تولید انبوه یک داروی ضد کرونا در مشهد

کدخبر: ۴۲۷۵۹۱
تولید انبوه یک داروی موثر در بهبود علایم ریوی بیماری کووید-۱۹ با نام تجاری" کووکسیر پارس" در شهرک صنعتی توس مشهد آغاز شد.
تولید انبوه یک داروی ضد کرونا در مشهد

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، مراحل استانداردسازی داروی " کووکسیر پارس" که از صمغ گیاه کمای بیابانی (Ferula foetida) و بر اساس مواد موثر و به طور دقیق تولید شده است پس از  اخذ مجوز از سازمان غذا و دارو می تواند برای کمک به تسکین علایم ریوی بیماران کووید ۱۹ مورد استفاده قرار گیرد.

اثر بخشی این دارو پس از اخذ مجوز کمیته اخلاق دانشگاه و در طول یک سال مطالعه بالینی بر روی بیش از ۵۰۰ بیمار سرپایی و بستری کرونا به اثبات رسید و امکان تجویز برای بیماری های ویروسی تنفسی همچون کرونا، آنفلوآنزا، آسم، سی. او. پی. دی، سرفه های آلرژیک، مزمن و فیبروز ریوی را دارد.

این دارو قرار است با ظرفیت ۶۰۰  هزار کپسول در یک شیفت کاری در شرکت داروسازی سامی ساز مشهد تولید و در اختیار داروخانه های استان خراسان رضوی و سایر مناطق کشور قرار گیرد.

استاد گروه فارماکوگنوزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این که تحقیق و تولید این دارو حاصل یک کار جمعی توسط محققان و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد بود گفت: داروی کووکسیر پارس سرشار از ترکیبات پلی سولفید است که باعث آزادسازی سولفید هیدروژن در مقادیر فیزیولوژیک بدن می شود.

دکتر مهرداد ایرانشاهی افزود: در سال های اخیر نقش داروهای آزاد کننده سولفید هیدروژن در بهبود عملکرد سیستم تنفسی و مقابله با بیماری های ویروسی تنفسی بسیار مورد توجه قرار گرفته است و نتایج آن در مجلات معتبر جهانی نیز منتشر شده است.

وی اضافه کرد: منطبق با مقالات معتبر بین المللی داروهای آزاد کننده سولفید هیدروژن سطح سایتوکین ها را کاهش می‌دهند و باعث کاهش التهاب ریه می شوند. از طرف دیگر مانع از تکثیر و  ورود ویروس به سلول های ریه می‌شوند و اثر داروهای آزاد کننده سولفید هیدروژن در افزایش ذخایر گلوتاتیون ریه نیز به اثبات رسیده است.

این دانشمند یک درصد برتر جهان در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در طول مطالعه، عوارض حادی از دارو مشاهده نشده است فقط در معدودی از بیماران ممکن است حالت تهوع، نفخ یا دل درد خفیف ایجاد شود که با مصرف دارو بعد از غذا این عوارض برطرف می شود.

ایرانشاهی افزود: مصرف این دارو، در مراحل آغازین شروع علایم کرونا موثرتر است هرچند در بیماران بستری و حالت شدید بیماری هم می تواند به بهبود بیماری کمک کند.

وی ادامه داد: در کارآزمایی های بالینی انجام شده در درمان بیماری کرونا، اثر بخشی داروی کووکسیر پارس که به شکل کپسول تولید شده است در کاهش سرفه، تنگی نفس و افزایش اکسیژن اشباع خون اثر گذار است.

۸۰ درصد جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی زیر پوشش خدمات دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند و به بقیه جمعیت این استان توسط دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه و دانشکده‌های پزشکی نیشابور و تربت‌جام خدمات‌رسانی می‌شود.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید