«شیطان ۲» سلاح مرگبار هسته‌ای جدید روسیه+ مشخصات

کدخبر: ۵۹۶۳۴۳
اقتصادنیوز: سارمات نام این موشک از یکی از تیره‌های باستانی ایرانی تبار گرفته شده که در استپ‌های جنوب روسیه و اوکراین در اروپا زندگی می‌کردند.
«شیطان ۲» سلاح مرگبار هسته‌ای جدید روسیه+ مشخصات

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فرارو، از ام اس ان، این سامانه موشکی بالستیک قادر است تا ۱۵ کلاهک هسته‌ای را حمل کند و قرار است جایگزین موشک‌های بالستیک قاره پیمای آر – ۳۶ شود که ناتو در گزارش خود از آن با عنوان "شیطان"  یاد کرده است. موشک‌های سارمات از سوی ناتو به نام "شیطان ۲" شناخته شده اند.

در حالی که جنگ در اوکراین برای بیش از ۱۸ ماه به طول انجامیده و نیرو‌های روسی با ضد حمله نیرو‌های اوکراینی مواجه شده‌اند؛ پوتین بار‌ها در تلویزیون ملی روسیه حضور یافته و اعلام کرده که "همه گزینه ها" در مورد "حفاظت از سرزمین مادری" روی میز هستند که اشاره‌ای به گزینه هسته‌ای می‌باشد.

موشک سارمات مبتنی بر سیلو یکی از چندین سلاح پیشرفته است که پوتین در سال ۲۰۱۸ میلادی توسعه آن را اعلام کرد و موشک‌های مافوق صوت کینژال و آوانگارد را شامل می‌شد. وزارت دفاع روسیه اشاره کرده که این موشک پاسخ مسکو به سامانه حمله جهانی سریع امریکاست. پس از تهاجم روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ میلادی پوتین مدعی شده بود که سارمات امنیت روسیه را در برابر تهدیدات خارجی تضمین می‌کند و کسانی که در گرماگرم لفاظی‌های تهاجمی سعی در تهدید کشور ما دارند باید دوبار فکر کنند".

چگونه تزار غرب را دور زد؟ پشت پرده میدان‌داری معمار جنگ اوکراین

گزارش شده که سارمات یک مرحله اولیه پرتاب کوتاه دارد که زمان کمی را برای سیستم‌های نظارتی به منظور ردیابی آن فراهم می‌کند. این موشک قادر است به سرعت بیش از ۱۹۳۱۲ کیلومتر بر ساعت برسد بدان معنا که به طور بالقوه می‌تواند ظرف مدت ۳ دقیقه به دورترین نقاط اروپا برسد. موشک قاره‌پیمای سارمات تقریبا ۳۵ متر طول دارد، وزن آن ۲۲۰ تن است و می‌تواند تا ۱۵ کلاهک هسته‌ای سبک را به صورت همزمان حمل کند که با قابلیت هدف‌گیری چندگانه مرتب شده‌اند بدان معنا که یک موشک می‌تواند مجموعه‌ای از اهداف را به طور همزمان مورد اصابت قرار دهد.

این موشک به عنوان جاشین موشک بالستیک قاره‌پیمای "شیطان" که با نام آر – ۳۶ یا "وایه ودا" (Voevoda) شناخته می‌شود ساخته شد که مربوط به دوران شوروی است. بر اساس داده‌های مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی ایالات متحده شیطان ۲ می‌تواند بردی بین ۹۹۷۵ تا ۱۷۹۸۸ کیلومتر را پوشش دهد. سارمات آر اس – ۲۸ اولین پرتاب آزمایشی خود را در ماه آوریل ۲۰۲۲ میلادی انجام داد. این موشک در سال ۲۰۲۳ میلادی به طور رسمی وارد ناوگان خدمات رزمی روسیه شد.

پوتین مدعی شده که این موشک شبیه هیچ یک از موشک‌هایی که ابرقدرت‌های رقیب در اختیار دارند نیست و تمام اجزای آن در داخل کشور تولید می‌شوند به این معنی که روسیه در تولید آن به شرکای خارجی‌اش وابسته نیست.

گفتنی است که سارمات نام این موشک از یکی از تیره‌های باستانی ایرانی تبار گرفته شده که در استپ‌های جنوب روسیه و اوکراین در اروپا زندگی می‌کردند. سارمات‌ها جزو مردمان ایرانی تبار ساکن اروپا بودند و شاخه غربی از سکا‌ها به شمار می‌رفتند که در سده ۴ و ۵ پیش از میلاد زندگی می‌کردند. این قوم پس از قرن چهارم پیش از میلاد رفته رفته با آغاز دوره مهاجرت‌ها (هون ها، گوت ها) از جمعیت اش کاسته شد.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید