قیمت دلار در محدوده حمایت جا خوش کرد؛ بازار ارز در پیچ و تاب اخبار سیاسی/ کاهش قیمت دلار ادامه دارد؟/ پیشبینی قیمت دلار امروز 11 اردیبهشت 1404

عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان
به گزارش اقتصادنیوز، بازار ارز در حالی معاملات امروز را آغاز میکند که روز چهارشنبه شاهد تداوم احتیاط معاملهگران و نوسانات محدود در نرخ ارزهای مختلف بود و دلار آزاد در محدوده کانال اول کریدور هشتم در نوسان داد و معاملهگران به دقت اخبار مربوط به مذاکرات ایران و آمریکا را رصد کردند. همچنین، مقامات ایرانی قرار است پیش از شروع دور چهارم مذاکرات با آمریکا، با مقامات سه کشور اروپایی دیدار کنند که میتواند احتمال حصول توافق را تقویت کند.
مشاهدات از وضعیت بازار ارز نشان می دهد اکثر معامله گران معاملاتشان را متوقف کردهاند تا تکلیف دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا مشخص شود.
در این میان، بازار ارز تهران معاملات را در سطحی پایین و در محدوده اول کریدور هشتم آغاز کرد و قیمت ابتدایی دلار در این روز، معادل پله نهم این کریدور بود که بهعنوان کف حمایتی فعلی بازار در نظر گرفته میشود. در نیمه نخست معاملات، شاهد یک نوسان مثبت محدود بودیم که قیمت دلار را تا پله ششم کانال اول همان کریدور بالا کشید. اما این رشد کوتاهمدت دوام چندانی نداشت و در نیمه دوم روز، قیمت دلار دوباره به محدودهای پایینتر عقبنشینی کرد و در زمان نگارش این گزارش، دلار در پله چهارم کانال اول کریدور هشتم قرار دارد.
بازار هرات هم روز چهارشنبه وضعیتی مشابه اما کمی پرنوسانتر را تجربه کرد و دلار هرات معاملات خود را با گپ مثبت ۳۰۰ تومانی در پله نهم کف کریدور هشتم استارت زد و سپس اصلاحی ۲۰۰ تومانی را تجربه کرد که قیمت را به عقب راند، اما بهسرعت بازار با فشار خریداران، یک نوسان مثبت کانالی را تجربه کرد که نرخ دلار هرات را تا پله دوم کانال اول کریدور هشتم بالا برد. اما این صعود ماندگار نبود و در ادامه، قیمت دوباره میان پله هشتم کف کریدور هشتم و پله اول کانال اول، در نوسان ماند. در نیمه دوم معاملات، همین نوسانات بینابینی حفظ شد و دلار هرات در محدودهای باریک، اما بسیار حساس معامله شد.
درهم امارات هم روز چهارشنبه پر از نوسانهای محدود ولی مهم بود. قیمت این ارز، معاملات را با گپ مثبت ۵۰ تومانی در سطح ۲۲ هزار و ۲۵۰ تومان آغاز کرد و در همان ساعات ابتدایی، تا ۲۲ هزار و ۳۵۰ تومان بالا رفت. اما خیلی زود روند بازار تغییر کرد و با عقبنشینی تقاضا، قیمت درهم تا ۲۲ هزار و ۱۵۰ تومان پایین آمد. این روند کاهشی حتی تا سطح ۲۲ هزار و ۱۰۰ تومان هم ادامه یافت، اما با شروع نیمه دوم معاملات، قیمت مجدداً بازگشت و دوباره تا محدوده اول یعنی ۲۲ هزار و ۲۵۰ تومان بالا رفت و در نرخ 22 هزار و 200 تومان معاملات را به پایان برد.
از سوی دیگر، بازار ارز رسمی هم در روز چهارشنبه شاهد تحولاتی متفاوت بود. قیمت دلار در مرکز مبادله با کاهش همراه شد و به ۷۱ هزار و ۴۴ تومان رسید. نرخ حوالهای آن نیز به ۶۹ هزار و ۱۰۹ تومان کاهش یافت که نشان از تضعیف نسبی دلار رسمی در برابر سایر ارزها دارد. در مقابل، قیمت یورو در بازار رسمی با افزایش همراه شد و به ۸۰ هزار و ۹۶۸ تومان رسید، در حالی که نرخ حوالهای یورو با رشد تا سطح ۷۸ هزار و ۷۶۳ تومان بالا رفت. این واگرایی رفتاری میان دلار و یورو، ممکن است نشانهای از افزایش تمایل به تنوع ارزی در تقاضای رسمی و حوالهای باشد. قیمت درهم امارات نسبتا پایدار بود و نرخ نقدی آن به ۱۹ هزار و ۳۴۵ تومان رسید و حوالهای آن ۱۸ هزار و ۸۱۸ تومان قیمتگذاری شد.
بازار ارز در روز چهارشنبه در حالی نوسان کرد که هنوز هیچ نشانه قاطعی از شروع روند صعودی یا نزولی پایدار دیده نمیشود. معاملهگران، عمدتاً در موقعیت انتظار قرار گرفتهاند و با احتیاط بالا، تحولات بینالمللی و تصمیمات اقتصادی داخلی را رصد میکنند. سطوح حمایتی و مقاومتی در اکثر ارزها بهشدت تحت نظر هستند و احتمال دارد در صورت انتشار خبرهای مشخص از مذاکرات سیاسی، این سطحها بهسرعت شکسته شوند و بازار وارد فاز حرکتی جدیدی شود. در این فضا، تحلیلگران توصیه میکنند توجه ویژهای به مرزهای تکنیکی در بازار ارز معطوف شود، چرا که هر شکست یا عبور از آنها، میتواند به تغییر فاز ناگهانی بازار منجر شود.
به گزارش اقتصادنیوز، بازار رمزارزها هم در حالی معاملات روز چهارشنبه را آغاز کرد که در روزهای اخیر شاهد نوساناتی در قیمت بیتکوین و تتر بودهایم. تحلیلگران فنی در حال ارزیابی وضعیت کنونی این ارزهای دیجیتال هستند و پیشبینیهایی برای روند آتی آنها ارائه میدهند.
با این حال، قیمت بیتکوین که در روزهای گذشته در کف کانال ۹۵ هزار دلار و ۹۴ هزار دلار قرار داشت، روز گذشته به روند نزولی خود ادامه داد و تا سطح ۹۳ هزار و ۴۹۲ دلار کاهش یافت، اما از این ناحیه حمایت شد و روند صعودی را از سر گرفت. در حال حاضر، بیتکوین در سطح ۹۴ هزار و ۹۸۵ دلار در حال معامله است.
تحلیلگران فنی برای بیتکوین دو سطح کلیدی را مشخص کردهاند. اولین سطح حمایتی در محدوده ۹۰ هزار دلار قرار دارد و در صورت کاهش قیمت به این سطح، بازگشت به روند صعودی محتمل است؛ چرا که این ناحیه بهعنوان سطح حمایت قوی شناخته میشود. از سوی دیگر، سطح مقاومتی در ۱۰۰ هزار دلار قرار دارد و عبور از این سطح و تثبیت قیمت بالاتر از آن میتواند نشاندهنده ادامه روند صعودی و رسیدن به سطوح بالاتر باشد. عوامل مختلفی میتوانند بر قیمت بیتکوین تأثیر بگذارند، از جمله کاهش ارزش دلار آمریکا، افزایش قیمت طلا و تغییرات در سیاستهای اقتصادی ایالات متحده. اگر این عوامل ادامه یابند، احتمالاً بیتکوین قادر خواهد بود که به سمت سطوح بالاتر حرکت کند.
تتر هم در ۲۴ ساعت گذشته بین محدوده ۸۱ هزار و ۳۵۵ تومان و ۸۲ هزار و ۴۱۰ تومان در نوسان بوده است. در حال حاضر، تتر در محدوده ۸۲ هزار و ۹۰ تومان در حال معامله است. تحلیلگران فنی برای تتر دو سطح مهم را شناسایی کردهاند. سطح حمایتی در این ارز دیجیتال در محدوده ۸۱ هزار و ۳۰۰ تومان قرار دارد و در صورتی که قیمت به این سطح برسد و نتواند آن را حفظ کند، احتمال کاهش بیشتر وجود دارد. از سوی دیگر، سطح مقاومتی تتر در محدوده ۸۲ هزار و ۵۰۰ تومان قرار دارد. اگر قیمت تتر از این سطح عبور کرده و تثبیت شود، احتمالاً به سمت سطوح بالاتر حرکت خواهد کرد. عوامل مختلفی مانند تغییرات در نرخ ارزهای اصلی، سیاستهای پولی بانک مرکزی و تقاضای بازار برای تتر میتوانند بر قیمت آن تأثیر بگذارند.
اخبار سیاسی هم روز چهارشنبه در بازار دست به دست شدند که از آن جمله می توان به سخنان عباس عراقچی درباره محل برگزاری دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا اشاره کرد. وزیر خارجه ایران خبر داد: دور بعدی مذاکرات غیرمستقیم طبق اعلام میزبان -عمان-، در رم خواهد بود و روز جمعه هم با سه کشور اروپایی نشست خواهیم داشت.
کارشناسان معتقدند که این نشست میتواند احتمال دستیابی به توافق را بیشتر کند و روز مهمی را برای بازار ارز رقم خواهد زد.
از سوی دیگر فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت روز گذشته در حیاط دولت و در گفتوگو با خبرنگاران درباره تصویب لوایح پالرمو و CFT بیان کرد: «این هفته این دو لایحه در مجمع تعیین تکلیف خواهند شد.» تحلیلگران معتقدند که تصویب این لوایح میتواند زمینه را برای بهبود روابط بانکی ایران با نظام مالی جهانی فراهم کند و موجب کاهش ریسک همکاری بانکهای خارجی با ایران شود و مسیر جذب سرمایهگذاری خارجی را هموارتر سازد.
خبرهای تحریم آمریکا علیه ایران هم که شامگاه سه شنبه به بازار مخابره شد مورد توجه قرار نگرفت؛ چرا که معاملهگران در انتظار فاند اصلی یعنی دور چهارم مذاکرات هستند و اخبار تحریم را فعلا پارازیت میدانند.
با این همه، براساس پیگیری اقتصادنیوز از تحلیلگران بازار ارز، از نظر تکنیکال، رفتار دلار در روز چهارشنبه نشاندهنده آن بود که بازار هنوز برای صعود قاطع به سطوح بالاتر، انگیزه یا قدرت کافی ندارد. در صورتی که پله نهم کف کریدور هشتم که بهعنوان حمایت اصلی شناخته میشود، حفظ نشود، احتمال حرکت نزولی بیشتر و افت به سمت کانال هفتم بهشدت افزایش خواهد یافت. این موضوع بهویژه در صورتی تشدید میشود که اخبار منفی بیشتری از مذاکرات سیاسی منتشر شود یا نرخ حواله درهم کاهش یابد. در مقابل، اگر قیمت بتواند از پله ششم عبور کرده و بالای آن تثبیت دهد، نشانهای از تمایل بازار به صعود و احتمال برگشت به سمت کریدور نهم ظاهر خواهد شد.
تحلیلگران فنی معتقدند که حمایت اصلی دلار هرات در پله هشتم کریدور هشتم قرار دارد و حفظ این سطح میتواند فضای نوسانی فعلی را حفظ کند. با این حال، در صورت شکست این حمایت، چشمانداز بازار بهسرعت نزولی خواهد شد. در مقابل، عبور از مقاومت پله دوم کانال اول میتواند جرقهای برای آغاز موج جدید صعودی در نرخ این ارز باشد، بهویژه اگر در کنار آن، قیمت دلار تهران تثبیت صعودی نشان دهد.
معاملهگران در بازار درهم همچون دلار، در شرایطی دوگانه قرار گرفتهاند. بهعبارت دیگر، سطوح حمایتی و مقاومتی درهم بهوضوح در حال آزمایش شدن است. سطح ۲۲ هزار و ۱۰۰ تومان در حال حاضر بهعنوان حمایت کلیدی تلقی میشود. در صورتی که این سطح شکسته شود، افت تا سطح ۲۲ هزار تومان قابل انتظار است. در سوی دیگر، عبور قیمت از ۲۲ هزار و ۳۵۰ تومان و تثبیت بالای آن میتواند مسیر بازار را برای صعود تا ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان هموار کند.
خریداران و فروشندگان دلار محتاط شدهاند دلیل این احتیاط ادامهدار شدن مذاکرات و ورود آن به جزییات است، از طرفی قیمت جهانی نفت کاهش محسوسی داشته و به ابتدای کانال ۶۰ دلاری کاهش یافته است. نگرانی از رکود به خاطر جنگ تجاری چین و ایالات متحده به کاهش قیمت نفت منجر شده و کاهش قیمت نفت در صورتی که ادامهدار باشد میتواند کف مورد انتظار تحلیلگران برای دلار را بالا بیاورد زیرا مقایسه نمودار قیمت نفت جهانی و قیمت دلار یک همبستگی میان این دو را تایید میکند. که غالبا در هنگام افزایش قیمت نفت جهانی، قیمت دلار آزاد بهتر کنترل شده است.