از این نویسنده

  • به بهانه نکوداشت یکی از شاخص‌ترین و مهم‌ترین افراد، در جامعه دانشگاهی اقتصاد و فضای سیاستگذاری دکتر مسعود نیلی باید سطور بنویسیم و صفحه‌ها به یادگار بگذاریم.

  • باورهای رایج اما اشتباهی در اقتصاد ایران وجود دارند که از فرط تکرار در اذهان عمومی به شکل بدیهیات درآمده‌‌اند و لازم است پاسخ به آنها هم یادآوری شود تا باعث گمراهی نشوند.

  • نرخ ارز در ماه‌های اخیر با جهش‌هایی همراه شده است که یادآور وقایع سال‌های ۹۹، ۹۷، ۹۱ و سال‌های مشابه قبلی است.

  • ۱- آیا درآمد سرانه شهروندان پیش از انقلاب بالاتر از الان بود؟ رشد درآمد سرانه در دهه ۴۰ شمسی بسیار بالا و با میانگین بیش از ۱۰درصد بوده است؛ اما در ادامه در دهه۵۰ درآمدهای بادآورده صادرات نفتی و به مدد رشد انفجاری قیمت نفت، باعث نوعی از رفاه نفتی شد که روی کاغذ تولید سرانه بالا می‌‌رفت؛ اما به‌دلیل خاصیت ذاتی درآمدهای دولتی منابع طبیعی، خبری از توزیع آن بین عموم مردم نبود؛ چون عموما این طبقات نزدیک به حاکمیت بودند که از این منابع بهره‌‌مند می‌‌شدند (مشابه اکثر کشورهای نفتی و توسعه‌‌نیافته) و به مدد تثبیت ارز ۷تومانی و در واقع ارزان‌‌تر شدن قیمت حقیقی ارز، آن درآمدها را عموما صرف خروج سرمایه و خرج خرید دارایی‌‌هایی مثل املاک در خارج از کشور می‌‌کردند.

  • اقتصاد نیوز:چندی قبل نموداری در فضای مجاز بازنشر شد که مربوط به قدرت خرید آیفون در کشورهای مختلف بود. درباره این نمودار چند نکته وجود دارد.

  • اقتصاد نیوز:درباره نحوه رتبه‌بندی اقتصاد یک کشور بحث زیاد است، اما بد نیست این نحوه اندازه‌گیری اقتصاد کشور را به بحث بگذاریم.

  • به مناسبت گفتگوی عجیب امشب رییس سازمان بورس در گفتگوی ویژه خبری شبکه ۲

  • نوسان قیمت دلار به‌طور مشخص و هر بازار دیگری به‌طور عمومی برای مصرف‌کنندگان خوشایند نیست.

  • ۱- آیا خودرو در کشورهای دیگر هم گران است؟ حدود قیمت خودرو در جهان: با وجود مالیات و عوارض گمرکی، قیمت خودرو در جهان کم‌ و ‌بیش در نظر یکسان است. ارزان‌ترین خودروهای «نو»، هاچ‌بک‌ها یا سدان شهری‌های کوچک مثل «شورولت اسپارک» هستند که مدل ۲۰۲۰ آنها حدود ۱۴ هزار دلار آمریکا قیمت دارد.