گزارش «اقتصادنیوز» از بازار طلا و سکه

سقوط قیمت طلا و سکه به کف ۱۴۰۴؛ بازار در مسیر ریزش تا کجا پیش می‌رود؟/ پیش‌بینی قیمت سکه امروز ۲۹ اردیبهشت 1404

کدخبر: ۷۲۰۶۷۴
اقتصادنیوز: بازار طلا و سکه در آغاز هفته، زیر سایه تعطیلی بازارهای جهانی و افت محسوس نرخ دلار، یک بار دیگر عقب‌نشینی کرد و در برخی نمادها تا کف قیمتی سال ۱۴۰۴ سقوط کرد. اما آیا واکنش‌های سیاسی و بازگشایی بازارهای جهانی می‌توانند مسیر بازار را تغییر دهند یا روند نزولی ادامه خواهد داشت؟
سقوط قیمت طلا و سکه به کف ۱۴۰۴؛ بازار در مسیر ریزش تا کجا پیش می‌رود؟/ پیش‌بینی قیمت سکه امروز ۲۹ اردیبهشت 1404
عکس:‌ اقتصادنیوز/ دانیال شایگان

به گزارش اقتصادنیوز، بازار طلا و سکه در حالی معاملات امروز را آغاز می‌کند که در معاملات روز یکشنبه با روندی نزولی همراه شد. تعطیلی بازارهای جهانی که موجب قطع پیوند قیمت داخلی با نوسانات بین‌المللی شد و کاهش نرخ دلار آزاد مستقیماً به‌عنوان فشاری کاهنده بر قیمت طلا و سکه در بازار داخلی عمل کرد.

بازار طلا و سکه روز یکشنبه تحت‌تأثیر مجموعه‌ای از عوامل سیاسی، روانی و فنی، مسیر نزولی خود را تا ساعات پایانی معاملات پشت‌خطی ادامه داد؛ اما اظهارات «ویتکاف»، نماینده آمریکا، مبنی بر مخالفت با ادامه غنی‌سازی در چارچوب هرگونه توافق احتمالی با ایران، به‌طور موقت جلوی افت بیشتر قیمت‌ها را گرفت. هرچند واکنش سریع عراقچی، وزیر امور خارجه، که سخنان ویتکاف را ناآگاهانه و دور از واقعیت‌های مذاکرات توصیف کرد، موجب شد خوش‌بینی ناشی از این اظهارات در بازار چندان دوام نیاورد و قیمت‌ها دوباره وارد مسیر تعدیل شوند.

در معاملات روزانه، سکه امامی با افت دو کانالی به محدوده ۶۹ میلیون تومان رسید و طلای آبشده با از دست دادن یک کانال، تا سطح ۲۶ میلیون تومان کاهش یافت؛ قیمت‌هایی که پایین‌ترین سطوح ثبت‌شده در سال ۱۴۰۴ محسوب می‌شوند. دلار هم مسیر مشابهی را دنبال کرد و یک کانال عقب نشست.

بازار روز یکشنبه بار دیگر نشان داد که سرمایه‌گذاران همچنان به شدت تحت تأثیر اخبار سیاسی قرار دارند. به‌ویژه در فضای مبهم مذاکرات هسته‌ای میان ایران و آمریکا، بازار در وضعیت «انتظارِ پرریسک» به سر می‌برد. هرگونه سیگنال مثبت یا منفی از این مذاکرات می‌تواند با شدت بالا بر بازارهای ارز، طلا و سکه اثرگذار باشد و نوسانات ناگهانی ایجاد کند.

طلای جهانی هم روز گذشته، به دلیل تعطیلات آخر هفته، در نرخ ۳۲۰۳ دلار ثابت ماند و بامداد امروز با افزایش تا سطح 3246 دلار بالا رفت و در لحظه نگارش این گزارش در نرخ 3211 دلار در معامله بود.

قیمت طلای آبشده امروز با گپ منفی در سطح ۲۷ میلیون و ۴۴۹ هزار تومان آغاز به کار کرد و در نیمه اول معاملات با تداوم افت قیمت دلار، روند نزولی را دنبال کرد و تا کف کانال پایین آمد. در نیمه دوم روز فشار فروش تداوم داشت و نرخ به ۲۶ میلیون و ۷۴۰ هزار تومان سقوط کرد. در لحظه نگارش این گزارش، قیمت روی ۲۶ میلیون و 919 هزار تومان قرار گرفته است.

هر گرم طلای ۱۸ عیار هم کاهش محسوسی را تجربه کرد و با عقب‌نشینی دو کانال قیمتی به ۶ میلیون و ۱۸۶ هزار تومان رسید. سپس، با تغییر محدود در روند، یک کانال را بازپس گرفت و در لحظه نگارش این گزارش با نرخ ۶ میلیون و 214 هزار تومان معامله می‌شود.

از سوی دیگر، سکه امامی معاملات را با نرخ ۷۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان آغاز کرد، اما در پی افت دلار و طلا، در نیمه اول روز کاهش یافت و به پله چهارم کانال نزولی سقوط کرد. در ادامه با ادامه فشار نزولی، قیمت تا ۶۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان ریزش کرد. در لحظه نگارش این گزارش، سکه امامی در سطح 71 میلیون و 400 هزار تومان معامله می‌شود.

نیم سکه و ربع سکه هم، به ترتیب با کاهش، 42 میلیون و 200 هزار تومان و 23 میلیون تومان قیمت خوردند و سکه گرمی هم با کاهش در محدوده 13 میلیون و 400 هزار تومان قیمت گذاری شد.

با این همه، تحلیل‌گران تکنیکال سطح ۳۱۵۵ دلار را به‌عنوان ناحیه حمایتی مهم در نظر گرفته‌اند. در صورتی که این حمایت حفظ شود، احتمال حرکت دوباره قیمت به سمت مقاومت ۳۲۸۰ دلار وجود دارد. عبور از این مقاومت می‌تواند زمینه صعود تا ۳۳۰۰ دلار را فراهم کند. اما اگر حمایت ۳۱۵۵ دلار شکسته شود، احتمال تشدید فشار فروش و اصلاح بیشتر وجود خواهد داشت.

طبق ارزیابی تحلیل‌گران فنی، اگر حمایت ۲۶ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان برای طلای آبشده حفظ شود، امکان بازگشت قیمت تا مقاومت اول در ۲۷ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان وجود دارد. عبور از این سطح، مسیر را برای رسیدن به مقاومت ۲۸ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان هموار خواهد کرد. در غیر این‌صورت، در صورت تداوم فشار فروش، سطح ۲۶ میلیون تومان به‌عنوان حمایت کلیدی بعدی مطرح خواهد بود.

از نظر تکنیکال، مرز حمایتی مهم کوتاه‌مدت سکه در محدوده ۶۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قرار دارد. در صورت شکسته شدن این حمایت، امکان افت تا محدوده ۶۸ میلیون تومان وجود دارد. در سوی مقابل، مقاومت ۷۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان سد مهمی برای بازگشت قیمت به سمت ۷۲ تا ۷۳ میلیون تومان محسوب می‌شود.

تحلیل‌ها نشان می‌دهند که سه عامل اصلی زمینه‌ساز این افت بوده‌اند. نخست، شکل‌گیری موجی از انتظارات مثبت در پی بازنشر دوباره گفت‌وگوی علی شمخانی توسط دونالد ترامپ و نیز نشست سه‌جانبه وزرای خارجه ایران، قطر و عمان که از سوی فعالان بازار به‌عنوان نشانه‌ای از تحرکات دیپلماتیک جدی‌تر ارزیابی شد. دوم، رسیدن به پایان ماه و کاهش نقدینگی در بازار که به شکل‌گیری حالت بلوکه در معاملات منجر شد و باعث کاهش چشمگیر تقاضا شد. سوم، سیگنال‌های تکنیکالی کاهشی بود که پس از تشکیل الگوی «سر و شانه» در نمودار طلای آبشده شکل گرفت و با شکسته شدن سطح کلیدی ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، مسیر نزولی تأیید شد و قیمت به سمت کانال ۲۶ میلیون تومان حرکت کرد.

در چنین شرایطی، تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند بازار روز دوشنبه با بازگشایی بازارهای جهانی وارد مرحله‌ای پیچیده‌تر خواهد شد؛ چراکه ورود مجدد قیمت طلای جهانی به معادله داخلی، می‌تواند جهت‌گیری‌ها را تحت‌تأثیر قرار دهد. از یک‌سو، کاهش درجه اعتباری اوراق بدهی ایالات متحده می‌تواند به افزایش قیمت طلا و در پی آن تقویت بازار داخلی منجر شود، اما از سوی دیگر، اگر اخبار مثبت از مسیر مذاکرات یا توافق‌های تجاری منتشر شود، ممکن است این روند معکوس شده و مانع از رشد بیشتر طلا شود. در چنین فضایی، بازار به‌شدت وابسته به اخبار لحظه‌ای و تحولات ژئوپلیتیکی خواهد بود و هر تغییر کوچکی در معادلات سیاسی می‌تواند توازن قیمت‌ها را به‌سرعت برهم بزند.

در مجموع، بازار یکشنبه به‌خوبی نشان داد که در غیاب بازارهای بین‌المللی و در شرایط افت دلار، استعداد اصلاح قیمتی دارد. جهت‌گیری آتی بازار طلا و سکه تا حد زیادی به نتایج سیاسی و ارزی روزهای آینده وابسته است. اگر فضای سیاسی آرام شود یا مذاکرات سیگنال مثبتی بدهد، احتمال بازگشت قیمت‌ها تقویت خواهد شد. در غیر این صورت، سطوح حمایتی تکنیکال آخرین سنگر در برابر روند نزولی خواهند بود.

ارسال نظر

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید