هلدینگ خلیج فارس با استقلال چه کرد؟

کدخبر: ۷۱۷۳۰۳
اقتصادنیوز: استقلال در بد مخمصه‌ای گرفتار شده است. در‌حالی‌که فصل کابوس‌وار این تیم با نتایج عجیب و غریب در داخل زمین کم‌کم به آخر می‌رسد و تنها کورسوی امیدی برای فتح جام حذفی وجود دارد، خبر‌ها در خصوص شرایط مالی باشگاه حاکی از آن است که اوضاع آبی‌پوشان پایتخت نه تنها داخل زمین، بلکه بیرون از آن هم فاجعه‌بار است.
هلدینگ خلیج فارس با استقلال چه کرد؟

به گزارش اقتصادنیوز، روزنامه جوان نوشت: همین چند روز قبل بود که خبر محکومیت سنگین و حدود ۳۸‌میلیاردی استقلال در پرونده یکی از بازیکنان بوسنیایی رسانه‌ای شد. این مسئله هنوز هضم نشده که خبر می‌رسد موسیمانه هم پرونده‌ای بالغ بر ۶۵۰‌هزار دلار برای استقلال تشکیل داده است که باید دید تا زمان صدور حکم قیمت دلار چقدر می‌شود. مشکل اصلی، اما نه بدهی بازیکن بوسنیایی است و نه پرونده باز شده توسط سرمربی آفریقایی، مسئله اخبار منتشر شده در خصوص زیان انباشته استقلال است. زیانی که می‌تواند کار این باشگاه را حتی به منحل شدن نیز بکشاند. 

در خصوص دو مورد اول که قطعاً باید خسارت‌های به بار آمده از سوی مدیران ناکارآمد باشگاه به حساب اشخاص ذکر شده واریز شود، اما در مورد دوم، یکی باید رقم آن را برایمان به درستی بخواند! رقمی که در مخیله هیچ کس نمی‌گنجد. اصلاً یکی پیدا شود و بگوید استقلال کجا و زیان «هزار و ۴۰۷ میلیارد تومانی» کجا! واقعاً این یکی را باید کجای دلمان بگذاریم! اصلاً این زیان از کجا به بار آمده که حالا استقلال را در آستانه انحلال قرار داده است؟!

استقلال را به هلدینگ خلیج فارس سپردند تا هم خصوصی شود و هم نجات پیدا کند، ولی ظاهراً زیر و بم مسائل اقتصادی، حالا کار را به جایی رسانده که اگر هلدینگ مالک استقلال سرمایه را افزایش ندهد، آن وقت باید منتظر اتفاقات بدتر از این باشیم. البته هیئت مدیره مطابق معمول همه چیز را به گردن مدیران قبلی انداخته و اعلام کرده قبل از استقرار افراد فعلی زیان انباشته شده رخ داده است. 

برابر قانون ۱۴۱ تجارت اگر بر اثر زیان‌های وارده حداقل نصف سرمایه شرکت از بین برود، هیئت مدیره مکلف است بلافاصله در مجمع عمومی فوق‌العاده صاحبان سهام را دعوت کند تا موضوع انحلال یا بقای شرکت مورد شور و رأی واقع شود. مطابق با قانون، باشگاه استقلال باید مسائل بااهمیت خود را در سامانه کدال (سامانه یا پایگاه اطلاعات جامع شرکت‌های پذیرفته شده در بورس) اعلام کند. 

حالا راه‌حل این مشکل چیست؛ بنا بر آنچه منتشر شده، نقدترین و عملی‌ترین راهکار موجود افزایش سرمایه از طریق هلدینگ است. البته نکته اینجاست که در گزارش ارائه شده به سهامداران استقلال، رسماً تایید شده که هلدینگ مالک آبی‌پوشان تا تاریخ سوم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ نسبت به افزایش سرمایه اقدامی نکرده است. آنچنان که صورت‌های مالی نشان می‌دهد بعد از مالکیت این هلدینگ در استقلال، تغییری در اوضاع مالی ایجاد نشده است. 

خب حالا شما بگویید؛ نباید نگران بود؟ واگذاری استقلال به هلدینگ خلیج فارس ظاهراً جز دردسر و بدبیاری چیز دیگری برای استقلال به ارمغان نیاورده است، حالا می‌خواهد در داخل زمین و نتایج تیم باشد یا اینکه خارج از آن و مسائل اقتصادی. اینکه هلدینگ در مشکل ایجاد شده برای استقلال تا کجای کار پای این تیم و باشگاه می‌ماند، سؤالی است که پاسخ آن طی روز‌های آینده مشخص خواهد شد، اما آنچه فعلاً مشخص است اینکه اوضاع استقلال نه فقط هیچ تغییری نسبت به قبل از واگذاری به هلدینگ نکرده که بدتر هم شده است. 

راستی وضعیت استقلال که قمر در عقرب است، کسی از پرسپولیس خبر ندارد؟ اوضاع در اردوگاه سرخ به‌طرز مشکوکی آرام است. آرامشی که سابقه نشان داده نشان از طوفانی سهمگین دارد.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید