جاده‌ای از جنس «ابریشم» راه نجات ترانزیت می‌شود؟

کدخبر: ۱۱۹۳۸۵
برای چندمین بار احیای جاده ابریشم که هزاران سال است مسیر جاده‌ای میان کشورهای آسیانه میانه محسوب می‌شود، مطرح شده و معاون وزیر اقتصاد گفته‎ است: در صورت احیای این مسیر، سالانه بیش از ۱۲ میلیون تن کالا از سرزمین ایران ترانزیت خواهد شد.
جاده‌ای از جنس «ابریشم» راه نجات ترانزیت می‌شود؟

به گزارش اقتصادنیوز، مسعود کرباسیان، رئیس کل گمرک ایران درباره آخرین وضعیت احیای جاده ابریشم، گفته است که رئیس جمهور چین از سال ۲۰۱۳ میلادی طرح جدیدی با عنوان «کمربندی جاده و جاده ابریشم» را مطرح کرده است.

رئیس سازمان گمرک جمهوری اسلامی ایران گفته است که برای احیای این جاده چند صد میلیارد دلار و حتی اعتباری حدود ۹۰۰ میلیارد دلار اختصاص داده شده که این مسیر ترانزیتی با محوریت چین از طریق کشورهای جاده ابریشم احیا شود.

طبق اعلام کرباسیان ، اخیرا بالغ بر ۱۷۰ گمرک و روسای سازمان‌های بین‌المللی از جمله سازمان جهانی گمرک و سازمان ملل و سازمان بین‌المللی ایرو (اتحادیه بین المللی حمل و نقل جاده) در اجلاسی که اخیرا در چین برگزار شد مشارکت و تبادل نظر کردند.

معاون وزیر اقتصاد و دارایی با بیان اینکه ترانزیت بیش از ۱۲ میلیون تن کالا از ایران اهمیت مهمی برای همسایگان دارد گفته که در زمینه گمرکی با راه‌اندازی سامانه اظهار از راه دور امکان مبادله اسناد گمرکی بین کشورها فراهم شده و امنیت نیز برقرار می‌شود.

حالا به نظر می رسد با احیا این جاده که هزاران سال است مسیر جاده‌ای میان حدود 20کشور آسیای میانه است می‎تواند حجم قابل توجهی به میزان ترانزیت جاده‌ای کشور بیافزاید. در این باره نیز مدیر کل دفتر ترانزیت سازمان راهداری جاده‌ای کشور به اقتصادنیوز اعلام کرد که این مسیر به دلیل چهار راهه بودن در ایران می‌تواند به ترانزیت کمک کند.

محمدجوادعطرچیان اظهار کرد: 1500کیلومتر از این جاده در حال ساخت در ایران آن است که حدود 800کیلیومتر آن به صورت آزادراه ساخته شده‎است. به همین دلیل وزارت راه و شهرسازی پیگیر ساخت و احیا این مسیر است تا بتواند اتصالات را فراهم و توقف‌ها را برطرف کند.

به گفته وی، در حال حاضر سازمان ملل متحد در حال توسعه جاده‌های این مسیر است و ایران هم به دلیل شرایط خاص منطقه و سرمایه‌های موجود در حال احیای این مسیر است.

عطرچیان افزود: البته احیای جاده ابریشم موضوع جدیدی نیست و سال‌هاست که این موضوع در حال بررسی و پیگیری است. چرا که این جاده مسیر حداقل 20کشور را میسر می‌کند، این جاده در مسیرهایی به دوشاخه تقسیم شده و همین باعث افزایش مسیرهای ارتباطی می‌شود.

مدیر کل دفتر ترانزیت سازمان راهداری جاده‌ای اظهار کرد: کل مسیرجاده ابریشم 200هزار کیلومتر است و در برنامه احیای این جاده هر کشور که خود را یکی از سهامداران و اثرگذاران بر این جاده می‎داند تلاش می‎کند تا این مسیر قدیمی احیا شود. در این میان ایران نیز پیگیر احیای این مسیر از شرق،غرب،شمال و جنوب است .

به گزارش اقتصادنیوز، ایران با ۱۵ کشور همسایه است که هفت کشور در خشکی محصور شده و همسایگان نمی‌توانند نقش ایران در ترانزیت را نادیده بگیرند، بنابراین به نظر می‌رسد بهتر است نقش ایران در روابط تجاری با جدیت دنبال شود.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید