نیاز به 551 هواپیما تا افق1404/ 160هواپیمای لیزینگی خریداری میشود

به گزارش اقتصادنیوز، گفته میشود ایران به 160 فروند هواپیمای دیگر نیاز دارد. از این رو این پرسش مطرح میشود که آیا آشیانههای پروازی در فرودگاههای کشور ظرفیت پذیرش و جانمایی این تعداد هواپیما را دارد یا خیر؟
گرچه همین دو هفته گذشته بود که ایران قرارداد خرید 138 فروند هواپیما از فرانسه را منعقد کرد که با حواشی و مخالفتهایی همراه بود، حال رئیس سازمان هواپیمایی کشوری از نیاز به حداقل ۱۶۰ فروند هواپیمای ۱۰۰ نفره خبر داده است.
علی عابدزاده گفته است که شرکتهای لیزینگ میتوانند با همکاری با بانکهای حاضر در کشور نیازهای هوایی ایران در این زمینه را تامین کنند.
حال این پرسش مطرح میشود که آیا آشیانههای پروازی در فرودگاههای کشور ظرفیت پذیرش این تعداد هواپیما را خواهند داشت یا خیر. نکته دیگر اینکه آیا ایرلاینهای داخلی نیز تا این میزان ظرفیت خرید هواپیما حتی به صورت لیزینگی را دارند.
در این باره نیز دبیر انجمن شرکتهای حمل و نقل هواپیمایی به اقتصاد نیوز گفت: البته ایران بیش از تعداد هواپیمای خریداری شده به هواپیمای جدید نیاز دارد. چراکه در سند چشم انداز ایران، نیاز به حداقل 551 فروند هواپیما ذکر شده است.
مقصود اسعدی سامانی افزود: به طور طبیعی به دلیل اینکه ناوگان هوایی ایران چندان جوان نیست، از این رو همچنان به خرید هواپیما نیاز است.
به گفته وی، طبق اعلام رئیس سازمان هواپیمایی کشور، برای اتصال فرودگاههای کوچک کشور به یکدیگر به هواپیماهای با بدنه باریک نیز نیاز است. به همین منظور پیشنهاد خرید لیزینگی هواپیماهای 100نفره مطرح شده است.
علی عابدزاده با اشاره به اینکه ایران به دنبال باز کردن درهای اقتصاد کشور به دنیای مدرن، توسعه زیرساختهای صنایع هوایی و به رسمیت شناختن بخش خصوصی در حوزه هوانوردی است، گفته است که به 160 هواپیما با ظرفیت 100 صندلی نیاز است و شرکتهای لیزینگ میتوانند با بانکهای حاضر در کشور ما همکاری داشته باشند تا نیازهای هوایی ایران را تامین کنند.
وی با اشاره به اینکه سازمان هواپیمایی کشوری به نقش مهم بخش خصوصی در توسعه صنعت هوانوردی باور دارد اظهار کرد: نقش محوری ایران در اتصال شرق به غرب و شمال به جنوب جهان، انکارناپذیر است.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری افزود: به دنبال این هستیم که میزان جابه جایی مسافر در پروازهای داخلی را سالانه به 30 میلیون مسافر افزایش دهیم. در حال حاضر 80 درصد پروازهای کشور در مسیرهای داخلی و 20 درصد پروازها نیز در مسیرهای بین المللی فعالیت میکنند.
عابدزاده با تاکید بر اینکه تعداد مسافران پروازهای داخلی را میتوان در ایران به صورت چشمگیر افزایش داد گفت: اگر از تمام ظرفیتها استفاده شود و فرودگاهها، زیرساختهای فرودگاهی و ترمینالهای مسافری توسعه یابند این امکان فراهم میشود.
وی ا بیان اینکه فرودگاههای ایران ابزار کافی برای تجاریسازی را در اختیار دارند گفت: دولت فعلی سیاست خود را در حوزه صنعت هوانوردی تغییر داده و به دنبال توسعه سرمایهگذاری به روشهای مختلف از جمله بخش خصوصی در این صنعت است.
وی با تاکید بر اینکه از عناصر مهم توسعه صنعت هوانوردی افزایش ظرفیت فرودگاههای کوچک است، به موضوع آزادسازی نرخ بلیت هواپیما اشاره کرد و افزود: تا چند ماه گذشته نرخ بلیت هواپیما در ایران تکلیفی بود و از موانع صنعت هوانوردی تلقی میشد اما با آزادسازی و واقعی شدن نرخ بلیت هواپیما، امکان توسعه صنعت هوانوردی فراهم شده است.
عابدزاده در بخش دیگری از اظهاراتش از برنامهریزی برای کاهش مسافتهای هوایی بین شهرهای کوچک خبر داد و گفت: ایرلاینها امروز به دنبال ارایه خدمات در سطوح منطقهای و بینالمللی هستند تا ضمن فعالیت تجاری رفاه مسافران نیز تأمین شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید براینکه از ظرفیت بیش از 50 فرودگاه داخلی به خوبی استفاده نمیشود گفت: با توسعه ناوگان هوایی کوتاه برد امکان توسعه فرودگاهها فراهم میشود. به این منظور از مشارکت بخش خصوصی داخلی و سرمایهگذاران خارجی حمایت میکنیم؛ ضمن اینکه سازمان هواپیمایی تامین فاینانس برای اجرای پروژههای صنعت هوانوردی و فرودگاهی را تسهیل میکند.
عابدزاده با تاکید براینکه مشارکت خارجیها برای ساخت فرودگاههای کوچک، به ایجاد ارزش افزوده منجر میشود٬ گفت: تحریمها موضوع تامین مالی برای پروژههای کشور را دچار مشکل کرده بود. این موضوع صنعت فرودگاهی را نیز با محدودیت مواجه کرد، اما رفع تحریمها فضا را برای توسعه مراودات مالی و ارتباطات بانکی فراهم کرد.