و پیشنهاد خودمان این بود که در زمان برداشت برنج ایرانی، واردات برنج خارجی ممنوع بشود و بعد از یک دوره ممنوعیت، باز نسبت به واردات اقدام کنند که دولت باز حرف ما را گوش نکرد و در حالی که باید ممنوع می‌شد نشد اما الان به دلیل عدم اطلاعات واقعی از آمار واردات و به دلیل بحث نامتعادل بودن تراز تجاری این تصمیمات را گرفته‌اند.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج با تاکید بر اینکه جهاد کشاورزی باید آمارهای واقعی را برای برنامه‌ریزی مد نظر داشته باشند و به بخش خصوصی هم اعتماد کنند، گفت: بخش خصوصی هیچ زمان نمی‌آید کالایی که بازار آن اشباع است و تقاضا ندارد را وارد کند و آن را در انبار بگذارد چون سرمایه‌بر است و با ارز نیمایی هم وارد می‌شود و اینطور نیست که با ارز دولتی وارد شود و ما بگوییم هر چقدر خواستیم می‌توانیم وارد کنیم بلکه با ارز نیمایی وارد می‌‎شود. برای همین ما به اندازه‌ای که بازار کشش داشته باشد و تقاضا وجود دارد، وارد کرده‌ایم و باید اجازه داده شود که تا پایان سال حداقل ۳۰۰ هزار تن دیگر ثبت سفارش و واردات داشته باشیم.

کشاورز در مورد اینکه برنج‌های وارداتی چقدر گران شده است هم بیان کرد: برنج پاکستانی یک مقدار گران شده و برنج‌های هندی هم که از قبل بوده است الان حدود ۱۰ درصد در حال گران شدن است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • گزارش «اقتصادنیوز» از جریان پول حقیقی در بازار سهام

      اقتصادنیوز: در مجموع معاملات هفته اخیر بورس تهران ۵۳۱ میلیارد تومان پول حقیقی به بازار سهام وارد شد و میانگین روزانه…

    کارگزاری مفید