از توقف صادرات خودرو به عراق تا مقابله با توطئه کاهش قیمت نفت

به گزارش اقتصادنیوز، در یک نگاه کلی به اقتصاد ایران به نظر میرسد که مشکلات و چالشهای اقتصادی در ۵۰ سال گذشته ثابت و غیر قابل حل مینمایند.
روی کار آمدن دولتها با گرایشهای مختلف نیز باعث نشده تا ایرانیان در زمینه اقتصادی چشمانداز روشنی پیش روی خود ببینند.
در پروژه "نیم قرن با اقتصاد ایران" با استناد به اخبار و گزارش های روزنامههای "اطلاعات" و "دنیای اقتصاد" به نوعی هم "تاریخ اقتصادی" ۵۰ سال گذشته را روایت کرده و هم اکنونمان را از گذر این اخبار واکاوی میکنیم.
در سال جاری اخبار اقتصادی سالهای ۱۳۵۵، ۱۳۶۵ ،۱۳۷۵ ،۱۳۸۵ و ۱۳۹۵ مورد بازخوانی قرار میگیرد.
29 تیر 1355
اعتراض به گرانی خودروهای داخلی
در کمیته ملی حمایت از مصرفکننده اعلام شد، با توجه به شکایات متعددی که از خریداران اتومبیلهای تولید داخلی چه در تهران و چه در شهرستانها به کمیته ملی حمایت از مصرف رسیده نمایندگان فروش اتومبیل می گویند حتی تا یک سال آینده را پیشفروش کردهاند و از ثبتنام خریداران برای نوبت خودداری میکنند و اکثرا مشاهده میشود که فروشندگان دیگری فروشنده اتومبیلهای دست اول تولید داخلی هستند که با مبلغی گران و بیش از نرخ مقرر عرضه میکنند و تفاوت قیمت اصلی را با آنچه که میفروشند بهطور نقد و بدون ذکر در اسناد مطالبه دارند و به ترتیبی باید به این بازار سیاه خاتمه داده شود و از سودجویی عدهای دلال و واسطه جلوگیری شود.
29 تیر 1365
هاشمیرفسنجانی: توطئه کاهش قیمت نفت را شکست خواهیم داد
حجتالاسلام هاشمی رفسنجانی، رئیس مجلس در نمازجمعه این هفته تهران گفت: متاسفانه استکبار، چون در کشورهای اسلامی عواملی قوی دارد، اجرای این توطئه برایش آسان شد. هاشمی با اشاره به اهداف استکبار جهانی از توطئه کاهش قیمت نفت در ایران گفت: آنها با این اقدام با یک تیر می خواهند چند نشان بزنند که مهمترینش این است که می خواهند دست ما را در جنگ تحمیلی خالی کنند.
وی اضافه کرد: ما در این جنگ آنچنان برنامهریزی کرده ایم که این توطئه را نیز شکست خواهیم داد و چنانچه آثار این برنامه را در فاو و مهران دیدهایم، این توطئه نیز نتیجه معکوس خواهد داشت.
29 تیر 1385
تشکیل کمیسیون ویژه اصل 44 در مجلس
این روزها بحث پیرامون نحوه عملیاتی شدن فرمان خصوصیسازی علاوهبر اینکه نقل محافل بخش خصوصی شده است، در فضای بحثهای مجلس شورای اسلامی نیز به شدت پیگیری میشود.
محمدرضا باهنر، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ابلاغیه اصل 44 زمینهساز تحول عظیمی در اقتصاد کشور خواهد شد، خبر از تشکیل کمیسیون ویژهای در مجلس برای نظارت بر نحوه اجرای این ابلاغیه دارد.
الیاس نادران یکی از چهرههای اقتصادی مجلس نیز با بیان اینکه دولت و مجلس کمیته کاری مشترک تشکیل دهند و به سرعت خلأهای قانونی تحقق این سیاستها ازجمله قوانین ضدانحصار، ساماندهی بازارهای کار، کالا، سرمایه، پولی و مالی، مبارزه با رانتخواری و پولشویی را تنظیم و تصویب کنند، گفت: مجلس لازم است جلساتی کارشناسی در داخل فراکسیونها و خصوصا کمیسیون ویژه رسیدگی به این مساله را تشکیل دهد و همه ظرفیت کارشناسی خود را در تحقق بهتر آن به کار گیرد و باید به ویژه از تجربه خصوصیسازی در کشور درس گرفت و توجه داشت که اگر موانع نهادی که عامل شکست آن در اوایل دهه 70 و کند شدنش در سالهای بعد شد، مرتفع نشود این فرصت از دست خواهد رفت.
29 تیر 1395
افزایش داراییهای بانک مرکزی عامل اصلی رشد نقدینگی
رئیسکل بانک مرکزی عامل اصلی رشد نقدینگی 30 درصدی سال گذشته را افزایش داراییهای بانک مرکزی عنوان کرد و گفت: پایه پولی در سال گذشته افزایش نیافته و همچنین بدهی بانکها به بانک مرکزی کاهش داشته است.
ولی الله سیف از کنترل نرخ تورم به عنوان مهمترین دستاورد نظام بانکی در سه سال گذشته یاد کرد.
وی با بیان اینکه اکنون ما در آستانه تکرقمی شدن نرخ تورم هستیم، گفت: این در حالی میسر شد که ما در سالهای گذشته در شرایط تحریم به سر میبریم.
صادرات خودرو به عراق متوقف شد
عبدا... رضیان، عضو کمیسیون صنعت و معدن از توقف صادرات خودروسازان به عراق خبر داد.
وی گفت: به خاطر وضع مقررات سختگیرانه در کیفیت، فعلا هیچ خودرویی از ایران وارد عراق نمیشود و صادرات خودرو به این کشور قطع شده است.
این کشور همسایه تا سال گذشته بازار اول صادرات خودروهای ایران لقب گرفته بود، حال آنکه هماکنون بهدلیل کیفیت محصولات داخلی، واردات از ایران را لغو کرده است.
بر این اساس رتبه اول و دوم صادرات خودرو به عراق به دو کشور کره و چین اختصاص دارد و ایران در رتبه هشتم است.
ارسال نظر