چراغ سبز ترامپ برای حمله به مسکو/ زلنسکی: سلاح بدهید، میزنیم!
اقتصادنیوز: دونالد ترامپ با چرخشی آشکار و رویکردی جنگطلبانه، در حال بررسی امکان هدف قرار دادن مسکو و سنتپترزبورگ برای وارد کردن درد به طرف روس است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، «دونالد ترامپ، ولودیمیر زلنسکی را به تشدید حملات به عمق خاک روسیه تشویق کرده و حتی از او پرسیده که در صورت تأمین تسلیحات دوربرد از سوی آمریکا، آیا میتواند مسکو را هدف قرار دهد» این روایتی است که روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز در گزارش امروز خود به نقل از منابع مطلع از تماس تلفنی این دو رئیسجمهور در روز چهارم ژوئیه (۱۳ تیر) نقل کرده است؛ که نشاندهنده تغییری چشمگیر در موضع ترامپ نسبت به جنگ روسیه و وعده کارزار انتخاباتیاش مبنی بر پایان دادن به مداخله آمریکا در منازعات خارجی و پایان دادن یک روزه جنگ بین مسکو و کییف است.طبق این گزارش، هرچند هنوز مشخص نیست که آیا واشنگتن واقعاً این تسلیحات را در اختیار کییف قرار میدهد یا نه، این گفتوگو که یک روز پس از مکالمه ترامپ با پوتین انجام شده، گویای افزایش نارضایتی رئیسجمهور آمریکا از همتای روس است.به گفته دو منبع مطلع، ترامپ در این تماس از زلنسکی پرسیده «ولودیمیر، میتوانی مسکو را بزنی؟… سنتپترزبورگ را هم میتوانی بزنی؟» و زلنسکی پاسخ داده «قطعاً. اگر سلاحها را بدهید، میتوانیم».ترامپ در ادامه از این ایده حمایت کرده و این راهبرد را راهی برای «احساس درد» روسها و وادار کردن کرملین به حضور بر سر میز مذاکره دانسته است.
به نوشته فایننشال تایمز، یک مقام غربی هم که در جریان این مکالمه قرار داشته، تأیید کرده که این گفتوگو بازتابدهنده تمایل روزافزون کشورهای غربی برای ارسال تسلیحات دوربرد به اوکراین است؛ تسلیحاتی که میتوانند جنگ را به مسکو بکشانند. مقامهای آمریکایی هم در هفتههای اخیر بهطور خصوصی چنین تمایلاتی را مطرح کردهاند.به گفته سه منبع مطلع مورد استناد روزنامه انگلیسی، این مکالمه زمینهساز ارائه فهرستی از تسلیحات احتمالی شد که هفته گذشته در رم از سوی آمریکا در اختیار زلنسکی قرار گرفت. زلنسکی در جریان دیدار با مقامات دفاعی آمریکا و واسطههایی از دولتهای ناتو، فهرستی از سیستمهای تهاجمی دوربرد را دریافت کرد که به طور بالقوه میتوانند از طریق انتقال شخص ثالث در اختیار اوکراین قرار گیرند.بر اساس این برنامه، ترامپ میتواند بدون عبور از محدودیتهای کنگره در مورد کمک نظامی مستقیم، از طریق فروش تسلیحات به متحدان اروپایی که سپس این تسلیحات را به اوکراین منتقل کنند، تجهیزات را در اختیار کییف قرار دهد.اوکراین در این دیدار خواستار موشکهای تاماهاوک، موشکهای کروز دقیق با برد حدود ۱۶۰۰ کیلومتر شد. اما به گفته یکی از منابع مطلع، دولت ترامپ هم مانند دولت بایدن نگرانیهایی درباره عدم خویشتنداری اوکراین داشت. ترامپ دیروز گفت که از روسیه و رئیسجمهورش به دلیل عدم پیشرفت در دستیابی به توافق پایان جنگ «بسیار ناراضی» است و افزود «از پوتین ناامید شدم، چون فکر میکردم دو ماه پیش به توافق میرسیم».او در دیدار با دبیرکل ناتو مارک روته در کاخ سفید از طرح ارسال سامانههای پدافند هوایی پاتریوت به اوکراین خبر داد، اما اشارهای به ارسال سامانههای دیگر نکرد.
روزنامه واشنگتن پست هم گزارش داده که ترامپ ممکن است به ارتش اوکراین اجازه دهد از موشکهای ATACMS علیه خاک روسیه استفاده کند.دو منبع آگاه از گفتوگوی ترامپ و زلنسکی هم به فایننشال تایمز گفتند که یکی از تسلیحات مورد بحث، سامانه موشکی تاکتیکی ارتش آمریکا موسوم به ATACMS بوده است.کییف پیشتر هم از موشکهای ATACMS که بردی تا ۳۰۰ کیلومتر دارند، برای حمله به اهداف در مناطق تحت تسلط روسیه در خاک اوکراین و گاه در داخل خاک روسیه استفاده کرده است. این موشکها از سامانههای HIMARS که در دوره بایدن به اوکراین داده شد، شلیک میشوند. اما برد آنها برای رسیدن به مسکو یا سنتپترزبورگ کافی نیست.پس از حملات ATACMS، روسیه نسخه بهروزرسانیشدهای از دکترین هستهای خود را منتشر کرد که آستانه استفاده از تسلیحات هستهای را کاهش میدهد. این تغییرات میتواند شامل مجوز حمله هستهای نخست از سوی روسیه علیه آمریکا، انگلیس و فرانسه – سه قدرت هستهای ناتو – در پاسخ به حملات اوکراین با استفاده از تسلیحات غربی باشد.
ارسال نظر