شتابگیری توسعه انرژی تجدیدپذیر در دستور کار دولت چهاردهم

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، عباس علی آبادی امروز در نهمین کنفرانس بینالمللی و ششمین جایزه ملی انرژیهای تجدیدپذیر با اشاره به اهمیت انرژی تجدید پذیر، اظهار کرد: بازار جهانی انرژی به سرعت به سمت منابع پاک در حال حرکت است، رشد ظرفیت نصب شده انرژی خورشیدی و بادی همراه با کاهش هزینهها نشان از تغییر پارادایمها دارد.
وی افزود: پیشبینی میشود تا سال ۲۰۳۰ ظرفیت تجدیدپذیرها تا ۵۵۰۰ گیگابایت افزایش یابد و حرکت دنیا به سمت افزایش راندمان در این حوزه است.
او با اشاره به اهمیت ذخیرهسازی انرژی، گفت: این فناوری امکان استفاده از انرژی و پایداری شبکه را افزایش میدهد.
اقتصادنیوز: آمار رسمی نشان میدهد برقرسانی به صنایع سیمان تقریبا در سطح سال گذشته حفظ شده است.
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه ذخیرهسازها به کاهش خاموشیها و تلفات کمک میکنند، گفت: راهبر اصلی وزارت نیرو بهبود فضای کسبوکار برای سرمایهگذاری در بخش غیردولتی است.
وزیر نیرو توسعه ذخیرهسازهای انرژی را مکمل اصلی توسعه انرژیهای تجدیدپذیر دانست و افزود: بدون توجه به زیرساختهای ذخیرهساز انرژی، توسعه تجدیدپذیرها با چالشهای جدی روبهرو خواهد شد. بهویژه در ساعات کم باری، ذخیرهسازها میتوانند نقشی کلیدی در پایداری شبکه و کاهش ناترازی ایفا کنند.
علیآبادی با بیان اینکه وزارت نیرو برنامه مطالعاتی ویژهای را در حوزه هیدروژن سبز نیز آغاز کرده و این فناوری میتواند بهعنوان یکی از راهکارهای آیندهنگرانه در سیاستهای انرژی کشور نقشآفرین باشد، گفت: امکان احداث نیروگاههای تجدیدپذیر با استفاده از ظرفیت ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید، راهاندازی تابلوی سبز در بورس انرژی، احداث نیروگاههای خورشیدی توسط صنایع از طریق تهاتر، توسعه مزارع تجدیدپذیر برای استخراج قانونی رمزارز و استفاده از ظرفیت ماده ۶۱ قانون اصلاح الگوی مصرف از جمله اقدامات وزارت نیرو برای تسهیل توسعه انرژی های تجدیدپذیر است.
وی با اشاره به رشد ظرفیت منصوبه تجدیدپذیرها در دولت چهاردهم، اظهار کرد: تاکنون برای ۸۰ هزار مگاوات ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر در کشور پروذانه صادر شده است، وزارت نیرو بهصورت جدی در حال پیگیری انعقاد قرارداد و تفاهمنامه برای احداث نیروگاههای خورشیدی است و متقاضیانی که فعالیت خود را آغاز نکردهاند، در کوتاهترین زمان جایگزین خواهند شد تا روند توسعه بدون توقف ادامه یابد.
وزیر نیرو با بیان اینکه شتابگیری توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در دستور کار دولت چهاردهم قرار دارد، اظهار کرد: دولت چهاردهم و وزارت نیرو، متعهد به پیگیری این سیاست کلان هستند و برنامهریزیهای دقیقی در این زمینه انجام شده است.
علیآبادی با بیان اینکه حل مشکل ناترازی برق نیازمند حمایتهای ویژه و برنامهریزی منسجم است، اضافه کرد: با توجه به افزایش نقش انرژی برق در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها و روند فزاینده مصرف، لازم است اقدامات توسعهای ویژهای در این بخش اجرایی شود.
وی با اشاره به ترکیب فعلی منابع تولید برق در سطح جهانی، گفت: در حال حاضر ۵۹.۱ درصد برق جهان از منابع فسیلی و ۴۰.۹ درصد آن از منابع تجدیدپذیر تأمین میشود. پیشبینیها نشان میدهد تا سال ۲۰۳۰ ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر در جهان به ۵۵۰۰ گیگاوات خواهد رسید؛ این موضوع بهروشنی نشان میدهد که ایران نیز باید گامهای جدی و پرسرعتی را در این مسیر بردارد.
ارسال نظر