چند درصد واحدهای مسکن روستایی کشور مقاوم‌سازی شده‌اند؟

کدخبر: ۷۱۷۶۹۱
اقتصادنیوز: معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خبر داد که ۵۴ درصد از واحدهای مسکن روستایی کشور مقاوم‌سازی شده‌اند.
چند درصد واحدهای مسکن روستایی کشور مقاوم‌سازی شده‌اند؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم، حمیدرضا سهرابی، ظهر امروز در جلسه شورای مسکن لرستان با اشاره به اقدامات بنیاد در حوزه مسکن روستایی گفت: تاکنون عملیات اجرایی برای 15هزار و 600 متقاضی مسکن روستایی آغاز شده‌است.

وی افزود: 12هزار و 500 نفر ازمتقاضیان مسکن روستایی موفق به انعقاد قرارداد با بانک‌های عامل شده‌اند که این آمار بیانگر عملکرد مطلوب لرستان در این بخش است.

معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ادامه داد: از سال 1385 تاکنون بانک‌های عامل همکاری بسیار خوبی با بنیاد مسکن داشته‌اند که دلیل آن هم دغدغه‌مندی مشترک نسبت به توسعه روستاهاست.

خبر مرتبط
تکلیف قانونی نهضت ملی مسکن برای دولت دارای اولویت است

اقتصادنیوز: مدیر عامل بانک مسکن گفت: تامین مالی ۹۰ درصد قراردادهای مربوط به نهضت ملی مسکن بر عهده بانک مسکن است.

سهرابی با بیان اینکه در سطح کشور 54 درصد از واحدهای روستایی مقاوم‌سازی شده‌اند، گفت: این رقم در استان لرستان به 77 درصد رسیده که نشان‌دهنده پیشرفت قابل‌توجه استان در این حوزه است.

وی در ادامه با اشاره به مشارکت بنیاد در نهضت ملی مسکن خاطرنشان کرد: بنیاد مسکن مسئول مستقیمی در این طرح ندارد، اما به‌عنوان یکی از نهادهای وابسته به وزارت راه و شهرسازی، به‌ویژه در شهرهای کوچک، نقش کارگزاری ایفا می‌کنیم.

معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اشاره کرد: تاکنون در کشور حدود 840هزار نفر در قالب مسکن حمایتی ساماندهی شده‌اند که ساخت حدود 500هزار واحد از آن‌ها آغاز شده و 215هزار واحد آن توسط بنیاد مسکن در حال اجراست.

سهرابی ادامه داد: تاکنون یک‌هزار و 250 نفر از متقاضیان به بنیاد معرفی شده‌اند و حدود یک‌هزار و 240 نفر نیز آورده اولیه 40 میلیون تومانی را پرداخت کرده‌اند.

خبر مرتبط
نقش انتظارات وام‌گیرندگان در چرخه‌های رونق و رکود بازار مسکن

اقتصادنیوز: لوییسا لامبرتینی و همکاران در سال ۲۰۱۷ پژوهشی را در ارتباط با انتظارات در بازار مسکن انجام دادند. این پژوهش نشان می‌دهد که چگونه انتظارات درباره آینده می‌تواند باعث رونق‌ها و رکودها در بازار مسکن شود و بر کل اقتصاد تأثیر بگذارد.

وی اشاره کرد: 200 واحد مسکن روستایی در قالب ساخت مستقیم بنیاد بوده که همگی پروانه ساخت دارند و عملیات اجرایی آن‌ها یا آغاز شده یا در مراحل پایانی قرار دارند.

معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به مقایسه عملکرد استان‌ها تصریح کرد: متوسط سهم استان‌ها از 215هزار واحد تحت‌مسئولیت بنیاد، حدود 7هزار واحد است، درحالی‌که استان‌هایی مانند فارس حدود 30هزار واحد در دست اجرا دارند.

سهرابی بیان کرد: سال گذشته در قالب حساب‌های خاص، 70 میلیارد تومان منابع بلاعوض برای لرستان اختصاص دادیم و امسال نیز 400 تا 450 میلیارد تومان در بودجه منظور شده است.

وی از عدم صدور پروانه ساخت برای پروژه 160 واحدی مسکن محرومان منطقه «ضامن آهو» خرم‌آباد انتقاد کرد و افزود: علی‌رغم تأمین زمین و پرداخت بلاعوض، به‌دلیل اختلاف بین راه و شهرسازی و شهرداری، هنوز پروانه‌ای صادر نشده و این پروژه دو سال است معطل مانده است.

معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به پروژه احداث 50هزار واحد مسکن محرومان در کشور عنوان کرد: تاکنون برای 22هزار واحد زمین تخصیص یافته و سهم لرستان از این طرح یک‌هزار و 600 واحد است که تاکنون تنها 225 واحد زمین تحویل گرفته‌اند.

سهرابی با تأکید بر لزوم توجه به کرامت اجتماعی محرومان تصریح کرد: مسکن محرومان نباید در حاشیه شهرها و یا مکان‌هایی احداث شود که موجب انگ‌زدایی و تمایز منفی شود.

وی از شهردار خرم‌آباد خواست طبق برنامه هفتم توسعه، پروانه‌های ساخت مسکن محرومان را به‌صورت رایگان صادر کند و در خصوص انشعابات آب، برق و گاز نیز همکاری لازم صورت گیرد.

معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تأکید کرد: واحدهای مسکونی محرومان بر اساس قیمت تمام‌شده محاسبه می‌شوند ئ بهره‌مندی از وام قرض‌الحسنه، کمک‌های بلاعوض، و همکاری کمیته امداد و بهزیستی، به نفع متقاضی خواهد بود.

سهرابی از مسئولان استانی خواست با رفع موانع موجود در صدور مجوزها، تأمین زمین و تسهیل همکاری بین دستگاه‌ها، روند ساخت مسکن برای محرومان و روستاییان را سرعت بخشند و از ظرفیت‌های موجود استفاده حداکثری شود.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید