رابطه باکو و اروپا شکرآب شد

کدخبر: ۶۲۴۴۲۵
اقتصادنیوز: جمهوری آذربایجان با رد اظهارات جوزپ بورل درباره مطالبات ادعایی باکو علیه اراضی ارمنستان، گفت مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در حال «تحریک نظامی‌گری و ترویج سیاست خصمانه» است.
رابطه باکو و اروپا شکرآب شد

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، آیخان حاجی‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان سه‌شنبه گفت: «تفسیر نادرست از حقایق توسط جوزپ بورل، نماینده عالی اتحادیه اروپا، بی‌اعتنایی به منافع قانونی آذربایجان است و چنین لفاظی‌های تهدیدآمیزی نمونه بارز از استانداردهای دوگانه است که روابط آذربایجان-اتحادیه اروپا را هر چه بیشتر خراب می‌کند.»

او گفت: «نماینده ارشد اتحادیه اروپا، در حالی که به طور کامل افکار الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان را راجع به حقایق تاریخی مربوط به سرزمین‌های جمهوری آذربایجان و ارمنستان تحریف می‌کند، باعث ایجاد نظامی‌سازی و یک سیاست تهاجمی علیه آذربایجان می‌شود.»

این دیپلمات باکو تاکید کرد که جمهوری آذربایجان «همیشه به مذاکرات، صلح و ثبات با ارمنستان متعهد بوده است.» او با اشاره به عملیات سپتامبر گذشته ارتش جمهوری آذربایجان در قره‌باغ که به گفته او «منجر به برقراری ثبات قانون اساسی و تسلیم شدن نیروهای جدایی‌طلب غیرقانونی در این منطقه شد» تاکید کرد: «تدابیر آذربایجان که پایانی بر خصومت و جدایی‌طلبی شد، راه‌ را برای به سرانجام رسیدن یک توافق صلح با ارمنستان هموار می‌کند.»

آیخان حاجی‌زاده همچنین از بورل به دلیل ابراز همبستگی با فرانسه در مورد اخراج دیپلمات‌هایش از جمهوری آذربایجان در سپتامبر گذشته انتقاد کرد.

او گفت: «چنین بیانیه مغرضانه‌ای، ضمن نادیده گرفتن اقدامات بی‌اساس علیه دیپلمات‌های آذربایجان در فرانسه، نشان می‌دهد که چگونه این نهاد از سوی برخی کشورها تأثیر منفی می‌پذیرد و این نهاد آشکارا از همه قوانین و دستورالعمل‌های رفتار دیپلماتیک غافل می‌شود و از انجام تحقیقات خودداری می‌کند.»

به گفته باکو، فرانسه در جریان مذاکرات صلحی به میانجیگری اروپا با ارمنستان، از ایروان جانبداری کرده بود. پس از آنکه جمهوری آذربایجان، دو دیپلمات فرانسوی را «عنصر نامطلوب» دانسته و خواستار خروج آنها شد، فرانسه هم دست به اقدام مشابهی علیه دو دیپلمات باکو زد.

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان گفت: «باکو علاوه بر اینکه به تعهدات بین‌المللی و حقوق بین‌الملل متعهد است، با قاطعیت از تلاش برای مشروعیت‌بخشی به هرگونه ادعاها و زبان تهدیدآمیز در برابر منافع ملی خود جلوگیری می‌کند.»

در ۲۲ ژانویه، جوزپ بورل گفت که اتحادیه اروپا «نگران ادعاهای الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان در قلمرو ارمنستان است.» او گفت: «هرگونه نقض حاکمیت ارمنستان مملو از عواقب جدی برای روابط میان بروکسل و باکو است.»

روابط ارمنستان و جمهوری آذربایجان از سال ۱۹۹۱ بر سر قره‌باغ پرتنش است. در پاییز ۲۰۲۰، ارتش جمهوری آذربایجان کنترل بیشتر مناطق قره‌باغ را به دست گرفت. این درگیری با توافق صلحی که روسیه میانجیگری کرد که همچنین درها را برای عادی‌سازی روابط گشود، به پایان رسید. به‌دنبال عملیات سپتامبر گذشته، جمهوری‌ آذربایجان به طور کامل کنترل قره‌باغ را به دست گرفت.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید