مسیر قاچاق از ایران معکوس شد/ ردپای دلار 4200 در قاچاق

کدخبر: ۴۲۴۱۶۳
به گفته رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز همچنین با اشاره به این‌که امروز تمام کالاهای اساسی میل به قاچاق دارند اما پیش از این ما نگران ورود قاچاق به کشور بودیم
مسیر قاچاق از ایران معکوس شد/ ردپای دلار 4200 در قاچاق

علی مویدی خرم آبادی رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان این که امروزه میل همه به قاچاق کالاهای اساسی است، گفت: پیش از این ما نگران ورود قاچاق کالا به کشور بودیم نه خروج آن .

به گزارش ایرنا، مویدی دوشنبه شب با حضور در یک برنامه زنده تلویزیونی به تشریح عملکرد ستاد قاچاق کالا و ارز پرداخت و با بیان اینکه سامانه‌های نظارتی کاملا آماده هستند، گفت: بعضی از دستگاه‌ها گفتمان و تبادل اطلاعات را یاد نگرفتند اما حدود ۷۲ درصد از دستگاه‌ها همکاری های لازم را برای اتصال به سامانه‌ها از جمله سامانه جامع تجارت می‌کنند.

او ادامه داد: برخی از دستگاه ها مانند وزارت جهاد کشاورزی بسیار گسترده هستند بنا بر این اتصال آنها با مشکلاتی مواجه است .همچنین گمرک بخشی از اتصالاتش به سامانه ها خوب است اما در برخی از موارد جا مانده است.

وی افزود: سامانه ها بین وزارت صمت، بهداشت، جهادکشاورزی و گمرک کار می کنند اما ۲۸ درصد در تبادل اطلاعات مشکل داریم که بین دستگاه های بسیار بزرگ است که اختلال ایجاد شده است. گمرک، تعزیرات، قوه قضائیه به یکدیگر متصل هستند و تبادل اطلاعات می کنند. 

مویدی در ادامه با بیان این که آمار رسمی قاچاق در سال ۹۸ حدود ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار بوده است، گفت: رجیستری یکی از موارد موفق مبارزه با قاچاق کالا بود که این موضوع در سیگار هم عملیاتی شد.

وی با اشاره به این‌که روزی در پاساژهای پوشاک کشور، ۹۷ درصد قاچاق بود اما حالا اینطور نیست، افزود: این‌که گفته می‌شود بسیاری از البسه کشور قاچاق است را قبول ندارم بلکه می‌توانیم ثابت کنیم چرخ تولید می‌چرخد و تولیدات ایرانی است اما از تابلوی خارجی استفاده می‌کنند همچنین میزان قاچاق پوشاک از ۲/۵ میلیارد دلار به ۶۰۰ میلیون دلار رسیده است.

مویدی در ادامه درخصوص ساماندهی کارت های بازرگانی گفت: در بحث ساماندهی این کارت، دیگر بازرگان نمی تواند کارت خود را به کسی واگذار کند و سقف آن مشخص است.

وی همچنین با بیان این‌که در این حوزه وظایف بین قوه قضائیه، تعزیرات و ما تقسیم شده است، افزود: ۷۰ درصد در تعزیرات به پرونده‌ها رسیدگی می‌کنند و مابقی ۳۰ درصد موارد سازمان یافته در قوه قضائیه رسیدگی می‌شود. پلیس امنیت اقتصادی ما بدون تعارض به برخورد با قاچاق و سایر موارد می‌پردازد.

مویدی در ادامه با تاکید براین که فرآیند مبارزه با قاچاق را نباید در کف بازار ببینیم بلکه در تصمیم گیری ها باید به آن توجه کنیم، گفت: از سال ۹۷ تاکنون در یک جنگ اقتصادی قرار گرفته ایم، اگر این جنگ نبود قطعا تجارت های ما بسیار رونق پیدا می کرد.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز همچنین با اشاره به این‌که  امروز تمام کالاهای اساسی میل به قاچاق دارند اما پیش از این ما نگران ورود قاچاق به کشور بودیم، افزود: امروز انرژی بیش از ۲۶ دستگاه مسئول و کل نظام مصروف به آن می شود که کالاها از داخل به خارج از کشور نروند.

این سخن دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نشان می دهد که یکی از دلایل چنین اشتیاقی تخصیص دلار با قیمت 4200 به کالاهای اساسی است.  قیمت دلار در بازار با قیمت دلار 4200 فاصله زیادی دارد و در مقابل دولت نیز اصرار دارد با تخصیص دلار 4200 کالای اساسی به دست مردم ارزان برسد اما در عمل اتفاقی که رخ می دهد  کالای اساسی با دلار ارزان به جای انتقال به بازار داخلی و رساندن آن به مصرف کننده  به بیرون از کشور قاچاق می شود. در واقع هر کس بتواند کالای اساسی را بیروند قاچاق کند به دلیل شکاف شدید قیمت دلار می تواند سود بالایی کسب کند.

مویدی در ادامه به موضوع قاچاق دام در کشور اشاره کرد و گفت: ما امروز نمی‌گذاریم دام از خراسان به بندرها و مرزها رسیده و قاچاق شوند و بنا به آخرین آمار از نزدیک به ۸۵ میلیون دام سبک و سنگین درحدود ۵۰ میلیون آن پلاک کوبی شده‌اند که البته نباید این پلاک کوبی تنها به آویز پلاک به گوش گوسفند و گوساله باشد.

وی در پایان و در پاسخ به این پرسش که آیا تا به امروز هوشمندانه برای قاچاق، بنا به مصلحت چشم پوشی کرده اید؟ افزود: شهادت می دهم برای هر نوع قاچاقی برخورد داریم و چشم پوشی نمی کنیم.​

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید