نیم قرن اقتصاد ایران؛ 21 تیر

طرح نجات در بازار پول/ فقر با سرمایه گذاری زیربنایی برداشته می شود

کدخبر: ۷۳۰۰۶۷
اقتصادنیوز: پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» وارد سال پنجم شد. در این پروژه به دنبال پاسخ به این سوال هستیم که حکمرانان، سیاستگذاران، دولتمردان و فعالان اقتصادی به موضوعات و شاخص‌های اقتصادی چه نگاهی داشته‌اند.
طرح نجات در بازار پول/ فقر با سرمایه گذاری زیربنایی برداشته می شود

به گزارش اقتصادنیوز، در یک نگاه کلی به اقتصاد ایران به نظر می‌رسد که مشکلات و چالش‌های اقتصادی در ۵۰ سال گذشته ثابت و غیر قابل حل می‌نمایند.

روی کار آمدن دولت‌ها با گرایش‌های مختلف نیز باعث نشده تا ایرانیان در زمینه اقتصادی چشم‌انداز روشنی پیش روی خود ببینند.

در پروژه "نیم قرن با اقتصاد ایران" با استناد به اخبار و گزارش های روزنامه‌های "اطلاعات" و "دنیای اقتصاد" به نوعی هم "تاریخ اقتصادی" ۵۰ سال گذشته را روایت کرده و هم اکنون‌مان را از گذر این اخبار واکاوی می‌کنیم.

در سال جاری اخبار اقتصادی سال‌های ۱۳۵۵، ۱۳۶۵ ،۱۳۷۵ ،۱۳۸۵ و ۱۳۹۵ مورد بازخوانی قرار می‌گیرد.

21 تیر 1355

مکزیکی‌ها در چالوس واحد مسکونی می‌سازند

همایون جابر انصاری، وزیر مسکن و شهرسازی به اتفاق چند تن از مقامات دولتی در چالوس از ساختمان‌های بتنی که با قالب‌های مخصوص ساخته شده است، دیدن کرد.

در ساخت این واحدهای مسکونی آپارتمانی یک شرکت ایرانی از متخصصان مکزیکی استفاده کرده است.

علاوه‌بر 200 واحد مسکونی که با این سیستم در چالوس ساخته شده است و بین کارمندان دولت تقسیم خواهد شد. یک هزار واحد دیگر در سال‌جاری ساخته خواهد شد.

در حال حاضر هفت کارخانه سازنده قطعات پیش‌ساخته در شمال فعالیت دارند و برای خانه و آپارتمان‌سازی در دو استان گیلان و مازندران همکاری می‌کنند.

21 تیر 1365

صادرات نفت ایران تا 7 سال آینده متوقف می‌شود

با اجرای برنامه‌ریزی‌های مفید در 7 سال آینده صدور نفت به خارج از کشور متوقف و کالاهای غیرنفتی جایگزین آن می‌شود.

در این رابطه دولت در واحدهای تولیدی، صنعتی و کشاورزی سرمایه‌گذاری می‌کند.

دکتر جمشیدی، رئیس مرکز آمار ایران تاکید کرد: در این دوران که شرایط نوین اقتصادی کشور است، صدور نفت صرفا به منظور تامین ذخایر ارزی صورت خواهد گرفت.

وی تاکید کرد: طرح‌های شرایط نوین اقتصادی تهیه شده که تا پایان سال همچنان ادامه یافته و از سال 67 برنامه‌های تدوینی اجرا خواهد شد که در همین رابطه بررسی‌ها و تنوع اطلاعاتی جمع و در برنامه‌های اجرایی گنجانده می‌شود.

وی اعلام کرد: ازسوی دولت در تقویت کشاورزی به‌خصوص امکان صادرات خشکبار و محصولات استراتژیک از  قبیل گندم و سایر غلات تا حد امکان سرمایه‌گذاری خواهد شد.

دکتر جمشیدی متذکر شد: با بهره‌برداری از این طرح‌ها علاوه‌بر قطع وابستگی به خارج از کشور مازاد تولیدات نیز صادر خواهد شد.

رئیس مرکز آمار ایران احتمال بهبود نفت و افزایش درآمد آن را در این برنامه‌ها بی‌تاثیر خواند و گفت: در پایان  این دوره وابستگی ارزی به نفت به حداقل کاهش می‌یابد.

21 تیر 1375

فقر باید با کار و سرمایه‌گذاری زیربنایی ریشه‌کن شود

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: تامین اجتماعی یکی از مهم‌ترین ابزارهای فقرستیزی و تحقق عدالت اجتماعی در جامعه است و ایجاد اشتغال برای مردم یکی از مهم‌ترین ابزارهای مبارزه با فقر است.

علی‌اکبر ناطق نوری در جمع گروهی از مدیران و مسوولان سازمان تامین اجتماعی گفت: تا فقر وجود دارد و تا عدالت اجتماعی به معنای واقعی خود محقق نشود، کشور به اهداف خود نخواهد رسید.

فقر باید برداشته شود و این امر نیاز به کار و سرمایه‌گذاری زیربنایی دارد.

وی اظهار امیدواری کرد که به زودی لایحه کامل و جامع دولت برای فقرزدایی تقدیم مجلس شود و مجلس پنجم با تصویب این لایحه به قشرهای آسیب‌پذیر خدمت کرد.

21 تیر 1385

توضیحات دولت درباره علل گرانی، جامعه را قانع نکرده است

نایب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس درخصوص گرانی‌های اخیر گفت: دولت و سازمان تعزیرات حکومتی باید با قاطعیت در مقابل گرانی‌ها ایستاده و با عوامل آن برخورد کنند.

علی عسگری افزود: پاسخ‌های سیاسی و توجیه اقتصادی مجریان و ربط دادن این مساله به مباحث جهانی، افکار عمومی به‌ویژه نخبگان جامعه را قانع نمی‌کند.

وی اضافه کرد: مردم از نمایندگان خود می‌پرسند چطور مجلس طرح تثبیت قیمت‌ها را تصویب می‌کند، اما دولت در تعیین قیمت کالا و خدمات، تنظیم تقاضا و تاثیرگذاری بر فضای روانی جامعه کمکی نکرده و ابتکار عمل ندارد.

 

21 تیر 1395

رونمایی از طرح تحول نظام بانکی

روز گذشته رئیس‌جمهوری از اجرایی شدن طرح تحول نظام بانکی خبر داد و این طرح را مهم‌ترین بسته مالی و پولی برای رونق اقتصادی سال 95 عنوان کرد.

این طرح با دو رویکرد «اصلاحات بنیادین» و «اقدامات عاجل» طراحی شده که مهم‌ترین هدف آن افزایش سلامت و ثبات‌بخشی به بازار پول است.

در رویکرد نخست، اصلاحات ساختاری با یک چشم‌انداز بلندمدت در دستورکار قرار گرفته، ‌اما در کنار این اقدامات عاجل برای دور کردن بانک‌ها از شرایط بحرانی در نظر گرفته شده است که می‌توان از آن به عنوان «طرح نجات در بازار پول» یاد کرد.

برخی از این اقدامات کوتاه‌مدت عملیاتی شده و برخی دیگر نیز در دستورکار قرار خواهد گرفت. «افزایش سرمایه بانک‌های دولتی از طریق تسعیر نرخ ارز»، «ساماندهی بدهی دولت از طریق انتشار اوراق بهادار و توسعه بازار بدهی» و «تقویت نقش نظارتی از طریق رتبه‌بندی بانک‌ها» به‌عنوان سه طرح پیش‌رو برای بازار پول در نظر گرفته شده است.

 

ارسال نظر

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    پیشنهاد اقتصادنیوز
    اقتصادنیوز امروز به شما پیشنهاد ویژه ای درباره حوزه های مهم خبری می دهد
    از دست ندهید
    کارگزاری مفید