گزارش مدیران خرید مهر ماه 1400 منتشر شد

زنگ هشدار برای بنگاه‌های صنعتی + نمودار

کدخبر: ۴۵۳۴۲۶
اقتصادنیوز: گزارش جدید شاخص مدیران خرید از شامخ کل صنعت در مهرماه به عدد 50.83 رسید که از افت 6.83 واحدی نسبت به ماه قبل حکایت دارد.
زنگ هشدار برای بنگاه‌های صنعتی + نمودار

به گزارش اقتصادنیوز نظرسنجی انجام شده از بنگاه‌های اقتصادی کشور، نشان دهنده آن است که در بین زیرشاخص‌ های اصلی، کاهشی شدن شاخص های «میزان سفارش‌های جدید مشتریان» و کاهش «موجودی مواد اولیه خریداری شده» تاثیر زیادی بر افت شامخ کل صنعت در مهرماه داشته است. از سوی دیگر در میان شاخص های فرعی نیز در مهرماه «میزان صادرات کالا» در بخش صنعت به کمترین میزان خود در 6 ماه اخیر رسید از سوی دیگر «میزان فروش محصولات» نیز در این ماه کاهشی بوده که این شرایط نشان دهنده آن است که بخش صنعت در شرایطی سختی قرار دارد و با این شرایط رکود و کمبود به بیخ گوش واحدهای صنعتی رسیده است. 

روند صنعت

جزئیات شامخ صنعت در مهر 1400

بر اساس داده‌‌‌های به دست آمده از بنگاه‌‌‌های بخش صنعت، شاخص مدیران صنعت در مهرماه عدد 50.83  بوده که در نتیجه نظرسنجی از مدیران خرید بنگاه‌‌‌ها به دست آمده است. در بین زیرشاخص‌‌‌های اصلی شامخ بخش صنعت، شاخص «میزان سفارش‌های جدید  مشتریان» و «شاخص موجودی مواد اولیه» عدد زیر 50 را به ثبت رسانده‌‌‌اند و باقی شاخص‌‌‌ها در جایی بالاتر از مرز 50 قرار گرفته ‌‌‌اند. دو شاخصی که بر «مقدار تولید محصولات» در مهرماه اثر گذار بوده و عدد این شاخص را در این ماه به سطح 51.31 رسانده که نسبت به شهریور کاهشی بوده است.

شاخص «میزان سفارش‌های جدید مشتریان» نیز در مهرماه با افت 13.71 واحدی به سطح 45.22 رسید. افتی که به اعتقاد فعالان اقتصادی متاثر از افزایش نرخ ارز و قیمت مواد اولیه بوده، ضمن اینکه کاهش قدرت خرید مشتریان نیز در این افت تاثیر داشته است.

از سوی دیگر شاخص «موجودی مواد اولیه خریداری ‌شده» در مهرماه هم با افت به سطح 44.52 رسید و برای پنجمین ماه پیاپی به روند کاهشی خود ادامه داد، افزایش شدید قیمت مواد اولیه و نرخ ارز دو دلیل اصلی کمبود مواد اولیه بخش صنعت محسوب می شود.

 شاخص «میزان صادرات کالا» هم در مهرماه کاهش داشته و به سطح 43.57 رسید که با توجه به سطح این شاخص در شهریور ماه شاهد افت 7.79 واحدی این شاخص در این ماه بوده ایم، افتی که به کمترین سطح ممکن طی 6ماه اخیر رسیده است. به اعتقاد فعالان اقتصادی، بسته شدن مرز ارمنستان، جمهوری آذربایجان و افغانستان در کاهش صادرات به بازارهای منطقه و کشورهای هم‌مرز تاثیرگذار بوده است. بنابر آمار گمرک، میزان صادرات مهرماه به ارزش پنج میلیارد و 268میلیون دلار بوده است، اما طبق ارزیابی فعالان اقتصادی، صادرات کاهش یافته و فقط در چند رشته فعالیت مانند «چوب، کاغذ و مبلمان»، «صنایع نساجی» و «صنایع فرآورده‌‌‌های نفت و گاز»، شاخص صادرات افزایشی بوده ‌‌‌است.

از سوی دیگر شاخص «میزان فروش محصولات در مهرماه» روند کاهشی داشته است و موجب شده تا نرخ این بخش به 46.53 برسد و روند کاهش پیشین خود را ادامه دهد. کاهش تقاضای مشتریان به دلیل کاهش قدرت خرید، یکی از دلایل اصلی این کاهش در فروش بوده است. بر اساس انتظار فعالان اقتصادی پیش‌بینی می‌‌‌شد پس از انتخابات و پیک پنجم کرونا وضعیت فروش در این ماه بیشتر شود، ولی رکود در تقاضا مجددا آن را در مسیر کاهشی قرار داد.

شامخ صنعت

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید