نیم قرن با اقتصاد ایران؛ ۱۵ مهر

دور جدید مذاکرات ایران و آلمان

کدخبر: ۶۷۷۲۱۸
اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از وضعیت اقتصادی ایران دست پیدا کنیم.
دور جدید مذاکرات ایران و آلمان

نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.

در سال 1403، اقتصادنیوز در «نیم‌قرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان می‌شود.

15 مهر 1374؛ گفت‌‌وگوهای ایران و آذربایجان برای گسترش همکاری‌های تجاری

غلامرضا شافعی، وزیر تعاون و رئیس طرف ایرانی کمیسیون مشترک همکاری ایران و جمهوری آذربایجان در راس یک هیات اقتصادی وارد باکو شد.

غلامرضا شافعی اعلام کرد: حامل پیام کتبی آقای «هاشمی رفسنجانی» به آقای حیدرعلی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان است.

رئیس‌جمهور آذربایجان در دیدار مهندس شافعی با وی گفت: آذربایجان آمده همکاری با ایران برای بهره‌برداری از حوزه‌های نفتی جدید در این جمهوری است.

حیدرعلی‌اف ضمن قدردانی از مواضع جمهوری اسلامی ایران در جنگ قره‌باغ و کمک به آوارگان این جمهوری از اینکه به دلیل مخالفت آمریکا، این کشور موفق به واگذاری بخشی از سهم خود در کنسرسیوم به ایران  نشد، ابراز تاسف کرد.

همچنین شافعی با وزیر کشاورزی و رئیس شرکت دولتی نفت جمهوری آذربایجان دیدار و درباره مسائل مورد علاقه دو کشور مذاکره کرد.

15 مهر 1394؛ دور جدید مذاکرات اقتصادی ایران و آلمان

دور جدید مذاکرات برقی و صنعتی ایران با مقامات ایالت نیدرزاکسن آلمان با محور طراحی و احداث نیروگاه‌های برق و به‌ویژه واحدهای تولید برق پاک و تجدیدپذیر در تهران برگزار شد.

در این مذاکرات مقامات این ایالت علاوه‌بر وزیر نفت، معدن و تجارت دیداری نیز با مسوولان وزارت نیرو داشتند.

همایون حائری، رئیس مرکز پشتیبانی صنایع آب و برق و توسعه صادرات وزارت نیرو در دیدار با «اولاف لیس» وزیر ایالتی اقتصاد، کار و ترابری ایالت « نیدرزاکسن» آلمان با بیان اینکه آلمان 90 هزار مگاوات انرژی از خورشید و باد کسب می‌کند که بیشتر از کل ظرفیت نیروگاهی نصب شده ایران است، گفت: ایران به دلیل داشتن منابع بزرگ گازی بیشترین تولید برق را از طریق نیروگاه‌هایی با سوخت فسیلی تامین می‌کند، ولی سیاست‌های وزارت نیرو به گونه ای است که به سوی انرژی‌های تجدیدپذیر گام برداریم.

در این دیدار وزیر اقتصاد ایالت نیدرزاکسن آلمان گفت: پس از دو روز و نیم انجام گفت‌و‌گوهای متعدد و حضور 300 شرکت ایرانی در نشست اول یقین دارم بستر مناسبی برای گفت‌و‌گوها فراهم خواهد شد که در آینده گسترش پیدا خواهد کرد.

دیدار هیات تجاری ژاپن با فعالان اقتصادی ایران

هیرویوکی ایشیگه، رئیس سازمان تجارت خارجی ژاپن در دیدار با محسن جلال‌پور رئیس اتاق بازرگانی ایران به بهبود شرایط اقتصادی ایران پس از توافق هسته‌ای اشاره کرد و گفت: با توجه به شرایط جدید ایران، به همراه شرکت‌های ژاپنی برای تقویت ارتباط خارجی در ایران حضور یافته‌ایم. به جز افرادی که در این جلسه حضور دارند، 30 شرکت دیگر نیز به ایران آمده‌اند.

خیز اقتصاد ایران در پسابرجام

صندوق بین‌المللی پول معتقد است با اجرایی شدن برجام و اثر عواملی مانند «کاهش هزینه‌های مالی و تجاری»، «افزایش تولید نفت» و  «دسترسی به دارایی خارجی» باعث خواهد رشد اقتصادی در سال آینده در سطح 4 تا 5.5 درصد افزایش یابد.

به گفته این نهاد معتبر بین‌المللی، کاهش هزینه‌های مالی و تجاری به میزان 0.75 تا یک واحد درصد افزایش در رشد اقتصادی کشور ایجاد خواهد کرد و افزایش تولید نفت نیز یکی از عوامل مهم در افزایش رشد اقتصادی خواهد بود.

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • نیم قرن با اقتصاد ایران؛ ۱۹ آبان

      اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از…

    کارگزاری مفید