ترکیه، شبکه های منتقد درباره زلزله را نقره داغ کرد

کدخبر: ۵۵۷۱۸۹
دولت ترکیه، برخی از رسانه های ترکیه‌ای را بابت پخش گزارش‌هایی از کاستی‌ها در مدیریت زلزله، جریمه کرده است.
ترکیه، شبکه های منتقد درباره زلزله را نقره داغ کرد

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، روزنامه گاردین نوشت: تنظیم‌کننده رسانه‌ای ترکیه، سه شبکه تلویزیونی سرشناس را به دلیل نوع پوشش زلزله در جنوب این کشور که بیش از ۴۲۰۰۰ کشته بر جای گذاشت است، جریمه کرد.

شبکه‌های «هالک تی‌وی»، «تله ۱» و «فاکس» همگی به دلیل گزارش کاستی‌ها در واکنش دولت به زلزله مهیب، جریمه‌هایی را براساس درآمدهای یک ماه قبل خودشان دریافت کرده‌اند.

شمار جان باختگان زلزله ترکیه از مرز 43 هزار نفر گذشت

این سه شبکه به خاطر گزارش‌های انتقادی از رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه شهرت دارند و هالک تی‌وی به شدت با حزب اپوزیسیون اصلی ترکیه موسوم به مردم جمهوری‌خواه همسو است. اردوغان پس از کودتای نافرجام سال ۲۰۱۶ که بسیاری از رسانه‌ها را تحت کنترل دولت و متحدان تجاری آن قرار داد، سرکوب گسترده‌ای را آغاز کرد.

نظر بایدن درباره تروریستی خواندن سپاه از سوی بریتانیا/ سلطان عمان قاصد برجام است؟

رجب طیب اردوغان در سال جاری به دنبال انتخاب مجدد خواهد بود و مدیریت دولت او در مورد زلزله به میدان اصلی نبرد تبدیل شده است. بسیاری از خانواده‌های بی‌بضاعت، دولت را به دلیل عدم رسیدگی و نجات عزیزانشان از زیر آوار به باد انتقاد گرفته‌اند.

رهبر اصلی اپوزیسیون که در نظرسنجی‌ها شانه به شانه اردوغان جلو می‌رود، رهبری این انتقادها را بر عهده داشته است.

ترکیه در ماه اکتبر قانونی را تصویب کرد که طبق آن تا سه سال حبس در انتظار بازتاب‌کنندگان «اخبار جعلی» است. براساس گزارش گزارشگران بدون مرز، ترکیه از نظر آزادی مطبوعات در سال ۲۰۲۲ در رتبه ۱۴۹ از ۱۸۰ قرار گرفت.

ایلهان تاشچی، یکی از اعضای هیئت تنظیم‌کننده رسانه‌ای ترکیه که از سوی احزاب مخالف عضو شده بود، گفت: هالک تی‌وی و تله ۱، معادل پنج درصد از درآمدهای ژانویه خودشان جریمه شده‌اند. همچنین به آنها دستور داده شد که یکی از برنامه‌های روزانه خود را به مدت پنج روز متوقف کنند.

او افزود: تلویزیون هالک و فاکس تی‌وی هم به دلیل تخلفات جداگانه سه درصد از گردش مالی ژانویه خود را جریمه شده‌اند. همه این جریمه‌ها بابت اظهارنظر و اخبار پس از زلزله بوده است. ما در زمانی زندگی می‌کنیم که گزارش‌دهی جرم محسوب می‌شود.

نظمی بیلگین، رئیس انجمن روزنامه‌نگاران ترکیه، این تصمیم‌ها را «جنایت» علیه بینندگان خواند و تنظیم‌کننده رسانه‌ای ترکیه را «هیئت سانسور» توصیف کرد. او گفت: با این مجازات‌ها، جنایتکاران عضو این تیم، که حق مردم در دریافت اخبار و حق اطلاع‌رسانی زلزله‌زدگان را نادیده می‌گیرند، مرتکب جنایت بزرگی می‌شوند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید