کدام شهرها مجوز انتخابات الکترونیکی گرفتند؟/ آمار ثبت‌نام کنندگان مجلس خبرگان

کدخبر: ۶۲۲۶۴۶
اقتصادنیوز: سخنگوی ستاد انتخابات کشور، گفت: مجوز برگزاری انتخابات الکترونیکی در چهار حوزه انتخاباتی رشت، آبادان، قم و ملایر برای هر دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان صادر شده است.
کدام شهرها مجوز انتخابات الکترونیکی گرفتند؟/ آمار ثبت‌نام کنندگان مجلس خبرگان

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از میران، محسن اسلامی، دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات، گفت: بر اساس ماده ۱۱۰ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، وزارت کشور می‌تواند با تایید شورای نگهبان در یک هشتم حوزه‌های دارای تعدد کرسی، انتخابات را کاملا به صورت الکترونیکی برگزار کند.

اسلامی، اظهار کرد: اکنون مجوز برگزاری انتخابات الکترونیکی در ۴ حوزه انتخاباتی رشت، آبادان، قم و ملایر صادر شده است که برای هر دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان فراهم است. امید است که این اقدام به عنوان یک نوآوری در حوزه انتخابات، گشایشی داشته باشد.  

وی افزود: بستر ارتباطات و فناوری در کشور از وضعیت خوبی برخوردار بوده و بسیار مستعد است. اکنون به غیر از اخذ رای و شمارش آرا، مابقی فرایند‌ها را به صورت الکترونیک انجام می‌دهیم؛ لذا در همین راستا فرایند انتخابات به صورت الکترونیک نیز در ۴ حوزه ذکر شده به صورت آزمایشی در این دوره برگزار خواهد شد و شروعی برای انتخابات بعدی است. امید است که به این شکل سهولتی برای مردم شکل بگیرد و مردم به راحتی در انتخابات شرکت کنند.  

اسلامی درباره فرایند تایید صلاحیت داوطلبان، گفت: بررسی صلاحیت‌ها در هیئت‌های نظارت به پایان رسید و در تاریخ ۱۴ دی اعلام شد. وضعیت برخی از داوطلبان عدم تایید یا عدم احراز بود. بر طبق قانون این افراد می‌توانند به شورای نگهبان اعتراض کنند. این اعتراضات ثبت شده و اکنون شورای نگهبان تا ۱۹ بهمن فرصت دارد که به آن‌ها رسیدگی کند. افراد به جهت بند ۹ ماده ۳۱، باید ۵ سال سابقه فعالیت آموزشی، پژوهشی و اجرایی داشته باشند. برخی از داوطلبان ما به واسطه عدم برخورداری از این سابقه، عدم احراز یا عدم تایید را دریافت کرده‌اند. در این صورت با بارگزاری مدارک مربوطه، امکان تایید این افراد وجود دارد.  

وی در ادامه گفت: بر اساس نظر هیئت اجرایی مرکزی انتخابات، درخواست شده که شورای محترم نگهبان برخی از اسامی تایید شدگان را تا پایان همین هفته اعلام کند. در واقع ترجیح این است که روند اعلام اسامی تاییدشدگان به صورت تدریجی صورت بگیرد تا وقت به درستی مدیریت شود.  

اسلامی درباره وضعیت کنونی انتخابات مجلس خبرگان، گفت: ۵۰۰ نفر در مجلس خبرگان ثبت نام کرده‌اند. شورای نگهبان برای دسته‌ای از افراد آزمون را مد نظر داشت و به همین جهت آزمون کتبی و شفاهی برگزار شد. اکنون در مرحله بررسی نهایی قرار داریم و تا ۴ بهمن، اسامی نامزد‌های ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری اعلام خواهد شد.  

وی در مورد مشارکت مردمی بیان کرد: بیش از ۷۵۰ هزار نفر در برگزاری انتخابات با وزارت کشور همکاری می‌کنند. به همین جهت ما از کلیه دستگاه‌ها انتظار داریم که ورود پیدا کرده و بستر‌های مشارکت‌آفرین را فعال کنند. به عنوان مثال صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با اختصاص دادن شبکه به نامزدها، نقش‌آفرینی موثری در این زمینه داشته است. در واقع در ۲۰۰ حوزه انتخاباتی، ۲۰۰ شبکه فعال می‌شود. این موضوع شور و نشاط انتخابات را افزایش داده و بستر مناسبی را برای مشارکت فراهم می‌کند.  

اسلامی، گفت: امسال وزیر محترم آموزش و پرورش در حوزه انتخابات بحث رای اولی‌ها را مطرح کرده‌اند. در همین راستا از دانش‌آموزان رای اولی دعوت شده تا در صورت تمایل در شعب رای‌گیری نیز فعالیت داشته باشند. همچنین یک کمیته سیاسی ذیل ستاد انتخابات وجود دارد که وظیفه ارتقا مشارکت و مشارکت حداکثری را در اختیار دارد. به صورت کلی ستاد انتخابات کشور در هر ۴ حوزه‌ای که توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی بر آن‌ها تاکید شده، فعال است.  

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید