۸.۷ هزار میلیارد تومان بودجه فقط برای ۶ رسانه خاص

کدخبر: ۵۵۴۹۷۴
اقتصادنیوز: عصراقتصاد در گزارشی به اعتبارات برخی از رسانه‌های عمومی در لایحه بودجه پرداخته است.
۸.۷ هزار میلیارد تومان بودجه فقط برای  ۶ رسانه خاص

به گزارش اقتصادنیوز این روزنامه نوشت:یکی از اتفاقات جالبی که در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ افتاده اینکه برخلاف سال های گذشته، عناوین همه برنامه ها در فصل مربوطه نیامده و برنامه های مرتبط با فصل رسانه به صورت پراکنده و تجمیع نشده در زیرمجموعه دستگاه ها قرار گرفته است که از طریق کد برنامه ها قابل بازیابی ست.بودجه صدا و سیما برای سال بعد حدود ۱۳.۱ درصد نسبت به آنچه در سال ۱۴۰۱ مصوب شده بود افزایش یافته است. این رشد بودجه هم در بخش هزینه های جاری و هم در بخش بودجه عمرانی سازمان دیده می شود به طوری که بودجه عمومی صدا و سیما برای سال بعد ۱۳.۳ درصد و بودجه عمرانی آن ۷.۸ درصد افزایش نشان می دهد.

بر این اساس صدا و سیما در سال بعد ۳ هزار و ۵۴۳ میلیارد تومان نیز مجموعا برای سه ردیف حق پخش تلویزیونی مسابقات ورزشی داخلی، تادیه بدهی سازمان صدا و سیما و نیروهای مسلح به شرکت ارتباطات زیرساخت و افزایش اعتبار بابت سریال حضرت موسی، حضرت سلیمان و حضرت حمزه پیش بینی شده است.

همچنین علاوه بر بودجه ۷ هزار و ۹۳۸ میلیارد تومانی که برای این سازمان در نظر گرفته شده ۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان درآمدهای صدا و سیما برآورد شده که نسبت به قانون بودجه ۱۴۰۱ حدود ۱۹ درصد افزایش نشان می دهد.

به این ترتیب جمع بودجه صدا و سیما برای سال بعد که شامل اعتبارات هزینه ای، تملک دارایی سرمایه ای و احکام متفرقه است حدود ۱۱ هزار و ۴۸۱ میلیارد تومان برآورد می شود که نسبت به قانون ۱۴۰۱ حدود ۱۲.۶ درصد رشد داشته است.

رشد ۱۷۰۰ درصدی بودجه عمرانی شورای نظارت بر صدا و سیما

در لایحه بودجه ۱۴۰۲ بودجه شورای نظارت بر صدا و سیما از فصل رسانه خارج شده و به عنوان یک برنامه حکمرانی و راهبری امور فراقوه ای منظور شده است. از آنجا که عنوان برنامه ذکر شده برای اعتبارات این شورا در قانون بودجه کلی و مبهم است لذا بودجه آن هم شفاف نیست.

در مجموع اعتبارات هزینه ای این شورا به نسبت قانون بودجه سال ۱۴۰۱ حدود ۶۳ درصد رشد کرده و اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای آن نیز ۱۷۰۰ درصد افزایش  داشته که در مجموع بودجه شورای نظارت بر صدا و سیما نسبت به مصوب ۱۴۰۱ را ۸۲ درصد رشد داده است.

این در حالی ست که در قوانین بودجه سال های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ اعتباری در تملک دارایی های سرمایه ای این شورا در نظر گرفته نشده بود و بودجه این نهاد در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ تنها ۸ درصد افزایش داشت.

۲۶۶ میلیارد تومان برای خبرگزاری ایرنا

جمع بودجه خبرگزاری ایرنا برای سال بعد ۲۶۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان پیش بینی شده است که نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۲۰ درصد افزایش نشان می دهد. بودجه عمرانی این حبرگزاری هم ۴ میلیارد و ۵۷۴ میلیون تومان برآورد شده است.

این خبرگزاری تحت عنوان برنامه حمایت از ارتقا و توسعه مطبوعات، خبرگزاری ها و رسانه های دیجیتال در زیر مجموعه فصل رسانه قرار گرفته است. بر اساس اساسنامه ایرنا، وزارت فرهنگ و ارشاد به عنوان دستگاه سیاستگذار این خبرگزاری شناخته می شود بنابراین اعتبارات این دستگاه از نظر قانونی پس از موافقت دستگاه سیاستگذار قابل تخصیص خواهد بود.

بودجه ایسنا و ایکنا حذف شد

در لایحه بودجه سال بعد بودجه خبرگزاری ایسنا و ایکنا که در زیرمجموعه جهاد دانشگاهی ردیف جداگانه داشت؛ حذف شده است. این احتمال وجود دارد که بودجه این خبرگزاری ها در بودجه جهاد دانشگاهی ادغام شده باشد و از محل اعتباراتی که برای جهاد دانشگاهی در نظر گرفته شده بودجه آنها پرداخت شود اما این اقدام ۲ ابهام در بودجه ایجاد می کند.

اول اینکه شفافیت بودجه این ۲ خبرگزاری از بین می رود و نمی توان میزان بودجه آنها و عملکردشان را بررسی کرد و دوم اینکه استقلال مالی این ۲ خبرگزاری مخدوش خواهد شد.

خانه ملت ۱۲ میلیارد تومان بودجه می گیرد

بودجه خانه ملت برای سال بعد ۱۲ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است. رقم بودجه این خبرگزاری سال ۱۴۰۱، ۱۰ میلیارد و ۸۹۰ میلیون تومان بوده است. این خبرگزاری که در سال جاری از فصل رسانه خارج شده بود دوباره در لایحه بودجه ۱۴۰۲ به این فصل بازگشته است.

اعتبارت عمرانی این خبرگزاری همانند سال گذشته صفر در نظر گرفته شده و  به این ترتیب بودجه خانه ملت نسبت به ۱۴۰۱ حدود ۱۱ درصد افزایش یافته است.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید