چگونه از بینایی در سن بالا خود مراقبت کنیم؟

کدخبر: ۷۱۹۷۳۲
اقتصادنیوز: پیری اتفاق خوشایندی نیست و تغییرات زیادی در سلامتی ما ایجاد می‌کند. این تغییرات، قابل‌توجه و اجتناب‌ناپذیرند و می‌توانند زندگی روزمره ما را تحت‌تأثیر قرار دهند. یکی از این تغییرات، مشکلات بینایی است که اغلب از ۴۰ سالگی به بعد شروع می‌شود.
چگونه از بینایی در سن بالا خود مراقبت کنیم؟

با بالارفتن سن نیاز به نور و روشنایی بیشتری برای دیدن چیزها داریم، دید ِ نزدیک ما دچار مشکل می‌شود یا شاید دور را خوب نتوانیم ببینیم. مشکلات جدی‌تر نیز آب‌مروارید و بیماری چشمی تیروئید هستند که می‌توانند بدون علامت و زنگ خطر ظاهر شوند.

بینایی یکی از اصلی‌ترین حواس ما برای یک سبک زندگی سالم و بانشاط است که با ورود به نیمه دوم عمر دچار مشکلاتی می‌شود و اگر هر چه زودتر رسیدگی به آن را شروع نکنیم این مشکلات پررنگ‌تر خواهند شد.

چکاپ‌های منظم

چکاپ‌های منظم چشم بخش مهمی از مراقبت از بینایی‌اند. در این چکاپ‌ها، عصب‌های بینایی و شبکیه از جهت هر گونه تغییر در مراحل اولیه بررسی می‌شوند تا اگر مشکلی دارند زودتر شناسایی شده و درمان انجام شود. به‌طورکلی همه افراد باید حداقل هر دو سال یک‌بار چکاپ بینایی شوند. افرادی که دیابت یا پیش‌دیابت دارند باید هر سال تحت معاینات چشم‌پزشکی قرار بگیرند. مدیریت کلسترول خون، فشارخون، قند خون و وزن نیز در این افراد از جهت سلامت چشم اهمیت دارد. ضمناً در این فاصله هر گونه ناراحتی یا تغییری در بینایی‌تان احساس کردید باید به چشم‌پزشک مراجعه کنید.

رژیم غذایی متعادل

داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل برای حفظ سلامت چشم‌ها مهم است. خوردن غذاهای سرشار از ویتامین‌ها و املاح و آنتی‌اکسیدان‌ها می‌تواند به اندازه چشمگیری ریسک مشکلات چشمی را کاهش دهد. یک رژیم غذایی متعادل می‌تواند ریسک بیماری‌های مزمنی را که بر سلامت چشم‌ها نیز اثر می‌گذارند پایین بیاورد.

پزشکان توصیه می‌کنند از منابع غذایی مانند انواع میوه و سبزی و غلات کامل و پروتئین‌های کم‌چرب و چربی‌های سالم زیاد استفاده کنید.

رژیم غذایی که به اندازه کافی آنتی‌اکسیدان ندارد، پُر از کربوهیدرات‌های تصفیه شده است و الکل در آن وجود دارد منجر به افزایش احتمال مشکلات چشمی می‌شود. با بالارفتن سن بدن شما از جمله چشم‌هایتان به مواد مغذی بیشتری نیاز دارد.

ترک سیگار

عجیب نیست که سیگار عامل انواع بیماری‌هاست و شامل بیماری‌های چشمی نیز می‌شود. سیگارکشیدن می‌تواند احتمال بروز بیماری‌های چشمی مرتبط با سن را بالا ببرد مثل تباهی لکه زرد، آب‌مروارید و آسیب عصب بینایی. این بیماری‌ها همگی بر کیفیت زندگی اثر گذاشته و می‌توانند منجر به کاهش بینایی یا نابینایی شوند.

محافظت از چشم‌ها در برابر پرتوهای UV

قرارگرفتن طولانی‌مدت در معرض پرتوهای UV می‌تواند منجر به آسیب‌های جبران‌ناپذیر به سلامت چشم‌هایتان شود. شایع‌ترین بیماری‌های چشمی مربوط به تابش UV شامل آب‌مروارید و تباهی لکه زرد می‌شوند. استفاده از عینک‌های آفتابی محافظ در برابر UV می‌توانند به کاهش خطر آسیب‌های چشمی کمک زیادی کنند. شما باید از عینک‌های آفتابی استفاده کنید که از چشم‌هایتان در برابر پرتوهای UV ۱۰۰ درصد محافظت کنند.

ارسال نظر

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید