شکست هند در پرتاب یک ماهواره

کدخبر: ۷۲۰۵۷۷
اقتصادنیوز: تلاش هند برای پرتاب یک ماهواره راداری رصد زمین شکست خورد.
شکست هند در پرتاب یک ماهواره

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا،  ماهواره «EOS-09» متعلق به «سازمان تحقیقات فضایی هند»(ISRO) روز ۱۷ مه ساعت ۲۰:۲۹ به وقت منطقه زمانی شرقی سوار بر یک موشک «پرتاب‌گر ماهواره قطبی»(PSLV) از مرکز فضایی ساتیش داوان به فضا پرتاب شد اما این ماهواره به دلیل بروز مشکل در مرحله سوم موشک، حدود ۶ دقیقه پس از پرتاب از بین رفت.

به نقل از اسپیس،  «وی نارایانان»(V. Narayanan) رئیس سازمان تحقیقات فضایی هند پس از پرتاب در یک بیانیه تلویزیونی گفت: PSLV یک موشک چهار مرحله‌ای است. تا مرحله دوم، عملکرد آن کاملا عادی بود. در مرحله سوم، موتور به طور کامل روشن شد اما در طول عملکرد مرحله سوم شاهد بروز یک مشکل بودیم و ماموریت انجام نشد. پس از تحلیل مشکل بازمی‌گردیم.

خبر مرتبط
زمان پرتاب ماهواره ناهید 2 مشخص شد

اقتصادنیوز: ماهواره ناهید ۲ تا ۲ ماه آینده پرتاب می‌شود.

مقامات سازمان تحقیقات فضایی هند همین بیانیه را در رسانه‌های اجتماعی منتشر کردند و از این موشک با نام «PSLV-C61» یاد کردند. سازمان تحقیقات فضایی هند در پلتفرم ایکس نوشت: عملکرد PSLV-C61 تا مرحله دوم عادی بود. به دلیل مشاهده یک مشکل در مرحله سوم، این ماموریت انجام نشد.

پرتاب EOS-09 به عنوان نهمین ماموریت از مجموعه ماموریت‌های پرتاب ماهواره‌های رصد زمین هند در نظر گرفته شده بود. این ماهواره به یک «رادار روزنه مصنوعی»(SAR) مجهز بود تا امکان مشاهده سیاره ما را هم در روز و هم در شب و از میان پوشش ابری فراهم کند.

قرار بود ماهواره ۱۶۹۴ کیلوگرمی EOS-09 حدود ۱۸ دقیقه پس از پرتاب، از مرحله بالایی موشک PSLV در ارتفاع ۵۳۵ کیلومتری جدا شود.

روزنامه ایندیا تودی پیش از شکست پرتاب نوشت: توانایی این کشور در ارائه اطلاعات قابل اعتماد و شبانه‌روزی با توجه به نگرانی‌های امنیتی مداوم در مرزهای هند با پاکستان و چین، به‌ ویژه قابل توجه است.

ماهواره EOS-09 دومین پرتاب مداری سال برای هند بود. اولین پرتاب در ژانویه انجام شد و طی آن یک موشک ماهواره‌بر زمین‌همگام، ماهواره «NVS-02» را به مرز نهایی پرتاب کرد.

این صدویکمین پرتاب برای سازمان تحقیقات فضایی هند و شصت‌وسومین پرتاب برای موشک چهارمرحله‌ای PSLV بود. این موشک ۴۴.۵ متری قوی در پیکربندی XL خود پرواز می‌کرد که شامل ۶ تقویت‌کننده سوخت جامد بود. این سومین شکست در تاریخ ۳۲ ساله این موشک به شمار می‌رود.

ارسال نظر

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید