ورود دیرهنگام سازمان بورس به برخورد با کانال های تلگرام بورسی

کدخبر: ۱۶۷۵۹۸
فریب سهامداران تازه کار و نا آشنا در فضای مجازی به بهانه افزایش چندین برابری سود در زمانی کوتاه، مدت هاست که در فضای مجازی و اینترنت جریان دارد، اما به تازگی سازمان بورس و اوراق بهادار برای ساماندهی فعالیت کانال های تلگرامی و سایت های اینترنتی، برخورد با متخلفان فضای مجازی را آغاز کرده است.
ورود دیرهنگام سازمان بورس به برخورد با کانال های تلگرام بورسی

به گزارش ایرنا، سال هاست که گروهی از افراد سودجو با راه اندازی سایت های اینترنتی و فعالیت در فضای شبکه های اجتماعی مانند تلگرام به سودجویی و فریب افراد تازه کار و ناآشنا با سهامداری مشغولند.

افراد سودجو با ادعاهایی نظیر دسترسی به اطلاعات محرمانه شرکت ها و یا توانایی در پیش بینی مسیر حرکت سهام، سهامدار تازه کار و یا آنهایی که تمایل دارند «یک شبه ره صد ساله را بروند» را در دام خود انداخته و با دریافت مبالغ کلان، فضای بازار سرمایه را آلوده کرده اند.

این افراد معمولا با فعالیت در سهام شرکت های کوچک، قیمت ها را تغییر داده و افراد را ترغیب به خرید سهام مورد نظر خود می کردند.

در برخی موارد این نوسان گیری ها، سودهایی را عاید سهامداران فریب خورده می کرد، اما در اغلب موارد، این سهامداران ناآشنا با ضررهای زیاد مواجه می شدند که در مواردی کار به شکایت نیز می کشید.

در نهایت، پس از جدی شدن موضوع سیگنال فروشی در بازار سهام، سازمان بورس و اوراق بهادار وارد این ماجرا شده و سعی در سروسامان دادن به این موضوع کرده است.

بر این اساس، پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه وابسته به سازمان بورس و اوراق بهادار گزارش داده است: مدیران 37 کانال تلگرامی و چهار سایت اینترنتی در پی گزارش های رسیده مبنی بر وقوع اقدامات مجرمانه در جهت کسب منافع و سودهای نامشروع تحت بازجویی قرار دارند.

به گفته مدیر امور حقوقی و انتظامی سازمان بورس و اوراق بهادار، این کانال ها و سایت ها تحت پوشش هایی همچون مشاوره سرمایه گذاری و سبدگردانی اقدام به سیگنال فروشی و فعالیت های مجرمانه می کردند.

مدیر امور حقوقی و انتظامی سازمان بورس و اوراق بهادار، از شکایت این سازمان علیه گردانندگان 37 کانال تلگرامی و 4 سایت اینترنتی خبر داده است.

محمدعلی شیری زاده گفت: متخلفان افرادی را به عضویت کانال های خود در آورده و مدعی بودند با اطلاعات ویژه ای که در اختیار دارند، ظرف مدت یکسال سرمایه اعضا را چند برابر بالا خواهند برد.

شیری زاده اظهار داشت: سازمان بورس، از این فعالیت ها تحت عنوان 'مجرمانه ' شکایت و از طرف پلیس فتا اینها را شناسایی کرده است. در مراحل بعدی تلفن های همراه، نشانی، شماره حساب و سایر اطلاعات هویتی اینها استخراج شده است . قاضی نیز به پلیس فتا دستور قضایی داد تا اینها را بازجویی کنند که انتظار می رود مرجع کیفری به زودی در این خصوص تصمیم گیری کند.

مدیر امور حقوقی و انتظامی سازمان بورس و اوراق بهادار با افشای پشت پرده این فعالیت های مجرمانه گفت: گردانندگان سایت های اینترنتی و کانال های تلگرامی، ابتدا سهمی را می خریدند و اعضا را تشویق به خرید انبوه این سهم معین می کردند تا تقاضا برای آن ایجاد شود.

وی ادامه داد: متخلفان بعد از آنکه تقاضای کاذب برای سهم ایجاد می کردند قیمت سهم بالا می رفت و به نقطه هدف که می رسید بلافاصله آن را به دیگرانی که پشت سر گروه نخست راه افتاده بودند می فروختند و همین طور این چرخه معیوب تکرار می شد.

مدیر امور حقوقی و انتظامی سازمان بورس و اوراق بهادار با طرح این سوال که اگر کلاهبرداران چنین اخبار ویژه ای را در اختیار دارند چرا خود از آن استفاده نمی کنند و سود نمی برند، به سهامداران و فعالان بازار سرمایه توصیه کرد: مبنای تصمیم گیری خود در معاملات را آن دسته از اخباری که در گروه های بدون مجوز در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی منتشر می شود ، قرار ندهند.

وی در پایان از فعالان بازار سرمایه و هموطنان درخواست کرد چنانچه شکایتی از هرگونه فعالیت مجرمانه یا هر نوع ناهنجاری مرتبط با بازار سرمایه دارند از طریق سامانه سمتا شکایت خود را ثبت کنند تا موضوع به مراجع قانونی منعکس شود . 

شیری زاده اظهار داشت: با توجه به عزم جدی و قاطعیت مقامات قضایی و پلیس فتا در جهت رفع هرنوع ناهنجاری سایبری در فضای بازار سرمایه و حمایت از منافع سهام داران و سرمایه گذاران امیدواریم در آینده شاهد چنین رفتارهایی نباشیم. بدیهی است در صورت صلاحدید مقامات قضایی نام این متخلفان و مجرمان اقتصادی افشا خواهد شد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید