پشت پرده حمله اسرائیل به سوریه/ کار آمریکا دشوار شد

سرویس: اخبار سایر رسانه‌ها کدخبر: ۷۳۱۶۰۱
اقتصادنیوز: در روزهای اخیر، صدها نفر در درگیری‌هایی میان بادیه‌نشینان، شبه‌نظامیان دروزی و نیروهای دولتی سوریه و همچنین در پی حملات هوایی اسرائیل کشته شده‌اند.
پشت پرده حمله اسرائیل به سوریه/ کار آمریکا دشوار شد

اقتصادنیوز، در گزارشی با عنوان  «سناریوهای پیش روی احمد الشرع بعد از حمله اسرائیل به سوریه/ جرقه دور جدیدی از خشونت ها زده شد؟»  به بررسی علت حمله اسرائیل به سوریه پرداخت. 

در ادامه بخشی از این گزارش را می خوانید؛

نشریه   اکونومیست   در گزارشی با تیتر «چرا اسرائیل به دمشق حمله کرد؟» نوشته است:‌  هنگامی که جنگنده‌های اسرائیلی پایتخت سوریه  را هدف قرار دادند،‌ ستون‌هایی از دود بر فراز دمشق برخاست. این حملات که کاخ ریاست‌جمهوری، وزارت دفاع و فرماندهی ارتش را هدف گرفته بودند، دست‌کم یک کشته و چندین زخمی برجای گذاشتند.

حمله‌ها پس از بروز خشونت‌های فرقه‌ای در استان عمدتا دروزی‌نشین سویدا در جنوب‌غربی سوریه صورت گرفت. در روزهای اخیر، صدها نفر در درگیری‌هایی میان بادیه‌نشینان، شبه‌نظامیان دروزی و نیروهای دولتی سوریه و همچنین در پی حملات هوایی اسرائیل کشته شده‌اند. اسرائیل می‌گوید هدف این حملات در جنوب و دمشق، پایان دادن به حمله دولت سوریه علیه دروزی‌ها و اجرای منطقه غیرنظامی اعلام‌شده‌ای است که پس از سرنگونی حکومت بشار اسد در دسامبر، پیرامون سویدا اعلام کرده بود.

با این حال، مشخص نیست که این رویداد به امنیت بیشتر دروزی‌ها بینجامد. در کوتاه‌مدت، چنین حملاتی احتمالا موجب تضعیف احمد الشرع، جهادی سابق و رئیس‌جمهور موقت سوریه خواهد شد، و همچنین روند آشتی میان سوریه و اسرائیل را که آمریکا به دنبال آن است، دشوارتر خواهد کرد. بسته به تصمیماتی که الشرع و بنیامین نتانیاهو در ادامه اتخاذ کنند، این وقایع می‌تواند به بی‌ثباتی بیشتر در سوریه منتهی شود.

نویسنده این مقاله مدعی است:‌یکی از دلایل این تشدید تنش، تلاش الشرع برای سرکوب اقلیت‌های سوریه، از جمله دروزی‌ها، به‌جای آشتی و ادغام آنان در دولتی کثرت‌گراست. پس از آن‌که در ۱۱ ژوئیه، ربودن یک تاجر دروزی به درگیری میان جنگجویان محلی، گروه‌های جهادی و شبه‌نظامیان دروزی در سویدا انجامید، الشرع نیروهای دولتی را برای مداخله اعزام کرد. به‌نظر می‌رسد او قصد داشت با استفاده از این حادثه و به بهانه مهار خشونت، کنترل خود را بر این استان جنوبی افزایش دهد.

به گفته یک میانجی، رهبران محلی دروزی پیشنهاد دادند تسلیم دولت شوند و سلاح‌های خود را تحویل دهند. اما تصمیم الشرع برای اعزام نیرو، پیشاپیش موجی از خشونت را به‌راه انداخته بود. ده‌ها دروزی در خشونت‌هایی که یادآور قتل‌عام صدها علوی در ماه مارس بود، کشته شدند. شکنجه‌گران برخی از آنها را مجبور کردند سبیل‌های خاصشان را بتراشند، و ویدیوهایی از این تحقیر در شبکه‌های اجتماعی پخش شد. 

 

ارسال نظر

پربازدیدترین‌ها
کارگزاری مفید