رئیس انجمن ارگانیک ایران:

تولید محصولات ارگانیک صرفه اقتصادی ندارند

کدخبر: ۱۰۷۰۰۹
رئیس انجمن ارگانیک ایران اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی تاکنون هیچ برنامه مدون و چشم انداز روشنی برای تولید محصولات ارگانیک ترسیم نکرده است.
تولید محصولات ارگانیک صرفه اقتصادی ندارند

رضا نورانی در گفت‌وگو با اقتصادنیوز، با اشاره به اینکه هنوز میزان تولید محصولات ارگانیک ایران کمتر از یک‌دهم درصد مجموع تولیدات کشور است؛ گفت: اگر ما نتوانستیم تولید محصولات ارگانیک را به سمت تولید انبوه ببریم به دلیل مشکلات عمده در تولید است.

او مشکلات پیش‌روی تولیدات ارگانیک را قیمت گران این نهاده‌ها خواند و گفت: قیمت نهاده‌های محصولات ارگانیک بین 30 تا 50 درصد گران‌تر از نهاده‌های بخش سنتی است.

نورانی افزود: معضل دیگر تولیدکنندگان محصولات ارگانیک نبود برنامه مدون و چشم‌انداز روشن از سوی دولت و وزارت جهاد کشاورزی برای این محصولات است. در واقع ما هنوز نه برنامه منظم و نه بودجه سالانه مشخص برای تولید محصولات ارگانیک نداریم.

به گزارش اقتصاد نیوز، وزیر جهاد کشاورزی اواخر سال گذشته وعده حمایت از تولید محصولات ارگانیک را داد اما ظاهراً خبری از حمایت‌های دولت نیست.

رئیس انجمن ارگانیک عنوان کرد : اگر ایران بخواهد تولید انبوه محصولات ارگانیک را دنبال کند با روند کنونی به جایی نمی‌رسد. ما امروز برای تولید و صادرات محصولات ارگانیک نیاز به برنامه‌ریزی داریم. اگر قصد صادرات داریم باید استاندارهای بین‌المللی را دریافت کنیم. همان‌طور که تولیدکنندگان رسمی محصولات ارگانیک این کار را انجام می‌دهند.

این در  حالی است که براساس آمار منتشر شده سال 2012 یعنی آخرین آمار سطح زیرکشت محصولات ارگانیک در ایران 83 هزار هکتار است که از این رقم 37 عرضه طبیعی است؛ مثل پسته وحشی سرخس. اما حدود 46 هزار هکتار مزارع و باغات دیگر است که همگی گواهینامه بین‌المللی از اتحادیه اروپا دارند و قادر به صادرات هستند.

البته نورانی پیش‌بینی کرد: سطح زیرکشت تولید محصولات ارگانیک ایران تا پایان سال 2014 از 100 هکتار عبور خواهد کرد. البته اگر محصولاتی همچون انار و انجیر استهبان را که به دلیل استفاده نکردن از کودهای شیمیایی در جرگه محصولات ارگانیک قرار دهیم سطح زیرکشت این محصولات بیشتر می‌شود.

رئیس انجمن ارگانیک ایران در خصوص میزان برداشت در این اراضی نسبت به اراضی سنتی گفت: در گذشته میزان برداشت این محصولات بسیار کمتر از اراضی سنتی بود. اما براساس مطالعاتی که در دانشگاه میشیگان انجام شده می‌توان میزان برداشت از این اراضی را افزایش داد.

او در خصوص قیمت این محصولات در بازار ایران گفت: در حال حاضر قیمت این محصولات 20 تا 25 درصد گران‌تر از محصولات مشابه سنتی است. البته این موضوع باعث شده تولید محصولات ارگانیک برای تولیدکنندگان نیز صرف اقتصادی نداشته باشد. اما اگر دولت برای تولید انبوه آن برنامه‌ریزی کند قطعاً به دنبال رشد تولید تا پایان برنامه ششم ما در جرگه تولیدکنندگان محصولات ارگانیک دنیا قرار گیریم.

ارسال نظر

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید