حسن عباسی کیست؟

کدخبر: ۴۶۰۸۸۲
حسن عباسی نخستین بار در زمان حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ با حضور در برنامه‌های تلویزیون ایران به عنوان کارشناس و تحلیلگر مسایل سیاسی و استراتژیک مطرح شد و از آن پس در محافل دولتی حضور پررنگی داشته‌است.
حسن عباسی کیست؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تابناک حسن عباسی متولد سال ۱۳۴۵ در شهرستان ازنا است. او در حال حاضر رئیس اندیشکده یقین است. عبارسی در گذشته مسئول توسعه رزم نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده‌است. عباسی از ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲ عضو شورای پروانه نمایش و از اعضای هیئت داوران بیست و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۸۹ بود. عباسی به دلیل طرح سخنان عجیب و جنجالی در حوزه‌های مختلف از جمله سیاست،  سینما،  اقتصاد،  تاریخ، روابط بین الملل، جغرافیای سیاسی و فلسفه بدون آنکه تحصیلات آکادمیکی در این حوزه ها داشته باشد، توانسته است به شهرت قابل توجهی برسد.

آغاز شهرت رسانه ای و سخنرانی

 حسن عباسی با سخنرانی در مساجد و دانشگاه‌ها و مخالفت با سیاست‌های اصلاح‌طلبان، چون «گفتگوی تمدن‌ها» و «جامعه مدنی» فعالیت‌هایش را افزایش داد.

با رسیدن محمود احمدی‌نژاد به ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۴، عباسی توانست خود را بیشتر به عنوان تئوریسین و استراتژیست مطرح کند، ولی او خیلی جدی گرفته نشد. به دلیل مواضعش به مدتی طولانی حضور عباسی در صدا و سیما ممنوع شده بود.

تحصیلات

عباسی در سال ۱۳۸۳ در مقطع کارشناسی رشته فلسفه مشغول تحصیل بوده و تا بهمن ماه آن سال، مدرکی بیش از لیسانس نداشته‌است. در مدرک دکترای عباسی از سوی افراد مختلف تردید شده‌است. حسن عباسی دکتر بودن را در داشتن مدرک دکترا نمی‌داند بلکه در دادن نظریه و ارائه دکترین می‌داند و خود را به دلیل ارائه دکترین‌های مختلف، دکتر می‌داند. او گفته صد‌ها پایان‌نامه دکتری زیر نظر او انجام شده و استاد راهنمای شماری از افراد نظامی بوده‌است.

وی همچنین معتقد است کسی که رانندگی می‌کند راننده یا کسی که بیماران را معالجه می‌کند پزشک است و نیازی به داشتن مدرک (گواهینامه رانندگی یا پروانه پزشکی) نمی‌باشد.

نظر علی شمخانی در مورد عباسی

علی شمخانی (دبیر شورای عالی امنیت ملی) پیشتر در مورد عباسی گفت: «اگر حسن عباسی و عباسی‌های دیگر به جبهه می‌آمدند و ما کمبود نیرو نداشتیم، مسئله فرق می‌کرد. ایشان در جبهه حضور نداشتند».

بازداشت ها

عباسی در طول سال های اخیر بارها و به واسطه طرح مواضع بعضاً ناصحیح توسط ضابطین قضایی بازداشت شده است. در ادامه به این بازداشت ها اشاره می شود.

شکایت هاشمی و روحانی

عباسی در ۱۶ خرداد ۱۳۸۸ در پی سخنرانی در پردیس دانشکده‌های فنی دانشگاه تهران، با عنوان «۲۰ سال خامنه‌ایسم و جمهوری دهم» و مصاحبه با روزنامه وطن امروز در تاریخ ۳ خرداد ۱۳۸۸ با عنوان «چرا می‌خواهند احمدی‌نژاد نباشد؟» و سخنرانی در تالار سید الشهدا تهران با عنوان «مهندسی افکار عمومی» بنا به شکایت دفتر اکبر هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی بازداشت شد، که بعد‌ها در دادگاه، رفع اتهام و تبرئه شد. عباسی همچنین مدعی شده که حسن روحانی و برخی دیگر از مسئولین جمهوری اسلامی، از وی شکایت کرده‌اند و هنوز (تا سال ۹۴) با قید وثیقه آزاد است.

شکایت ارتش

در مرداد ۱۳۹۵ سخنرانی از عباسی منتشر شد، که در آن، او گفته بود ارتش بی سر و صدا فقط در پادگان‌ها حضور دارد. او گفته‌است که آمریکا چنین نیرویی را می‌خواهد. عباسی این سخنان را در حالی بیان کرد که از سپاه پاسداران و بسیج تجلیل کرد.  احمدرضا پوردستان در حاشیه عیادت از جانبازان آسایشگاه جانبازان امام خمینی (ره) مشهد، با انتقاد شدید از سخنان حسن عباسی گفت: «از طریق مدیریت حقوقی نیروی زمینی ارتش، علیه عباسی طرح دعوا شده‌است.» پوردستان اظهار کرد: «وی (حسن عباسی) بدون شناخت و آگاهی اقدام به بیان سخنانی نسنجیده کرد و باید هر چه زودتر از مجموعه ارتش جمهوری اسلامی ایران و عموم ملت ایران عذرخواهی کند، در غیر این صورت موضوع به‌طور جدی‌تر پیگیری می‌شود و منتظر واکنش مراجع قضائی در این ارتباط خواهیم بود.» در همین رابطه حسن عباسی به دلیل ممانعت از تودیع وثیقه در روز چهارشنبه ۱۳ مرداد بازداشت و سه روز بعد آزاد شد.

شکایت دوباره روحانی

حسن عباسی در مهر ۱۳۹۷ با عنوان اتهامی، توهین به رئیس‌جمهور (حسن روحانی) و وزیر راه (عباس آخوندی) از سوی دادگاه به ۷ ماه زندان محکوم شد. این حکم قطعی اعلام شد.

بازداشت بخاطر شکایت وزیر اطلاعات

وی ۲۲ مرداد ۹۸ به دلیل طرح برخی مباحث بی اساس علیه وزیر اطلاعات کشور در یک سخنرانی در منطقه قرچک ورامین برای بار چهارم بازداشت شد.
حسن عباسی طی یک سخنرانی، مطالبی درباره وزیر اطلاعات و برخی ارتباطات او با رسانه های بیگانه مطرح کرده بود که نهایتاً با شکایت وزیر اطلاعات احضار و بازداشت شد.

آزادی مشروط 

 ۰۸ آبان ۱۳۹۸ وکیل مدافع حسن عباسی - تحلیلگر سیاسی که از مردادماه امسال بازداشت شده بود- از آزادی موکلش خبر داد. مهدی جعفری نژاد در گفت‌وگو با ایسنا در این باره اظهار کرد: موکلم پس از تحمل یک‌سوم مجازات حبس موضوع محکومیت، مشمول آزادی مشروط قانون مجازات اسلامی شده و از زندان آزاد شده است.

علیرضا آذربایجانی معاون هماهنگی و برنامه‌ریزی امور حقوقی دستگاه‌های اجرایی معاونت حقوقی رییس جمهور یکشنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۷ از محکومیت حسن عباسی به ۷ ماه حبس به اتهام توهین به رییس جمهور و وزیر راه خبر داد و گفت: این حکم قطعی است و بزودی اجرا می‌شود.  حسن عباسی بیست و سوم مردادماه "از سوی سازمان قضایی نیروهای مسلح" و "با شکایت معاون حقوقی وزارت اطلاعات" بازداشت شد. 

واکنش وزارت اطلاعات به آزادی حسن عباسی

۱۲ آبان ۱۳۹۸ مرکز روابط عمومی واطلاع رسانی وزارت اطلاعات در واکنش به حواشی مطرح شده درباره آزادی حسن عباسی از زندان یادآورشد: وزارت اطلاعات صرفاً از دروغ پراکنی‌های وی علیه دستگاه اطلاعاتی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران شاکی بوده و تشخیص جرم و محکوم کردن این فرد به عهده مرجع محترم قضایی بوده است.

 در اطلاعیه روابط عمومی وزارت اطلاعات آمده است:چند روزی است عده‌ای، نمایشی را به راه انداخته‌اند تا یکی از محکومین دستگاه محترم قضایی را که به تازگی و به صورت مشروط از زندان آزاد شده است، از دروغ پراکنی‌ها و اتهامات و جرائم مرتکب شده تبرئه نمایند.

این افراد قضا ستیز، وزارت اطلاعات را عامل زندانی شدن فرد مورد نظر معرفی می‌کنند؛ درحالی که وزارت اطلاعات صرفاً از دروغ پراکنی‌های وی علیه دستگاه اطلاعاتی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران شاکی بوده و تشخیص جرم و محکوم کردن این فرد به عهده مرجع محترم قضایی بوده است.

اقدامات این عده می‌تواند باعث وهن جایگاه دستگاه قضا شود که در دوره جدید مسئولیت در آن، امید‌های فراوانی را در دل مردم برای مبارزه با فساد بوجود آورده است و امیدواریم قوه قضائیه با روشنگری مانع آن گردد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید