اقتصادنیوز از معاملات بازار سهام گزارش می‌دهد

روز قرمز نماگرهای بورس تهران/عوامل سیاسی باعث ریزش شاخص شد؟

کدخبر: ۱۳۸۷۱۵
بورس اوراق بهادار تهران که روز گذشته را با رشد بیش از 350 واحدی شاخص کل به پایان رسانده بود، معاملات امروز رو با تغییر فازی از رشد شاخص کل در دقایق ابتدایی بازار به ریزش حدود 494 واحدی خاتمه داد.
روز قرمز نماگرهای بورس تهران/عوامل سیاسی باعث ریزش شاخص شد؟
حدیث موسوی:

طی روزهای اخیر چند عامل منجر به کاهش حجم و ارزش معاملات نسبت به هفته‌های گذشته شده و بازار را در فاز احتیاط و تردید قرار داده است.
بر اساس این گزارش، ارائه گزارش‌های بودجه سال 95 از سوی بسیاری از شرکت‌ها که به رغم مثبت بودن تعدیل سود در یکسری نمادها با پیش‌بینی محافظه کارانه از سوی برخی دیگر از گزارش‌های منتشر شده و بعضا برآورد زیان همراه است، جریان کمتر نقدینگی به بازار در روزهای اخیر، حاکم شدن فضای تردید و احتیاط بر معاملات به دلیل انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری و نامعلوم بودن نتایج قطعی انتخابات و نیز ارزنده نبودن قیمت سهام یکسری از نمادها به دلیل رشد قیمتی زیادی که در هفته‌های اخیر تجربه کرده‌اند، از جمله مهمترین دلایلی هستند که بازار را از دوران پرشتاب صعودی خود تا حدودی دور کرده و با روند متعادل‌تری همراه ساخته‌اند.

به گزارش اقتصادنیوز، به هر ترتیب پنج فاکتور اصلی رفع تحریم‌ها، بودجه سال 95 شرکت‌ها و اقدامات تجدید ساختار آنها، انتخابات فعلی مجلس شورای اسلامی و خبرگان، سیاست‌های دولت برای خروج از رکود اقتصادی در سال 95، شرایط بازارهای موازی و تغییرات نرخ سود بانکی؛ وضعیت آتی بازار سهام را به لحاظ سودآوری و ادامه روند رو به رشد فعلی در سال پیش رو تعیین خواهند کرد.

در خصوص رفع تحریم‌ها به نظر می‌رسد این عامل تاثیر خود را در کوتاه‌مدت بر بازار گذاشته و بیش از چندین هزار واحد شاخص کل را افزایش داده اما تاثیر میان مدت تا بلندمدت آن را باید بر سودآوری شرکت‌ها و صنایع مشاهده کرد که این فاکتور (لغو تحریم‌ها) به هر ترتیب چشم‌انداز خوبی را در برابر آنها ترسیم کرده است.

بودجه سال آینده شرکت‌ها نیز به میزان زیادی مشخص‌کننده روند آتی بازار سهام در سال آینده است. شرکت‌ها سال 95 باید سود بسازند یا زیان خود را کاهش دهند در غیر این صورت نمی‌توان انتظار داشت روند رو به رشد بازار ادامه یابد. در این میان گزارش‌های میان دوره‌ای تیر ماه نیز تا حدود زیادی می‌تواند جهت بازار را در سال آینده مشخص کند.

در خصوص انتخابات دو دسته از سهامداران نگاه‌های متفاوتی به تعیین تکلیف این دور از انتخابات دارند. برخی معتقدند با اعلام نتایج انتخابات نقدینگی از بازار خارج شده و برخی دیگر می‌گویند روند رو به رشد بازار ادامه خواهد یافت، اما به هر ترتیب آنچه محتمل به نظر می‌رسد این است که دولت با تمام توان برای خروج از رکود و رشد مثبت اقتصادی و نیز تقویت تولید تلاش خواهد کرد تا با ارئه کارنامه مثبتی در عرصه اقتصادی حمایت مردم را در انتخابات سال 96 ریاست جمهوری کسب کرده که به این طریق شاهد تقویت بازار سرمایه نیز خواهیم بود.

در خصوص نرخ سود بانکی نیز باید گفت، کاهش نرخ سود سپرده‌ها و پیش‌بینی ادامه این روند متاثر از کاهش نرخ تورم در سال 95، جذابیت سرمایه‌گذاری را در بازار سرمایه بیش از پیش تقویت کرده و در سال آینده که گشایش‌های اقتصادی آثار مثبت خود را بر اقتصاد نشان خواهد داد، پیش‌بینی می‌شود شاهد اقبال بیشتر سرمایه‌گذاران به بازار سهام خواهیم بود.

در بازار یکشنبه چه گذشت؟
به گزارش اقتصادنیوز، روز یکشنبه، 9 اسفندماه معاملات بورس تهران با افت 494 واحدی (0.63 درصد) شاخص کل و توقف نماگر بازار در ارتفاع 77 هزار و 733 واحدی به پایان رسید. امروز علاوه بر شاخص کل، شاخص هم وزن نیز افت 40 واحدی را تجربه کرد که نشان می‌داد علاوه بر سهام بزرگ، سهام کوچک نیز با کاهش قیمت روبه‌رو شده‌اند.

در حالی سه نماد پالايش نفت بندرعباس، پتروشيمي فجر و مخابرات ایران تا سطح حداکثر 53 واحد تاثیر مثبت بر شاخص داشتند که افت قیمتی بسیاری از نمادها به ویژه سه نماد ايران‌ خودرو، نفت و گاز و پتروشيمي تأمين و بانك صادرات ايران مانع از مثبت ماندن شاخص و موجب کاهش آن شدند.

امروز نماد پتروشیمی فجر و پالایش نفت بندرعباس بیشترین حجم و ارزش معاملات را تجربه کردند و نمادهای بانک ملت، ایران خودرو، پتروشیمی فجر و پالایش نفت بندرعباس پربازدیدترین نمادهای معاملاتی نام گرفتند.

روز جاری در صنایع بورسی نیز وضعیت قرمز بود و تنها 9 صنعت تغییرات مثبت شاخص را تجربه کردند. گروه پالایشی‌ها امروز بیشترین رشد مثبت شاخص را به میزان 2.5 درصد در میان 9 صنعت سبز شاهد بود.

شنیده‌ها از این گروه حاکی از آن است که امکان اختصاص سوبسید جدید به پالایشگاه‌ها و متحول شدن آنها وجود دارد.

برترین گروه‌های صنعت نیز امروز به ترتیب صنایع تامین آب، برق، گاز، پالایشی‌ها، خودرو، شیمیایی‌ها، بانک‌ها، محصولات فلزی و انبوه‌سازی بودند که با حجم و ارزش بالایی از معاملات روبه‌رو شدند. شاخص گروه خودرو و بانکی نیز افت بیش از 1.5 درصدی را تجربه کردند.

امروز حقوقی‌ها در بازار پرعرضه حمایت نه چندان قاطعی از نمادهای بزرگ کردند و نماد «بفجر» نیز با عرضه صف خرید آن پس از چند روز صف نشینی به تعادل نسبی رسید.

به هر طریق با دادوستد 1.4 میلیارد اوراق بهادار در بورس تهران شاهد ثبت ارزش معاملاتی بالغ بر 591 میلیارد تومان بودیم که نسبت به دیروز حاکی از افزایش حجم و ارزش مبادلات داشت.

فرابورس ایران نیز امروز با رشد نزدیک به صفر 0.1 درصدی در رقم 840 واحد توقف کرد. در فرابورس 362 میلیون اوراق بهادار معامله شد و ارزش آن به 379 میلیارد تومان رسید.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید