ترجمه‌ای دیگر از کتاب شاخص توماس پیکتی در ایران / کتاب «سرمایه در قرن بیست و یکم» منتشر شد

کدخبر: ۱۱۶۸۲۴
کتاب «سرمایه در قرن بیست و یکم» با ترجمه محمدرضا فرهادی‌پور و علی صباغی توسط نشر کتاب آمه منتشر شد.

به گزارش اقتصادنیوز، این کتاب درباره قراردادن مسئله توزیع در بطن مطالعات و مباحثات اقتصادی دنیای امروز و آتی است که مترجمان این کتاب با اشاره به آرا و اندیشه‌های پیکتی در کتاب، می‌گویند: نویسنده معتقد است که که رشته اقتصاد هنوز بر تعصب بچه‌گانه‌اش بر ریاضیات و تعمق و تفکر صرفا نظری و اغلب شدیدا ایدئولوژیک خودش به قیمت همکاری نکردن با تحقیق و همکاری با سایر علوم اجتماعی غلبه نکرده است.

از نظر وی، اقتصاددانان همگی اغلب به مشکلات جزئی ریاضیاتی می‌پردازند که فقط مورد علاقه خودشان است. این وسواس فکری به ریاضیات روشی آسان برای اکتساب ظاهری علمی بدون داشتن پاسخی برای سوالات خیلی پیچیده‌تری است که توسط جهانی مطرح شده که در آن زندگی می‌کنیم.

آنها معتقدند: در روش‌شناسی مورد استفاده پیکتی تنها تکیه بر داده‌های آماری و فرمول‌ها و ایجاد شاخص‌های منفرد و یک بعدی مثل ضریب جینی و تیل که در ارائه تصویر جامع‌تر و واقعی‌تر از پویایی توزیع ثروت ناکام‌اند نمی‌کند.

وی از ادبیات داستانی قرن هجدهم و نوزدهم برای بیرون کشیدن واقعیت‌های تاریخی توزیع ثروت و درآمد استفاده می‌کند.

همچنین مترجمان این کتاب عنوان می‌کنند: پیکتی معتقد است که مهم‌ترین هدفی که این کتاب درپی آن است قراردادن مساله توزیع در بطن مطالعات و مباحثات اقتصادی دنیای امروز و آتی است.

دلیل تاکید وی در این کتاب روی مسئله توزیع نابرابر ثروت و درآمد ظاهر شدن شکاف هایی پیشرونده در انباشت ثروت است که در مقایسه با سه تا چهار دهه پیش نگران‌کننده‌تر شده است و بیم آن می رود که این شکاف‌ها در صورت نیاندیشیدن تدابیری موثر و کارآمد از سوی کشورها منجر به گسست‌های ویران‌گر در درون کشورها و البته در سطح بین‌الملل و میان کشورها شود.

به اعتقاد مترجمان کتاب «سرمایه در قرن بیست و یکم» راهکار موثر از نظر پیکتی همانا افزایش شفافیت در روند انباشت سرمایه یا ثروت است زیرا تا زمانی که شفافیت کارآمدی در این باره صورت نگیرد- چه در سطح ملی و منطقه‌ای و چه بین‌المللی- راه های فرار سرمایه و نهایتا تشدید توزیع نابرابری کماکان به قوت خود باقی خواهد بود. از نظر او با شرط محقق شدن شفافیت مالی، می‌توان با اعمال یک سیستم مالیات بر درآمد تصاعدی مبتنی بر دهک‌ها و صدک‌های درآمدی در مسیر کاستن از نابرابری گام برداشت و روند پیشرونده نابرابری را کند کرده و تا حدودی معکوس کرد و بدین ترتیب مهار سرمایه را در اختیار گرفت.

کتاب «سرمایه در قرن بیست و یکم» پرفروش‌ترین کتاب سال گذشته میلادی شده بود و تاکنون چند ترجمه از آن در ایران منتشر شده و در نمایشگاه بین‌‌المللی تهران هم عرضه عمومی خواهد شد.

ارسال نظر

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید