«اقتصادنیوز» گزارش می دهد؛

پیش بینی بازار دلار، سکه و طلا امروز 25 تیرماه/ معامله گران چشم انتظار سیگنال های سیاسی

سرویس: اخبار طلا و ارز کدخبر: ۷۳۱۰۹۳
اقتصادنیوز: در معاملات سه‌شنبه، بازار ارز و طلا پس از جهشی اولیه با فشار عرضه مواجه شدند. نبود سیگنال قوی و فضای مبهم انتظارات، معامله‌گران را به فاز دفاعی برد. در بازار ارز، دلار هرات پس از لمس مقاومت ۸۹۴۰۰، به کانال ۸۸ بازگشت. سکه و طلا نیز با وجود شروعی پرانرژی، تحت‌فشار اصلاح قیمت دلار و تغییر جو جهانی، عقب‌نشینی کردند.
پیش بینی بازار دلار، سکه و طلا امروز 25 تیرماه/ معامله گران چشم انتظار سیگنال های سیاسی

به گزارش اقتصادنیوز، بازار ارز، طلا و سکه در حالی معاملات امروز خود را آغاز می‌کند که در روز سه‌شنبه دو نیمه متفاوت را سپری کرد و در ابتدا صعودی و سپس در نیمه دوم روز، نزولی بود.

در همین راستا، قیمت‌ها در بازار طلای داخلی و سکه با شیب ملایمی رو به بالا بازگشایی شدند و در برخی مقاطع، تحرکات قابل‌توجهی در حجم معاملات نیز مشاهده شد. 

مداخله هدفمند بازارساز در بازار ارز

بازار ارز تهران از همان ابتدای روز تحت تأثیر مداخلات جدی بازارساز قرار گرفت. با عرضه گسترده و مدیریت هدفمند نرخ دلار، روند قیمتی این ارز به سمت کاهش هدایت شد.

اکثر قیمت‌ها در تابلوی بازار نسبت به بالاترین نرخ‌های روز، در سطوح پایین‌تری بسته شدند؛ به‌گونه‌ای که روز معاملاتی برای بسیاری از فعالان بازار با حس نااطمینانی نسبت به تداوم روند صعودی پایان یافت.

روز گذشته، قیمت دلار تهران با گپ مثبت در کانال 89 هزار تومان بازگشایی و با نوسان مثبت 500 تومانی به 89 هزار و 750 تومان رسید و با مقاومت از این مرز، نزولی شد و تا میانه کانال 88 هزار تومان پایین آمد و 88 هزار و 600 تومان بسته شد.

دلار هرات هم با نوسان مثبت در کف کانال 89 هزار تومان استارت زد و با 400 تومان افزایش در میانه روز نزولی شد با برگشت به کانال 88 هزار تومان، در کف 88 هزار تومان بسته شد و در آخرین معامله فردایی 88 هزار و 350 تومان پایان یافت.

همچنین درهم امارات با نوسان منفی 200 تومانی در نرخ 24 هزار و با 100 تومان افزایش و هم‌مسیر با دلار پایین و آمد و در نرخ 24 هزار تومان معاملات به پایان رسید.

در بازار رسمی دلار رسمی با افزایش، 71 هزار و 549 تومان نرخ‌گذاری شد و حواله دلاری نیز تا نرخ 69 هزار و 601 تومان رشد کرد. در مقابل، یورو رسمی با نوسان منفی به 83 هزار و 513 تومان رسید، در حالی که حواله یورو نیز با کاهش، 81 هزار و 238 تومان معامله شد. 

درهم رسمی 19 هزار و 482 تومان و حواله آن، 18 هزار و 951 تومان نرخ‌گذاری شد.

دلار و یورو

بازار در فاز آزمون سطوح کلیدی

با توجه به رفتار نوسانی قیمت دلار در بازار آزاد تهران طی روز سه‌شنبه، بسیاری از تحلیلگران فنی معتقدند که بازار وارد فاز آزمون سطوح کلیدی شده است؛ چراکه شکست موقت مقاومت‌های ابتدایی و برگشت سریع به سطوح پایین‌تر، نشانه‌ای از بی‌اعتمادی بازار به پایداری روندهای کوتاه‌مدت است.

خبری از جهش قیمت در بازار طلا نیست زیرا...

در بازار طلا و سکه نیز، افت هم‌زمان دلار و اونس جهانی باعث شد موتور رشد قیمت‌ها متوقف شود. اگرچه تقاضای خرد در روزهای قبل اندکی جان گرفته بود، اما در برابر این دو محرک نزولی تاب نیاورد.

به نظر می‌رسد در کوتاه‌مدت، بازار طلا بیش از هر چیز منتظر تثبیت عوامل بیرونی است و از جهش‌های پرشتاب خبری نخواهد بود، مگر آنکه متغیرهای کلیدی تغییر مسیر دهند.

قیمت طلای جهانی در ابتدای روز در نرخ 3360 دلار تا 3375 دلار افزایش یافت و سپس با تغییر روند و قرار گرفتن در مسیر نزولی تا سطح 3327 دلار کاهش یافت و در لحظه نگارش این گزارش با افزایش در نرخ 3333 دلار در معامله بود.

طلا جهانی در 52 هفته گذشته بین محدوده 2351 دلار تا 3509 دلار معامله شده است.

طلای آبشده با نوسان مثبت، در محدوده 31 میلیون و 100 هزار تومانی آغاز کرد و تا سطح 31 میلیون و 250 هزار تومان بالا رفت و با کاهش قیمت طلای جهانی و دلار، تا محدوده 30 میلیون و 600 هزار تومان عقب نشست.

طلای 18 عیار هم با از دست دان دو کانال، در محدوده هفت میلیون و 82 هزار تومان قرار گرفت.

ربع سکه 1403

رفت و برگشت قیمت سکه

سکه امامی معاملات روزانه را با گپ مثبت در نرخ 80 میلیون و 300 هزار تومان آغاز کرد و با ادامه صعود تا سطح 80 میلیون و 600 هزار تومان افزایش یافت و با کاهش ارزش طلای جهانی و قیمت دلار، با دو کانال کاهش، در نرخ 78 میلیون و 900 هزار تومان بسته شد.

نیم سکه نیز در نرخ 42 میلیون و 700 هزار تومان استارت زد و 200 هزار تومان افزایش یافت و سپس با کاهش تا میانه کانال، در پایان، 42 میلیون و 600 هزار تومان نرخ گذاری شد.

ربع سکه با 100 هزار تومان کاهش در نرخ 25 میلیون و 200 هزار تومان به کار خود پایان داد.

سکه گرمی هم روز سه‌شنبه، در محدوده 14 میلیون و 800 هزار تومان معامله شد.

تحلیل‌گران فنی معتقدند که تا زمانی‌که قیمت اونس در محدوده بین 3330 دلار تا 3360  دلار نوسان می‌کند، بازار در وضعیت بلاتکلیفی قرار دارد و ورود به هر کدام از محدوده‌های شکست (Breakout) می‌تواند سیگنال آغاز یک موج قوی‌تر باشد.

به‌طور کلی، تحلیلگران معتقدند تا زمانی که طلا در این بازه بین 30 میلیون و 650 هزار تومان تا 31 میلیون و 250 هزار تومان در نوسان باشد، بازار در وضعیت بی‌جهتی قرار دارد و سیگنال معتبر برای ورود به فاز صعودی یا نزولی جدید صادر نشده است.

به‌گزارش معامله‌گران فنی بازار طلا، برای سکه امامی سطح 78 میلیون و 800 هزار تومان تا 79 میلیون تومان در حال حاضر به‌عنوان مرز حمایتی و در مقابل، مقاومت مهم بازار در محدوده 80 میلیون و 500 هزار تومان قرار دارد؛ سطحی که در جریان معاملات اخیر آزموده شد اما بازار موفق به تثبیت در آن نشد.

پیش بینی بازارها در روزهای آینده

به‌صورت کلی، رفتار روز گذشته بازار – از جمله جهش اولیه، برخورد با مقاومت و سپس اصلاح شدید – از دید بسیاری از تحلیلگران نشان‌دهنده بی‌ثباتی در انتظارات و نبود نیروی غالب در سمت تقاضاست. به همین دلیل، بازار ممکن است طی روزهای آینده وارد یک فاز تراکمی با دامنه محدود بین سطوح حمایت و مقاومت فوق شود تا در نهایت با دریافت یک سیگنال سیاسی یا اقتصادی معتبر، جهت‌گیری مشخص‌تری پیدا کند.

خریداران ارز محتاط شدند

در روزهای گذشته، بازار ارز میان دو قطب کنترل و تردید معلق مانده است. از یک سو، بازارساز با مدیریت هدفمند اجازه تثبیت نوسانات افزایشی را نمی‌دهد؛ از سوی دیگر، فضای نااطمینان سیاسی همچنان سایه انداخته و خریداران را محتاط کرده است. حاصل این وضعیت، نوسانات محدود و بی‌جهت دلار در بازه‌ای فشرده بوده است.

در این میان، اخبار مرتبط با روند مذاکرات هسته‌ای نیز بر فضای بازار سایه انداخته است؛ به‌ویژه گزارش‌هایی که از تلاش‌های دیپلماتیک تازه در ماه‌های آینده خبر می‌دهند، اما هم‌زمان هشدار می‌دهند که در صورت شکست این مذاکرات، احتمال فعال‌سازی مکانیسم ماشه از سوی برخی طرف‌های غربی دوباره مطرح خواهد شد.

همین چشم‌انداز دوگانه – گفت‌وگو یا تقابل – موجب شده سطح انتظارات در بازار ارز ناپایدار و واکنش معامله‌گران به‌شدت وابسته به سیگنال‌های سیاسی لحظه‌ای باشد.

 

ارسال نظر

کارگزاری مفید