گزارش «اقتصادنیوز» از معاملات امروز بازار سرمایه

نشانه‌های تردید در بورس تهران؛ افت شاخص کل+ اینفوگرافیک

کدخبر: ۷۲۲۲۳۳
اقتصادنیوز: بازار سرمایه هفته را با افت ۴ هزار واحدی شاخص کل به پایان رساند، اما سبزپوشی شاخص هم‌وزن و فرابورس، در کنار رشد ارزش معاملات و ورود نقدینگی به برخی نمادهای بانکی و غذایی، از پویایی نسبی در بخش‌هایی از بازار حکایت دارد.
نشانه‌های تردید در بورس تهران؛ افت شاخص کل+ اینفوگرافیک
عکس:‌ اقتصادنیوز/ دانیال شایگان

به گزارش اقتصادنیوز، بازار سرمایه در آخرین روز معاملاتی از اولین هفته خردادماه1404 با افت ناچیزی همراه بود؛ به نحوی که شاخص کل بورس ریزش 4 هزار واحدی را تجربه کرد، ولی شاخص هم وزن بورس و شاخص های فرابورس سبزپوش ماندند.

در این بین 47 درصد نمادهای بورسی مثبت بودند و 53 درصد دیگر منفی معامله شدند؛ همچنین نمادهای ثفارس، وپاسار و خاور بیشترین خروج نقدینگی را شاهد بودند و در مقابل نمادهای وتجارت، خصدرا و غگز هم بیشترین ورود نقدینگی را در بورس داشتند.

در بازار امروز، ارزش صفوف خرید کاهش یافتند و در مقابل ارزش صف های فروش روند صعودی داشتند؛ همچنین ارزش معاملات کل و خرد هم نسبت به روز گذشته افزایشی بودند. این در حالی بود که ارزش معاملات خرد امروز هم کمی بیشتر از 10 همت بود ولی جریان نقدینگی معکوس شد و حدود 150 میلیارد تومان از سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی خارج شد. 

از سوی دیگر بانکی‌ها بعد از مدتها توانستند با عبور از نمادهای خودرویی بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص دهند. هر دو گروه امروز ارزش معاملاتی بالای هزار میلیارد تومان را به ثبت رساندند.

photo_2025-05-28_13-42-29

اصلاح شاخص کل بورس در هفته ای که گذشت

فرید شعبانی – تحلیلگر بازار سهام در گفت و گو با اکوایران گفت: شاخص کل بورس در ابتدای هفته جاری، تحت‌تأثیر اخبار ضد و نقیض پیرامون مذاکرات هسته‌ای، نتوانست از مقاومت ۳ میلیون و ۲۵۰ هزار واحد عبور کند و در یک اصلاح محدود تا محدوده ۳ میلیون و ۱۵۰ هزار واحد عقب‌نشینی کرد. همچنین این اصلاح جزئی نشان می‌دهد که بازار همچنان توان حفظ سطح بالای ۳ میلیون واحد را دارد و در صورت نبود رخدادهای غیرمنتظره، می‌تواند در این محدوده تثبیت شود.

وی در ادامه افزود: افشای اطلاعات در نمادهای اصلی خودرویی، ایران‌خودرو و سایپا، مبنی بر دریافت نامه‌ای "خیلی محرمانه" از شورای عالی هماهنگی اقتصادی در خصوص توقف تغییرات ساختاری، از دیگر عوامل مؤثر بر افزایش عرضه‌ها بود؛ با این حال، در روزهای پایانی هفته، اخبار مثبتی درباره ادامه فرآیند خصوصی‌سازی این دو شرکت منتشر شد که بخشی از فشار فروش را تعدیل کرد.

گزارش های مالی؛ نقش مهم در کاهش عرضه ها

به گفته این فعال بازارسرمایه؛ گزارش‌های مالی منتشرشده در هفته اخیر نیز نقش مهمی در کاهش عرضه‌ها داشتند. بسیاری از شرکت‌هایی که در سال گذشته عملکرد ضعیفی داشتند، اکنون بهبود نسبی در وضعیت عملیاتی خود نشان داده‌اند.

شعبانی عنوان کرد: گزارش شرکت‌های بزرگ مانند فولادی‌ها، پتروشیمی‌ها، سرمایه‌گذاری‌ها و سنگ‌آهنی‌ها عمدتاً مطابق انتظار بود و منجر به تثبیت قیمتی این نمادها شد. صنعت سیمان نیز گزارش‌های مطلوبی ارائه داد که با استقبال بازار مواجه شد.

ارسال نظر

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید