افزایش بدهی دولت به بانک‌ها

کدخبر: ۷۰۰۷۸۰
اقتصادنیوز: بررسی‌ها نشان می‌دهد افزایش سهم بدهی دولت به بانک‌ها و موسسات تجاری از نقدینگی نشانگر افزایش استقراض دولت از طریق بانک‌ها است که می‌تواند به‌طور غیر مستقیم باعث افزایش فشار بر پایه پولی و به‌دنبال آن چاپ پول و افزایش تورم شود.
افزایش بدهی دولت به بانک‌ها

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، از آبان ۹۸ تا آبان امسال حجم بدهی‌های دولت به بانک‌ها و موسسات اعتباری ۴.۷ برابر و حجم نقدینگی ۴.۲ برابر شده است. به دلیل تفاوت در میزان رشد این دو متغیر، سهم بدهی‌های دولت به بانک‌ها از نقدینگی به طور کلی افزایش یافته و از ۱۰.۷ درصد به ۱۲ درصد رسیده است. یکی از دلایل اصلی آن، افزایش استقراض دولت از بانک‌های تجاری است. این عمل می‌تواند عواقب سوئی مانند افزایش تورم به دلیل چاپ پول و افزایش پایه پولی داشته باشد.

روش‌های محاسبه نقدینگی

نقدینگی به دو روش محاسبه می‌شود؛ اول، بر اساس اجزای تشکیل دهنده که پول و شبه‌پول هستند. دوم، بر اساس عوامل موثر بر عرضه است که مجموع اعتبار موجود در جامعه است و شامل خالص دارایی‌های خارجی و داخلی شبکه بانکی است. دارایی‌های داخلی به زیرمجموعه‌های خالص بدهی دولت، شرکت‌های دولتی و بخش خصوصی به شبکه بانکی تقسیم می‌شود. منظور از شبکه بانکی در اینجا بانک مرکزی و بانک‌های تجاری و موسسات اعتباری می‌باشد. در این گزارش به سهم خالص بدهی دولت به بانک‌ها و موسسات اعتباری از نقدینگی پرداخته شده است.

مشروح این گزارش را با تیتر «افزایش بدهی دولت به بانک‌ها؛ فشار غیرمستقیم دولت به چاپ پول؟+ نمودار» در اکوایران بخوانید.

 

ارسال نظر

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    پیشنهاد اقتصادنیوز
    اقتصادنیوز امروز به شما پیشنهاد ویژه ای درباره حوزه های مهم خبری می دهد
    از دست ندهید
    کارگزاری مفید