اولین واکنش اروپا به یک کودتای جدید در آفریقا

کدخبر: ۵۹۵۱۰۱
در نخستین واکنش خارجی به کودتای امروز ارتش گابن و به دست گرفتن قدرت در این کشور، اروپا حوادثی که در آفریقا رخ می دهد را مشکل بزرگ خود اعلام کرد.
اولین واکنش اروپا به یک کودتای جدید در آفریقا

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از جماران، کودتای دیگری در آفریقا این بار در کشور گابن امروز صبح چهارشنبه رخ داد و باعث شد اروپا نگران تر از قبل از شود.

در نخستین واکنش خارجی به کودتای امروز ارتش گابن و به دست گرفتن قدرت در این کشور، اروپا حوادثی که در آفریقا رخ می دهد را مشکل بزرگ خود اعلام کرد.

«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تأکید کرد که وزرای دفاع این اتحادیه اوضاع در گابن را مورد بررسی قرار می دهند .

بورل آن چه در غرب آفریقا رخ می دهد را مشکلی بزرگ برای اروپا توصیف کرد.

وی در سخنرانی خود در جریان نشست وزرای دفاع کشورهای اتحادیه اروپا در شهر «تولدو» در اسپانیا گفت که اگر این کودتا قطعی شود آن وقت این یک کودتای نظامی دیگری است که به ناآرامی ها در همه منطقه می افزاید.

از سوی دیگر، «الیزابت بورن» نخست وزیر فرانسه در سخنرانی خود در کنفرانس سفرای فرانسوی گفت که فرانسه به شکل دقیق و گسترده ای اوضاع در گابن را دنبال می کند.

در همین حال، در پی کودتای ارتش در گابن، شرکت معادن«ایرامت» فرانسه اعلام کرد که فعالیت خود در گابن را به دلیل تحولات ساعت های گذشته به حالت تعلیق در می آورد.

گروهی از مقامات ارشد نظامی گابن (واقع در غرب آفریقا) بامداد چهارشنبه با حضور در تلویزیون ملی، از در دست گرفتن قدرت در این کشور خبر دادند. آن‌ها همچنین ضمن بی‌اعتبار خواندن انتخابات عمومی اخیر گابن گفتند که نماینده همه نیروهای امنیتی و دفاعی این کشور هستند.

این افسران اعلام‌ کردند که نتایج انتخابات اخیر را لغو کرده اند و مرز‌ها نیز تا اطلاع ثانوی بسته و دولت منحل شده است. همچنین صدای شلیک گلوله در «لیبرویل» پایتخت گابن به گوش می‌رسد.

یکی از این مقامات نظامی در بیانیه‌ای در تلویزیون گفت: «به نام مردم گابن، ما تصمیم گرفتیم با پایان دادن به حکومت کنونی، از صلح دفاع کنیم.»

این کودتا پس از آن انجام شد که مرکز انتخابات گابن روز چهارشنبه اعلام کرد که علی بونگو، رئیس جمهوری کنونی این کشور با کسب ۶۴.۲۷ درصد آرا برای سومین بار پیروز انتخابات ریاست جمهوری شده است. 

مایکل استفان بوندا، رئیس مرکز انتخابات پیش‌تر اعلام کرده بود که آلبرت اوندو اوسا، رقیب اصلی آقای بونگو نیز ۳۰.۷۷ درصد آرا را کسب کرده است. 

تیم رئیس جمهوری کنونی، ادعای آقای اوندو اوسا مبنی بر تخلف در انتخابات را رد کرده است.

علی بونگو نخستین بار در سال ۲۰۰۹ میلادی جانشین عمر بونگو، پدرش و رئیس جمهوری پیشین گابن شد. خانواده بونگو ۵۶ سال است که در این کشور بر مسند قدرت قرار دارند و مخالفان خواستار تغییر در حاکمیت این کشور غنی از منابع نفت و شکلات اما فقیر هستند. 

از شنبه گذشته، سطح تنش‌ها در این کشور در بحبوحه هراس از ناآرامی‌ها پس از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری و پارلمانی بالا رفته بود. عدم حضور ناظران بین‌المللی، تعلیق فعالیت برخی از رسانه‌های خارجی، قطعی اینترنت و اعمال منع آمد و شد شبانه در سراسر کشور هم بر نگرانی‌ها درمورد شفافیت انتخابات افزود.

کودتا‌چیان که خود را «کمیته گذار و احیای نهاد‌ها» خوانده‌اند، از انحلال نهاد‌های حکومتی از جمله دولت، سنا، پارلمان، دادگاه قانون اساسی و مرکز انتخابات خبر دادند. 

از سال ۲۰۲۰ میلادی تا کنون در آفریقای مرکزی و غربی ۸ کودتا روی داده است. پیش‌تر در گینه، بورکینافاسو، چاد و نیجر کودتاها منجربه تضعیف روند پیشرفت دموکراسی شده‌ است. 

ارتش نیجر نیز در ژوئیه سال جاری با کودتا قدرت را در این کشور در دست گرفت.

هنگامی که آقای بونگو در سال ۲۰۱۶ برای بار دوم با پیروزی در انتخابات بر کرسی ریاست جمهوری نشست، معترضان به خیابان آمده و ساختمان پارلمان این کشور را به آتش کشیدند. در نتیجه این اعتراضات که به خشونت کشیده شد، دولت برای چند روز اینترنت را قطع کرد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید