ترامپ: آمریکا می تواند غزه را به منطقهای آزاد تبدیل کند

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا که در سفر به منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) به سر می برد، بار دیگر مدعی شد که کشورش می تواند غزه را به منطقهای آزاد تبدیل کند.
رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی در حالی که همواره از اسرائیل حمایت کرده است، در سخنانی اذعان کرد که تصاویر هوایی از غزه نشان می دهند که «عملاً هیچ ساختمانی پابرجا نیست.»
او با اذعان به ویرانی غزه، بار دیگر مدعی آبادانی آن شد و گفت: «اینطور نیست که شما سعی در نجات چیزی باشید. هیچ ساختمانی وجود ندارد. مردم زیر آوار ساختمانهای فروریخته زندگی میکنند که قابل قبول نیست.میخواهم [غزه] یک منطقه آزاد باشد و اگر لازم باشد، فکر میکنم افتخار میکنم که آمریکا غزه را داشته باشد، آن را بگیرد و آن را به منطقه آزادی تبدیل کند. بگذارید اتفاقات خوبی رخ دهد.»
اقتصادنیوز: دونالد ترامپ به زعم خود سیاستی سختگیرانه و تقابلی در برابر ایران اتخاذ کرده است که به نظر میرسد یکی از برجستهترین ویژگیهای سیاست خارجی او در هر 2 دولتش است. تهدیدهای ترامپ اغلب لحنی تهاجمی دارد اما در نهایت از درگیری مستقیم و نظامی گسترده با ایران خودداری و اسرائیل را هم از این کار منع کرد. ترامپ در این پنج ماه که مستاجر اتاق بیضی شکل کاخ سفید شده است، بارها و بارها از کلیدواژههای متفاوت و تکراری در خصوص ایران استفاده کرد. اقتصادنیوز در این گزارش به تحلیل اظهارنظرهای او و سیاستهای چند بعدیاش در قبال ایران پرداخته است.
بر اساس گزارش رسانه های بین المللی ترامپ این سخنان را پیش از سفر به امارات، در یک میزگرد تجاری در قطر بیان کرده است.
ترامپ اولین بار ایده جنجالی خود را درباره غزه در فوریه ۲۰۲۵ در کنفرانس خبری مشترک با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل به عنوان نخستین میهمان خارجی خود، فاش کرد و گفت که میخواهد غزه را به «منطقه زیبای خاورمیانه» تبدیل کند.
این طرح با محکومیت جهانی روبرو شد و فلسطینیها، کشورهای عربی و سازمان ملل متحد اعلام کردند که این به معنای پاکسازی قومی خواهد بود.
اظهارات بی سابقه، تاریخی و غیرمنتظره ترامپ در چهارم فوریه ۲۰۲۵ (۱۶ بهمن ۱۴۰۳) درباره غزه مبنی بر اینکه آمریکا باید غزه ویران شده از جنگ را تصرف، کنترل، توسعه و حفظ کند و در آن " مالکیت طولانی مدت" داشته باشد، واکنش های جهانی را به همراه داشته است.
رئیس جمهوری آمریکا ۲۵ ژانویه (۶ بهمن ۱۴۰۳) طرح انتقال ساکنان غزه به کشورهای همسایه مانند مصر و اردن را مطرح کرد که با واکنش منفی هر دو کشور و سایر کشورهای عربی و سازمانهای منطقهای و بین المللی مواجه شد و مدتی بعد نیز، طرح تصاحب غزه از سوی آمریکا را مطرح کرد.
فلسطینیها هرگونه طرحی را که شامل خروج آنها از غزه باشد، به شدت رد میکنند و چنین ایدههایی را با «نکبت» یا «فاجعه» سال ۱۹۴۸ مقایسه میکنند، زمانی که صدها هزار فلسطینی در جنگی که منجر به ایجاد اسرائیل شد، از خانههای خود آواره شدند.
ارسال نظر