درباره سلاح‌های اتمی رژ‌یم صهیونیستی،

درخواست مهم نیویورک‌تایمز از دولت بایدن

کدخبر: ۴۳۳۱۶۶
نیویورک‌تایمز از دولت جو بایدن خواسته سیاست تظاهر به جهل درباره سلاح‌های اتمی رژ‌یم صهیونیستی را کنار گذاشته و حقایق را درباره آن بازگو کند.
درخواست مهم نیویورک‌تایمز از دولت بایدن

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از  فارس، یک رسانه آمریکایی در تحلیلی از دولت «جو بایدن» خواسته سیاست تظاهر به جهل درباره سلاح‌های اتمی رژیم صهیونیستی را کنار گذاشته و حقایق را درباره آن بازگو کند.

روزنامه «نیویورک‌تایمز»، این تحلیل به قلم «پیتر بینارت» را با یادآوری هشدارهای سیاستمداران آمریکایی درباره اینکه دستیابی ادعایی ایران به سلاح هسته‌ای می‌تواند باعث ایجاد مسابقه تسلیحاتی در منطقه شود، آغاز کرده است.

در این مطلب آمده است: «سیاستمداران آمریکایی اغلب هشدار می‌دهند چنانچه ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند، این باعث ایجاد سیلی از تسلیحات هسته‌ای در سراسر خارمیانه خواهد شد. سناتور رابرت منندز، رئیس فعلی کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا در مارس ۲۰۲۰ پیش‌بینی کرده بود که آزاد گذاشتن ایران برای دستیابی به بمب می‌تواند "به ایجاد یک مسابقه خطرناک تسلیحاتی در آن منطقه منجر شود."»

نیویورک‌تایمز به اظهارات مشابهی از «جو بایدن»، رئیس‌جمهور فعلی آمریکا در ماه دسامبر نیز اشاره کرده که گفته بود چنانچه ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند، ترکیه، عربستان سعودی و مصر هم ممکن است از این کشور دنباله‌روی کنند. بایدن در آن مصاحبه گفته بود: «آخرین چیزی که در آن منطقه از دنیا می‌خواهیم، شکل‌گیری توانمندی تسلیحات هسته‌ای است.»

اما نیویورک‌تایمز نوشته از این نوع اظهارنظرها و هشدارهای مقام‌های آمریکایی تلویحاً چنین برداشت می‌شود که آن منطقه در حال حاضر عاری از سلاح‌های هسته‌ای است، در صورتی که چنین نیست.

نگارنده با بیان اینکه اسرائیل در حال حاضر سلاح‌های هسته‌ای در اختیار دارد نوشته است: «مسئله اینجاست که شما فقط این مسئله را از زبان رهبران آمریکا نخواهید شنید چون آنها طی نیم‌قرن اخیر خودشان را درباره این موضوع به نادانی زده‌اند.»

در ادامه این مطلب آمده است: «این فریبکاری، تعهد فرضی آمریکا به جلوگیری از اشاعه تسلیحاتی هسته‌ای را زیر سوال برده و استدلال‌هایش درباره ایران را تحریف می‌کند. وقت آن است که دولت بایدن حقیقت را بگوید.»

نیویورک‌تایمز خاطرنشان کرده مقام‌های آمریکایی پنهان‌کاری درباره سلاح‌های هسته‌ای اسرائیل را بعد از آن شروع کردند که متوجه شدند سران اسرائیل مسئله را از آنها قایم کرده‌اند. اوایل دهه ۱۹۶۰، «دیوید بن گوریون»، نخست‌وزیر وقت رژیم صهیونیستی به «جان اف‌کندی» گفته بود که رآکتوری که اسرائیل در حال ساخت آن در شهر بیابانی دیمونا است برای مقاصد صلح‌آمیز است.

وقتی آمریکا بازرس‌هایی را برای بررسی سایت دیمونا روانه فلسطین اشغالی کرد اسرائیلی‌ها حیله ظریفی به کار بردند. آنها با احداث دیوارهای جعلی، مسیر راهروهایی که به یک کارخانه بازفرآوری زیرزمینی ختم می‌شد را پنهان کردند. اواخر همان دهه، دست اسرائیلی‌ها رو شده بود و سیا به این جمع‌بندی رسید که اسرائیلی‌ها کلاهک‌های هسته‌ای در اختیار دارند.

طبق نوشته نیویورک‌تایمز، بعداً «ریچارد نیکسون» و نخست‌وزیر «گلدا مئیر» به توافقی دست پیدا کردند مبنی بر اینکه نه ایالات متحده و نه اسرائیل هیچ‌یک به اینکه اسرائیل سلاح هسته‌ای دارد اقرار نخواهند کرد و واشنگتن هم اسرائیل را برای نظارت بین‌المللی بر این برنامه تحت فشار قرار نخواهد داد.

نگارنده تصریح کرده با گذشت ۵۰ سال از آن توافق، روسای جمهور آمریکا به آن پایبند مانده‌اند، در حالی که پژوهشگران معتقدند که اسرائیل سال ۱۹۷۹ یک سلاح اتمی را در اقیانوس هند آزمایش کرد و دولت کارتر آن را پنهان کرد.

سال ۲۰۰۹ هنگامی که یک روزنامه‌نگار از باراک اوباما، رئیس‌جمهور سابق آمریکا پرسید آیا «کشوری در خاورمیانه» را می‌شناسد که سلاح هسته‌ای داشته باشد اوباما در پاسخ گفت: «نمی‌خواهم گمانه‌زنی کنم.»

در ادامه این مطلب آمده است: «آمریکا با غفلت خودخواسته سلاح‌های هسته‌ای اسرائیل، تلاش‌هایش در زمینه منع اشاعه را به استهزا می‌کشاند. آقای اوباما وعده داد به دنبال جهان عاری از سلاح هسته‌ای باشد. با وجود این، دولت او برای جلوگیری از بحث درباره سلاح هسته‌ای اسرائیل از برگزاری کنفرانس سازمان ملل در خصوص خاورمیانه عاری از سلاح‌های هسته‌ای جلوگیری کرد.»

نگارنده تصریح کرده دولت جو بایدن در تلاش است با اعمال تحریم‌های گزنده علیه ایران، حکومت این کشور را به پذیرش بازرسی‌هایی شدیدتر از بازرسی‌های مندرج در پیمان ان‌پی‌تی وادار کند، اما در همان حال، اسرائیل که هرگز آن پیمان را امضا نکرده، از هر گونه بازرسی معاف است.

  پیتر بینارت تأکید می‌کند: «این دوسویه‌گی موجب می‌شود وقتی دیپلمات‌های آمریکایی ادعای دفاع از نظم قانون‌محور را مطرح می‌کنند عده زیادی در سراسر دنیا پوزخند بزنند.»

چند سال پیش روزنامه آمریکایی واشنگتن‌پست هم با انتشار سندی از حیله‌گری رژیم صهیونیستی برای تولید سلاح‌های هسته‌ای پرده برداشته بود.

روزنامه آمریکایی واشنگتن‌پست سال ۱۳۹۳ نوشته بود «بنیامین نتانیاهو» باید هنگام پرسش درباره اینکه آیا بازرسی‌ها می‌توانند ایران را از رسیدن به بمب متوقف کنند باید ابتدا موفقیت تل‌آویو در دهه ۱۹۶۰ برای پنهان‌کاری و مخفی کردن برنامه تسلیحاتی هسته‌ای خود را به یاد بیاورد.

یادداشتی که «مک‌گئورگ باندی»، مشاور امنیت ملی اسبق آمریکا در اختیار واشنگتن‌پست قرار داده بود نشان می‌داد که هنگامی که اسرائیل با کمک مقامات فرانسه در ژوئن ۱۹۶۰ ساخت رآکتورهای خود را شروع کرده بود مقامات تل‌آویو به سفارت آمریکا گفته بودند که این یک «کارخانه نساجی» است.

این یادداشت که مربوط به مارس ۱۹۴۶ بود علاوه بر این آشکار کردند مقامات رژیم صهیونیستی پس از آن این رآکتورها را «تأسیسات تحقیقات متالورژی» توصیف کرده‌اند.

در دسامبر ۱۹۶۰  «دیوید بن‌گوریون»، نخست‌وزیر وقت اسرائیل به کنست، پارلمان آن رژیم گفت که ساخت رآکتور ۲۴ مگاواتی در تأسیسات هسته‌ای دیمونا تا چهارسال آینده تکمیل نمی‌شود. وی در آن زمان گفت که این رآکتور تنها برای اهداف صلح‌آمیز ساخته شده است.

واشنگتن‌پست همچنین به استناد یادداشتی از ورارت خارجه آمریکا مدعی شده بن‌گوریون در ۳۰ مه ۱۹۶۰ در ملاقات با جان‌اف‌کندی، رئیس‌جمهور وقت آمریکا به وی اطلاع داده که اسرائیل در حال ساخت رآکتوری دیگر برای تأمین برق است، اما این رژیم در چند سال آینده ممکن است کارخانه‌ای آزمایشی برای جداسازی پلوتونیوم بسازد. اما وی اضافه کرده بود که اسرائیل فعلا قصدی برای رسیدن به ظرفیت تولید سلاح ندارد.

طبق سند «باندی»، هنگامی که در سپتامبر سال ۱۹۲۶ دانشمندان آمریکا از سایت دیمونا بازدید کردند گزارش داند که رآکتورها بزرگتر از حد مورد انتظار بوده‌اند و احتمال نمی‌رود برای تولید برق باشند.

دانشمندان آمریکایی در آن زمان شواهدی از اینکه تل‌آویو در حال ساخت بمب است نیافتند اما به آنها «تنها ۴۰ دقیقه برای بازدید از آن سایت وقت داده شده و از دسترسی آنها به یک ساختمان بزرگ جلوگیری به عمل آمد.»

در ۲ آوریل ۱۹۶۳ هنگامی که مشخص شد اسرائیل قصد ساخت رآکتور سوم را دارد، کندی در کاخ سفید با شیمون پرز که در آن زمان معاون وزیر جنگ اسرائیل بود دیدار کرد. رئیس‌جمهور وقت آمریکا از او درباره فعالیت‌های جاری در «دیمونا» پرسید.

پرز گفت: «من می توانم با صراحت به شما بگویم که ما اولین کسانی نخواهیم بود که از سلاح‌های هسته‌ای استفاده می‌کند.»

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • نیم قرن با اقتصاد ایران؛ ۵ اردیبهشت

      اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از…

    کارگزاری مفید