ارزش سفارشات فروش هنوز هم چند برابر سفارشات خرید است

شنبه کم تحرک بورس | بازار سرمایه تفاوتی با روزهای تعطیل نداشت!

سرویس: اخبار بورس کدخبر: ۷۳۸۳۷۳
اقتصادنیوز: خروج 359 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار حکایت از تداوم نگرانی سرمایه‌گذاران و ترجیح نقدشوندگی بر ماندن در بازار دارد.
شنبه کم تحرک بورس | بازار سرمایه تفاوتی با روزهای تعطیل نداشت!

به گزارش اقتصادنیوز، بازار سهام در نخستین روز شهریورماه 1404 در شرایطی دنبال شد که به دلیل قرار گرفتن این روز میان دو تعطیلی، ارزش و حجم معاملات به شکل محسوسی کاهش یافت. شاخص کل بورس با افت 4254 واحدی معادل منفی 0.17 درصد به سطح دو میلیون و 470 هزار و 958 واحد رسید.

خبر مرتبط
حرکت معکوس شاخص کل و شاخص هم وزن بورس | بازار سهام در روز بین تعطیلی رونق ندارد

اقتصادنیوز: ارزش سفارش‌های خرید تنها 672 میلیارد تومان بوده، در حالی که ارزش سفارش‌های فروش به 2797 میلیارد تومان رسیده است.

در مقابل، شاخص کل هم‌وزن با رشد 559 واحدی معادل مثبت 0.07 درصد در عدد 768 هزار و 540 ایستاد. این اختلاف عملکرد نشان می‌دهد که اگرچه فشار فروش در نمادهای بزرگ و شاخص‌ساز جریان داشت، اما شرکت‌های کوچک‌تر و متوسط توانستند معاملات نسبتا متعادل‌تری را پشت سر بگذارند.

کاهش ارزش معاملات و تعادل سرانه خرید و فروش

حجم معاملات امروز به 11.1 میلیارد سهم و ارزش معاملات به حدود 3186 میلیارد تومان رسید که نشان از رکود نسبی بازار داشت. نکته قابل توجه، برابری تقریبی سرانه خرید و فروش حقیقی بود؛ سرانه خرید 38.4 میلیون تومان و سرانه فروش 38.2 میلیون تومان ثبت شد. نسبت قدرت خرید حقیقی نیز عدد 1 را نشان داد که بیانگر نبود برتری محسوس در سمت خریداران یا فروشندگان است. با این حال، خروج 359 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار حکایت از تداوم نگرانی سرمایه‌گذاران و ترجیح نقدشوندگی بر ماندن در بازار دارد.

خروج پول از صندوق‌های درآمد ثابت

بررسی جریان نقدینگی در صندوق‌های درآمد ثابت نیز تصویر مثبتی ارائه نمی‌دهد. این صندوق‌ها امروز با خروج 227 میلیارد تومان سرمایه مواجه شدند. همزمانی خروج پول از بازار سهام و صندوق‌های درآمد ثابت نشان می‌دهد که بخشی از سرمایه‌گذاران ترجیح دادند منابع خود را به شکل نقد نگهداری کنند و منتظر شرایط با ثبات‌تری برای ورود دوباره باشند.

افزایش فشار فروش در میانه معاملات

در شروع معاملات تعداد نمادهای مثبت بیشتر بود، اما با گذشت زمان روند معاملات تغییر کرد و عرضه‌ها کمی بیشتر شد. در نهایت 329 نماد در محدوده مثبت و 417 نماد در محدوده منفی قرار گرفتند. در دقیقه پایانی معاملات، ارزش سفارش‌های خرید تنها 571 میلیارد تومان بود، در حالی که ارزش سفارش‌های فروش به بیش از 2110 میلیارد تومان رسید. این اختلاف معنادار نشان‌دهنده برتری جدی فروشندگان و ضعف تقاضا در برابر حجم عرضه‌ها بود.

صف‌های خرید و فروش؛ غلبه عرضه بر تقاضا

بررسی وضعیت صف‌ها نیز تصویر روشنی از غلبه فروشندگان ارائه می‌دهد. در پایان معاملات، 64 نماد در صف خرید قفل بودند، در حالی که 166 نماد در صف فروش قرار داشتند. این اختلاف نشان می‌دهد سمت تقاضا توان کافی برای مقابله با فشار عرضه را نداشت و جو کلی بازار منفی باقی ماند.

امروز اگرچه رشد اندک شاخص هم‌وزن نشان داد که برخی سهم‌های کوچک همچنان مورد توجه قرار دارند، اما کلیت بازار تحت فشار عرضه‌ها قرار گرفت. در روز دوشنبه که روز بعدی معاملات محسوب می شود، انتظار می‌رود حجم معاملات افزایش یابد و بخشی از نقدینگی دوباره وارد جریان دادوستد شود. با این حال، پایداری شاخص کل در محدوده حمایتی و توانایی جذب تقاضا در نمادهای بزرگ تعیین‌کننده مسیر آتی بازار خواهد بود.

ارسال نظر

پربازدیدترین‌ها
کارگزاری مفید