اظهارات لاوروف درباره همکاری تسلیحاتی ترکیه و اوکراین

کدخبر: ۶۸۲۹۵۳
اقتصادنیوز: لاوروف گفت: ترکیه از میانجی‌گری صلح دم می‌زند و به کی‌یف سلاح می‌دهد!
اظهارات لاوروف درباره همکاری تسلیحاتی ترکیه و اوکراین

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، وزیر خارجه روسیه با اشاره به همکاری تسلیحاتی ترکیه و اوکراین، گفت تلاش هیچ کشوری برای میانجی‌گری موفق نخواهد شد، زیرا رقبای روسیه صلح را در دستور کار خود ندارند.

«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه گفت باتوجه‌به اعلام آمادگی ترکیه برای کمک به حل بحران اوکراین، ادامه همکاری میان صنایع دفاعی آنکارا و کی‌یف جای تعجب دارد.

لاوروف در گفت‌وگو با روزنامه ترکیه‌ای «حریت» گفت: «متأسفانه آنکارا به همکاری نظامی-فنی خود با کی‌یف ادامه می‌دهد. نیروهای مسلح اوکراین از سلاح‌های ترکیه برای کشتن سربازان و غیرنظامیان روسی استفاده می‌کنند و باتوجه‌به اعلام آمادگی ترکیه برای میانجیگری، این جای تعجب دارد.»

او همچنین با بیان اینکه روسیه برای حل‌وفصل سیاسی بحران اوکراین آماده است، اما خواستار آتش‌بس موقت نیست، گفت: «روسیه آماده دستیابی به یک راه حل سیاسی است، اما این نباید صرفاً به یک آتش‌بس موقت منجر شود، بلکه باید به حل‌وفصل مناقشه با ازبین‌بردن علل ریشه‌ای آن منجر شود، علت‌هایی از جمله گسترش ناتو به سمت شرق، ایجاد تهدیداتی برای امنیت و منافع اساسی روسیه و نقض حقوق روس‌ها و ساکنان روسی‌زبان اوکراین توسط کی‌یف.»

تلاش هیچ کشوری برای میانجی‌گری موفق نخواهد بود

لاوروف با بیان اینکه صلح در دستور کار مخالفان روسیه قرار ندارد، گفت در چنین شرایطی بعید است تلاش‌های میانجی‌گری هیچ کشوری موفق باشد.

او گفت: «در حال حاضر، به نظر نمی‌رسد مخالفان ما خواهان صلح باشند. واکنش اوکراین به طرح صلح ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه که در ژوئن پیشنهاد شد، حمله به منطقه کورسک و حملات هوایی به اهدافی در سایر مناطق مرزی بود. واشنگتن و متحدانش نیز همچنان به حمایت گسترده از کی‌یف ادامه می‌دهند و در مورد امکان استفاده از موشک‌های دوربرد غربی برای حمله به عمق خاک روسیه بحث می‌کنند. زلنسکی نیز ممنوعیت مذاکره با روسیه را لغو نکرده و با این اوصاف، تلاش‌های هیچ کشوری از جمله ترکیه برای میانجی‌گری، موفق نخواهد شد.»

همکاری مسکو و آنکارا در ساخت نیروگاه هسته‌ای، سودمند است

وزیر امور خارجه روسیه در ادامه گفت مسکو معتقد است اگر بتوان بر روی پارامترهای مشارکت روسیه در ساخت نیروگاه هسته‌ای «سینوپ» در ترکیه به توافق رسید، هر ۲ کشور سود خواهند برد.

او گفت: «مقامات ترکیه باید تصمیم بگیرند که پروژه ساخت نیروگاه هسته‌ای سینوپ بر چه اساسی و با کمک چه کسی اجرا شود. اگر ما موفق به توافق بر روی پارامترهای مشارکت روسیه شویم، معتقدیم که هر ۲ طرف از این امر منتفع خواهند شد.»

آمریکا مانع توسعه روابط تجاری روسیه و ترکیه است

وزیر امور خارجه روسیه در ادامه با بیان اینکه ایالات متحده سعی دارد مانع تجارت بین روسیه و ترکیه شود، گفت چشم‌انداز همکاری بین مسکو و آنکارا به این بستگی دارد که آیا به‌زودی راه‌حل‌های قابل‌قبول برای هر ۲ طرف یافت خواهد شد یا نه.

او گفت: «ایالات متحده در تلاش است فرصت‌های شرکای خارجی ما را که علاقه‌مند به تجارت با روسیه هستند، محدود کند. متأسفانه ترکیه نیز از این قاعده مستثنی نیست. چشم‌انداز همکاری عملی ما بستگی به این دارد که آیا کارشناسان بتوانند در آینده نزدیک راه‌حل‌های قابل‌قبولی برای طرفین پیدا کنند یا خیر.»

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • دیدار هزاران نفر از اقشار مختلف مردم با آیت‌الله خامنه‌ای

      اقتصادنیوز: رهبر انقلاب اسلامی ایران فرمودند:‌ مقاومت این است، جبهه مقاومت این است: هرچه فشار بیاورید محکم‌تر می‌شود،…

    کارگزاری مفید