ماجرای تبلیغات «فروش مدرک پزشکی در اینستاگرام»/ سازمان نظام پزشکی ورود کرد

کدخبر: ۷۱۹۵۱۲
اقتصادنیوز: سازمان نظام پزشکی به «فروش مدرک پزشکی در اینستاگرام» واکنش نشان داد.
ماجرای تبلیغات «فروش مدرک پزشکی در اینستاگرام»/ سازمان نظام پزشکی ورود کرد

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایلنا، معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی ایران به تبلیغات «فروش مدرک پزشکی در اینستاگرام» واکنش نشان داد.

«بابک شکارچی» معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی ایران در خصوص تبلیغات در فروش مدارک پزشکی در اینستاگرام گفت: تمام پروانه‌های نظام پزشکی که صادر می‌شود، دارای هولوگرام است. هر شماره نظامی که صادر می‌شود، مشخصات دقیق آن استخراج می‌شود و بدون استثنا تمام مدارک فرد باید در سامانه دانش‌آموختگان وزارت بهداشت ثبت گردد. ثبت این مدارک به صورت وب سرویس است و دستی نیست که فردی بتواند تقلب کند. پیش از این ممکن بود، اما اکنون چنین موضوعی وجود ندارد. ممکن است مدارک جعلی باشد، اما مدارک صادره وزارت بهداشت هولوگرام دارد.

وی افزود: اگر مراجعه‌کنندگان به مطب پزشکان هولوگرام را اسکن کنند، مشخص می‌شود که آیا به سازمان نظام پزشکی وصل می‌شود و یا نه. موردی بوده است که پروانه مطب را از چابهار فرستاندند و گفتند که شما این پروانه مطب را صادر کردید و من اصل پروانه را برای آن‌ها فرستادم و گفتم این پروانه مطب، دارای هولوگرام است و زیر آن نوشته شده که ایشان می‌تواند در درمانگاه فعالیت کند و جایش مشخص است و مدرک شما جعلی است.

شکارچی در ادامه گفت: اینگونه تبلیغات که در فضای مجازی می‌شود به هیچ عنوان به وزارت بهداشت وصل نیست، چون همه آن‌ها وب‌سرویس شده و نظارت بسیار بالایی وجود دارد. هر مدارک نظام پزشکی که صادر می‌شود باید تمام مدارکش در وزارت بهداشت ثبت شده باشد و صندوق رفاه تایید کرده باشد. این‌ها همه وب‌سرویس هستند و امکان جعل مدارک وجود ندارد. وقتی بخواهد راستی‌آزمایی شود، آن مدارک باید اعتبار داشته باشد. نظام پزشکی سامانه عمومی دارد و شما با وارد کردن نام دکتر، به سامانه نظام پزشکی وصل می‌شوید و مشخصات پزشک بالا می‌آید. هر چیزی که در آنجا نوشته شده، مورد تایید است.

این مقام وزارت بهداشت با بیان اینکه تبلیغات برای پزشکان ممنوع است، گفت: مشکل ما با اینستاگرام این است که هیچ نظارتی بر آن وجود ندارد. برای مثال پلیس ترکیه با اینستاگرام قرارداد بسته و به راحتی آن را می‌بندد. ما آدرس می‌دهیم و شکایت می‌کنیم، اما اینستاگرام متاسفانه این مشکل را حل نکرده است. ما با فراجا در ارتباط هستیم و برای سایت‌های داخل ایران، وقتی نامه می‌زنیم، به محض اینکه شکایت کنیم، آن‌ها را می‌بندند. شکایت‌ها عمدتاً از حوزه‌هایی است که مردم با مداخلات غیرمجاز مواجه می‌شوند، نه از پزشکان.

وی با اشاره به اینکه مشکل ما با افرادی است که تخصص ندارند و وارد این حوزه شده‌اند، گفت: برای مثال فرد برای جراحی‌های زیبایی به آرایشگاهی می‌رود که با این‌ها کار می‌کند. من در مدت کوتاهی که به این سمت آمدم، تیمی از تمامی نظام پزشکی‌ها تشکیل دادم و با تعزیرات صحبت کردیم و همکاری خوبی شکل گرفت. جریمه‌ها سنگین شده و برخوردها بیشتر شده است. متاسفانه تمام ضربه‌ها از اینستاگرام است. هرچقدر هم بگویید که اینها دروغ است، مردم باور نمی‌کنند. قیمت‌های بسیار پایینی ارائه می‌کنند و مردم فریب می‌خورند.

شکارچی با تاکید بر اینکه مشکل ما با پزشکان نیست، گفت: بلکه با کسانی است که تخصص ندارند. ما سازوکار داریم و تخلفات پزشکان را پیگیری می‌کنیم. اجازه نمی‌دهیم که تخلفی صورت بگیرد. درصد مشکلات ما با پزشکان پایین است، اما مشکل اصلی با افراد غیرمجاز است که تخصص ندارند.

وی در پایان گفت: خواهش من از مردم این است که سامانه سازمان نظام پزشکی را بررسی کنند. سامانه عمومی است و وقتی نام دکتر را وارد می‌کنند، به اطلاعاتی پزشکان در سازمان نظام پزشکی، دسترسی پیدا می‌کنند. البته باید آگاه باشند که تبلیغاتی در آنجا نباشد. ما فقط می‌توانیم بگوییم که برای مثال دکتر بابک شکارچی متخصص رادیولوژی و استاد دانشگاه است. هر آنچه که در پروانه مطب نوشته شده، واقعی است و هولوگرام دارد. مردم می‌توانند از جایی که می‌روند بخواهند که پروانه فعالیت را ببینند و با دوربین‌شان اسکن کنند تا مشخص شود واقعی است یا تقلبی.

 

ارسال نظر

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید