گزارش «اقتصادنیوز» از بازار طلا و ارز

قیمت دلار آرام گرفت؛ طلا و سکه در جا زدند/ بازار همچنان در حالت انتظار

کدخبر: ۷۱۹۹۰۴
اقتصادنیوز: بازار ارز در سکوتی معنادار، سه روز را با دلاری که در پله سوم از کریدور هشتم قرار گرفته،‌ پشت‌سر گذاشته است. آیا آرامش فعلی، پیش‌درآمد یک جهش است یا زنگ خطر یک سقوط؟
قیمت دلار آرام گرفت؛ طلا و سکه در جا زدند/ بازار همچنان در حالت انتظار
عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان

به گزارش اقتصادنیوز، بازار طلا، سکه و ارز امروز در شرایطی آرام و با نوسانات محدود فعالیت خود را آغاز کرد و دلار همچنان در محدوده کانال سوم کریدور هشتم در نوسان بود؛ چرا که معامله‌گران چشم به نشست‌های سیاسی ایران و اروپا دوخته‌اند. در بازار طلا نیز، کاهش قیمت طلای جهانی موجب افت قیمت‌های داخلی شد و بهای هر گرم طلای ۱۸ عیار به زیر سطح ۶.۵ میلیون تومان رسید.

با این حال، سکه امامی در مسیری صعودی قرار گرفت و به کانال ۷۴ میلیون تومان نزدیک شد. در این بین، تتر در وضعیت باثباتی قرار داشته و بازار رمزارزها هم تحت تأثیر نوسانات بیت‌کوین، روندی متغیر را تجربه کرد. بازارها امروز بیشتر در انتظار نتایج مذاکرات سیاسی و اقتصادی هستند که می‌تواند تأثیر زیادی بر مسیر قیمتی این دارایی‌ها داشته باشد.

طی سه روز اخیر، بازار ارز با ثباتی کم‌سابقه مواجه بوده است؛ به‌گونه‌ای که نرخ اسکناس آمریکایی در محدوده کانال سوم کریدور هشتم بازگشایی شده و در پایان معاملات تقریباً بدون تغییر بسته شده است. امروز روند کم‌نوسان بازار تداوم یافته و دلار همچنان در همان نرخ‌های پیشین در حال معامله است. این سکون و رفتار ایستا در بازار، بیش از هر چیز بازتاب فضای انتظاری حاکم بر آن است؛ جایی که معامله‌گران تصمیم‌گیری را به بعد از روشن شدن نتایج رایزنی‌های سیاسی ایران و اروپا موکول کرده‌اند. محور این انتظار، نشست پیش‌رو در استانبول است که با حضور سه کشور اروپایی و با محوریت توافق هسته‌ای (برجام) برگزار خواهد شد.

مطابق با گزارش منتشرشده از سوی خبرگزاری رویترز، این نشست قرار است روز جمعه در استانبول برگزار شود و هدف آن بررسی ابعاد جدیدی از همکاری‌های هسته‌ای ایران با غرب خواهد بود. از سوی دیگر، ایران طرح تازه‌ای را برای احیای توافق با ایالات متحده ارائه کرده است؛ پیشنهادی که به گفته ناظران، احتمالاً در دور بعدی مذاکرات تهران و واشنگتن مورد بحث قرار خواهد گرفت. عباس عراقچی، در همین راستا اظهار داشت که ایران همچنان به دنبال مذاکره است و منتظر اعلام زمان و مکان دور بعدی گفت‌وگوها از سوی عمان است. این مواضع محتاطانه و دیپلماتیک باعث شده‌اند تا فضای کلی بازار ارز حالتی محافظه‌کارانه و ریسک‌گریز به خود بگیرد.

در چنین شرایطی، فعالان بازار ارز معتقدند قیمت فعلی دلار متناسب با ارزش ذاتی آن است و در غیاب تکانه‌های سیاسی یا اقتصادی جدید، احتمال خروج نرخ از این محدوده پایین است. این گروه، همچنین می‌گویند سیاست‌گذار ارزی نیز در شرایط فعلی تمایلی به ایجاد شوک قیمتی ندارد و ترجیح می‌دهد اسکناس آمریکایی در همین بازه نوسان محدودی داشته باشد؛ بازه‌ای که می‌توان آن را به‌نوعی «منطقه امن» سیاست ارزی توصیف کرد.

دلار رسمی بالا رفت، دلار آزاد درجا زد؛ درهم، نوسان در بازه کوتاه

با این حال،‌ قیمت دلار تهران معاملات امروز را بدون تغییر نسبت به روز گذشته در پله ششم از کانال سوم کریدور هشتم استارت زد و نیمه اول معاملات را با نوسان منفی در نیمه اول این کانال در معامله بود. قیمت دلار تهران در نیمه دوم معاملات در نیمه اول این کانال قرار داشت و در لحظه نگارش این گزارش در پله دوم کانال سوم کریدور هشتم در معامله بود.

براساس پیگیری اقتصادنیوز از معامله‌گران، پله هشتم کانال دوم کریدور هشتم به‌عنوان محدوده حمایت اصلی دلار شناخته می‌شود و در صورت از دست دادن این مرز توسط اسکناس آمریکایی، احتمال حرکت نزولی بیشتر و افت به سمت کف این کانال به‌شدت افزایش خواهد یافت. در مقابل، مرز مقاومت قیمت دلار تهران در پله اول کانال چهارم کریدور هشتم قرار دارد که در صورت عبور از این مرز، میانه این کریدور در دسترس خواهد بود.

قیمت دلار هرات هم امروز معاملات را با نوسان مثبت 270 تومانی نسبت به معاملات پشت خطی شب گذشته‌،‌ ابتدای روز در پله ششم کانال سوم کریدور هشتم بود و در نیمه اول معاملات با نوسان منفی تا پله اول این کانال کاهش یافت. قیمت دلار هرات در نیمه دوم معاملات با ادامه نوسان منفی به کانال دوم برگشت و تا پله هفتم این کانال کاهش یافت و در لحظه نگارش این گزارش در کف کانال سوم کریدور هشتم در معامله بود.

تحلیلگران فنی معتقدند حمایت اصلی دلار هرات در میانه کانال دوم کریدور هشتم قرار دارد و با شکست این حمایت، چشم‌انداز بازار به‌سرعت نزولی خواهد شد. در مقابل، عبور از مقاومت پله دوم کانال چهارم می‌تواند به سمت میانه این کریدور حرکت کند.

درهم امارات هم معاملات امروز را با نوسان مثبت 150 تومانی در نرخ 22 هزار و 900 تومان بازگشایی کرد و در نیمه اول روز با کاهش به 22 هزار و 750 تومان رسید و در نیمه دوم معاملات در پله هشتم این کانال در معامله بود و در کل روز آرامی داشت و در نهایت هم با نرخ 22 هزار و 800 تومان به کار خود پایان داد.

به باور معامله‌گران فنی، سطح ۲۲ هزار و 600 تومان در حال حاضر به‌عنوان حمایت کلیدی درهم تلقی می‌شود و در صورتی که این سطح شکسته شود، افت تا کف ۲۲ هزار تومان قابل انتظار است. در سوی دیگر، عبور قیمت از 23 هزار تومان و تثبیت بالای آن می‌تواند مسیر بازار را برای صعود تا 23 هزار و ۵۰۰ تومان هموار کند.

از سوی دیگر بازار رسمی هم شاهد افزایش قیمت ها نسبت به روز گذشته است و براساس اعلام مرکز مبادله ایران،‌ دلار 71 هزار و 443 تومان قیمت خورد و نرخ حواله‌ای آن هم، 69 هزار و 497 تومان نرخ گذاری شد. یورو هم 79 هزار و 845 تومان معامله شد و حواله یورو هم 77 هزار و 671 تومان قیمت خورد. درهم امارات هم در بازار رسمی 19 هزار و 453 تومان نرخ‌گذاری و حواله درهم 18 هزار و 923 تومان معامله شد.

بازگشت صعودی بیت‌کوین از مرز حمایتی؛ تتر در مسیر تعادل قیمتی

به گزارش اقتصادنیوز، در بازار رمزارزها، بیت‌کوین روز را با قیمت 103 هزار و 660 دلار آغاز کرد و در ساعات ابتدایی معاملات نوساناتی در همین محدوده داشت. با این حال، در ادامه‌ روز با افزایش فشار فروش، قیمت کاهش یافت و تا سطح 102 هزار و 960 دلار افت کرد. این کاهش را می‌توان به برداشت سود معامله‌گران کوتاه‌مدت یا واکنش طبیعی به مقاومت‌های قبلی نسبت داد. اما پس از رسیدن به این سطح، شاهد بازگشت تقاضا بودیم و بازار به روندی صعودی تغییر مسیر داد، به‌طوری‌که در لحظه نگارش این گزارش، بیت‌کوین با نرخ 103 هزار و 960 دلار در حال معامله است.

براساس تحلیل تکنیکال، این حرکت صعودی پس از لمس حمایت مهم 102 هزار و 800 دلار رخ داده که نشان‌دهنده واکنش مثبت بازار به این سطح است. در حال حاضر، حمایت‌های مهم بیت‌کوین در محدوده‌های 102 هزار و 800 دلار و در صورت شکست آن، 101 هزار و 500 دلار قرار دارند. در سمت دیگر، مقاومت‌های پیش روی قیمت در سطوح 104 هزار و 200 دلار و 105 هزار و 500 دلار دیده می‌شوند که عبور از آن‌ها می‌تواند ادامه‌دار شدن روند صعودی را تأیید کند.

شاخص‌های تکنیکال از جمله RSI در تایم‌فریم ۴ ساعته نیز در محدوده صعودی قرار دارند و از بازگشت قدرت خریداران حکایت می‌کنند. بر این اساس، اگر قیمت بتواند بالای سطح 103 هزار دلار تثبیت شود، احتمال شکست مقاومت 104,200 دلار و حرکت به سمت هدف بعدی در 105 هزار و 500 دلار وجود دارد. اما در صورت از دست رفتن حمایت‌های فعلی، فشار فروش می‌تواند باعث افت قیمت تا سطوح پایین‌تر شود.

از سوی دیگر، قیمت تتر در ۲۴ ساعت گذشته بین 82 هزار و 900 تومان تا 83 هزار و 600 تومان نوسان داشت و در زمان نگارش گزارش، در سطح 83 هزار و 375 تومان قرار دارد. این ثبات نسبی قیمت تتر عمدتاً تحت‌تأثیر شرایط بازار ارز داخلی، نوسانات قیمت دلار آزاد و همچنین واکنش غیرمستقیم به تغییرات بیت‌کوین بوده است.

در حال حاضر، سطوح حمایتی تتر در محدوده 82 هزار و 800 تومان و در صورت افت بیشتر، 82 هزار تومان ارزیابی می‌شود، در حالی‌که مقاومت‌های مهم در سطوح 83 هزار و 700 تومان و 84 هزار و 500 تومان قرار دارند. در صورت ادامه روند باثبات در بازار ارز و حفظ سطح فعلی دلار آزاد، انتظار می‌رود تتر بتواند به‌آرامی به سمت مقاومت 83,700 تومان حرکت کند. با این حال، هرگونه افت ناگهانی در بیت‌کوین یا کاهش نرخ دلار ممکن است قیمت تتر را بار دیگر به سمت حمایت‌های پایین‌تر سوق دهد.

در مجموع، تحلیل تکنیکال نشان می‌دهد بیت‌کوین در حال تجربه تثبیت قیمتی در روند صعودی کوتاه‌مدت است و موفقیت در عبور از مقاومت‌های پیش رو می‌تواند آغاز یک موج صعودی تازه باشد؛ در حالی‌که تتر نیز در تعادلی نسبی میان عرضه و تقاضا قرار دارد و حرکت آن بیشتر تابعی از شرایط بازار داخلی ارز و تغییرات کلی بازار رمزارزهاست.

طلای جهانی در سراشیبی؛ سکه در مسیر متفاوت

بازار فلزات گران‌بها هم امروز شاهد تحولات متفاوتی بود و همزمان با افت قابل‌توجه قیمت جهانی طلا، بازار طلای داخلی تحت تأثیر قرار گرفت و قیمت طلا کاهش محسوسی را تجربه کرد، به‌طوری‌که بهای هر گرم طلای ۱۸ عیار به زیر سطح ۶.۵ میلیون تومان سقوط کرد. این افت بیش از هر چیز ناشی از کاهش ارزش طلا در بازارهای جهانی بود که احتمالاً بازتاب نگرانی‌ها از افزایش نرخ بهره آمریکا یا تقویت شاخص دلار در بازارهای بین‌المللی است.

با این حال، بازار سکه روند متفاوتی را در پیش گرفت. برخلاف طلا، قیمت انواع سکه، به‌ویژه سکه امامی، در مسیر صعودی قرار گرفت و به کانال ۷۴ میلیون تومان بازگشت. این واگرایی قیمتی میان طلا و سکه را می‌توان به ثبات نرخ ارز در کانال سوم کریدور هشتم و افزایش نسبی تقاضا در بازار سکه نسبت داد؛ تقاضایی که احتمالاً از سوی سرمایه‌گذارانی ایجاد شده که به دنبال پوشش ریسک ناشی از فضای مبهم سیاسی هستند و سکه را گزینه‌ای ایمن‌تر از طلا یا دلار ارزیابی می‌کنند.

در نهایت، آن‌چه به‌وضوح از فضای این روزهای بازار برمی‌آید، مراقبت معامله‌گران از ورود به موقعیت‌های پرریسک در آستانه مذاکرات حساس بین‌المللی است. دلار، درجا زده؛ طلا از تحولات جهانی تأثیر گرفته و کاهش یافته و سکه با تکیه بر دلارِ باثبات، مورد توجه خریداران قرار گرفته است. بازارها چشم‌انتظار خروجی مشخص از نشست‌های دیپلماتیک هستند؛ خروجی‌ که ممکن است فضای قیمتی دارایی‌ها را به‌کلی دگرگون کند.

با این حال، قیمت طلای جهانی که در ابتدای روز در سطح 3229 دلار قرار داشت؛ ابتدا با کاهش تا سطح 3223 دلار پایین آمد و سپس با تغییر روند صعودی شد و تا نرخ 3239  دلار افزایش یافت و در لحظه نگارش این گزارش در نرخ 3237 دلار در معامله بود.

بر اساس تحلیل تکنیکال، سطح 3200 دلار به‌عنوان ناحیه حمایتی کلیدی شناخته می‌شود و اگر این سطح حفظ شود و قیمت نتواند از آن پایین‌تر برود، احتمال برگشت صعودی و حرکت مجدد به سوی مقاومت 3269 دلار افزایش می‌یابد. عبور موفق از این مقاومت و تثبیت بالای آن می‌تواند طلا را تا کانال 3300 دلار یا حتی بالاتر هدایت کند. با این حال، در صورت شکست حمایت 3200 دلار، فشار نزولی تازه‌ای ممکن است بازار را تا سطوح پایین‌تر بکشاند.

قیمت طلای آبشده هم امروز را در محدوده 28 میلیون و 399 هزار تومان آغاز کرد و در پله سوم و چهارم این کانال در معامله بود و روز آرام و کم نوسانی را سپری کرد و در لحظه نگارش این گزارش در نرخ 28 میلیون و 350 هزار تومان قرار گرفت.

تحلیلگران معتقدند سطح 28 میلیون و 200 هزار تومان در کوتاه ‌مدت مرز حمایتی مهم برای طلای آبشده محسوب می‌شود. در صورتی که قیمت در روزهای آینده بالاتر از این سطح باقی بماند و تقاضای جدید وارد بازار شود، احتمال برگشت قیمت به سمت مقاومت نخست در 28 میلیون و 850 هزار تومان وجود دارد. شکست این مقاومت و تثبیت بالای آن، می‌تواند دروازه صعود به سمت محدوده مقاومتی بعدی در 29 میلیون و 150 هزار تومان را باز کند.

هر گرم طلای 18 عیار هم امروز 6 میلیون و 544 هزار تومان نرخ گذاری و معامله شد.

قیمت سکه امامی هم امروز را با نرخ 74 میلیون و 300 هزار تومان استارت زد و ابتدا با افزایش به 74 میلیون و 400 هزار توامن رسید و سپس با روند نزولی به کف این کانال برگشت و در نهایت هم با 74 میلیون و 100 هزار تومان به کار خود پایان داد.

نیم سکه و ربع سکه هم به ترتیب 45 میلیون و 200 هزار تومان و 25 میلیون و 300 هزار تومان خرید و فروش شدند و قیمت سکه گرمی هم به 13 میلیون و 900 هزار تومان رسید.

معامله‌گران فنی بر این نظر هستند که سطح 74 میلیون تومان به‌عنوان حمایت مهم سکه شناخته می‌شود و در صورتی که قیمت از این سطح پایین‌تر نرود، امکان بازگشت دوباره قیمت به مسیر صعودی وجود دارد. اما اگر این حمایت شکسته شود، احتمال اصلاح عمیق‌تر تا محدوده 73 میلیون و 300 هزار تومان مطرح خواهد شد. در سوی مقابل، تثبیت قیمت بالای 74 میلیون و 900 هزار تومان می‌تواند راه را برای رشد بیشتر تا سطح 75 میلیون و 600 هزار تومان هموار کند.

ارسال نظر

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید