پول بده، پزشک شو !

کدخبر: ۳۶۳۲۳۴
اقتصادنیوز: آرمان در گزارشی به نوع آموزش پزشکی کشور انتقاداتی وارد کرد.
پول بده، پزشک شو !

 به گزارش اقتصادنیوز این روزنامه نوشت: یکی از کارشناسان بخش مالی دانشگاه علوم پزشکی قم می‌گوید که فقط اتباع خارجی هستند که باید با حساب نرخ ارز شهریه بپردازند و دانشجویان ایرانی از همان شهریه‌های مصوب وزارت بهداشت تبعیت می‌کنند.

دانشگاه قم امسال برای اولین‌بار می‌خواهد دستیار تخصصی جذب کند و بنا بر تصویب هیات امنا شهریه این دوره 78‌میلیون تعیین شده است. برای بررسی این موضوع سیدهاشم صدر، سرپرست روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم به «آرمان ملی» می‌گوید: طبق قانون هیات امنای دانشگاه‌ها حق دارند تا 90‌میلیون تومان برای یکسال شهریه تعیین کنند و دانشگاه ما با توجه به شرایط کرونایی کشور، 10‌درصد برای دانشجویان تخفیف در نظر گرفته که مبالغ پرداختی آنها حدود 70‌میلیون است. صدر در ادامه خاطرنشان می‌کند: دانشجویانی که از دانشگاه‌های خارج از کشور آمده‌اند، تبدیل شهریه آنها باید به دلار نیمایی و آزاد و بر مبنای افزایش نرخ ارز محاسبه می‌شود و شهریه آنها خیلی بالاتر رفته است. آنها به دلار به دانشگاه‌های خارج از کشور پول می‌دادند و بابت تحصیل این دانشجویان وزارت بهداشت هیچ‌کمکی را به دانشگاه‌های علوم پزشکی نمی‌کند و تمام هزینه تجهیزات و تدریس اساتید و اعضای هیات علمی، برعهده دانشگاه است و باید از شهریه‌هایی که دریافت می‌کند، تامین شود. چون تعداد این دانشجویان زیاد نیست و یک استاد باید تدریس دو تا سه نفر آنها را قبول کند. دانشجویانی که در بخش بالینی مشغول تدریس و دستیاری هستند، هزینه 90‌میلیون تومانی آنها با تخفیف به 78‌میلیون تومان می‌رسد و چون کار بالینی می‌کنند مبلغ 24‌میلیون تومان نیز کارانه خود را می‌توانند به این امر اختصاص دهند و در نهایت حدود 45‌میلیون شهریه آنها می‌شود.

دانشجویان می‌توانند شکایت کنند

در این شرایط به‌نظر می‌رسد تصمیم بر‌عهده وزارت بهداشت باشد و چه بر‌عهده هیات امنای دانشگاه‌ها، دانشجویان پزشکی در مقاطع مختلف هستند که باید مابه‌التفاوت این بازی با اعداد و قوانین مربوط به انتقال از خارج کشور را از جیب‌شان بپردازند. در این رابطه یک منبع آگاه در وزارت بهداشت درباره مبالغ شهریه‌ها به «آرمان ملی» می‌گوید: هزینه مصوب را وزارت بهداشت به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ می‌کند، ولی چون دانشگاه‌های علوم پزشکی هیات امنایی اداره می‌شوند، این مصوبه‌ها در جلسات آنها مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و افزایش قیمت شهریه‌ها به دست آنهاست و وزارت بهداشت دخالتی در آنها ندارد. او معتقد است که قانون دست هیات امناها را برای تعیین شهریه‌های سالانه باز گذاشته و قانون بودجه این اجازه را به آنها می‌دهد که افزایش قیمت داشته باشند، این فرد در ادامه خاطر نشان می‌کند: هیات امناها بر اساس خدماتی که به دانشجویان ارائه می‌دهند، این مبالغ را تعیین می‌کنند و حتی وزیر نیز نمی‌تواند در این موضوع دخالت کند و بگوید چرا این مبلغ را می‌گیرید. دانش آموزی که از خارج به ایران می‌آید، جز دانشجویان بین‌المللی به حساب می‌آید و به‌این خاطر هزینه‌های آنها بالا می‌رود. اگر دانشجویی به این موضوع اعتراض دارد می‌تواند از هیات امناهای دانشگاه‌ها شکایت کند، ولی اداره و تامین هزینه‌های دانشگاه‌ها بر اساس این مبلغ است. ما وضعیت اقتصادی دانشجویان در مقاطع دستیاری و تخصص را درک می‌کنیم، ولی در برخی موارد خود وزارت بهداشت هم زورشان به دانشگاه‌ها نمی‌رسد.

 

 

 

ارسال نظر

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    پیشنهاد اقتصادنیوز
    اقتصادنیوز امروز به شما پیشنهاد ویژه ای درباره حوزه های مهم خبری می دهد
    از دست ندهید
    کارگزاری مفید