اجرای طرح های اقتصادی به نظارت دقیق رسانه ای نیاز دارد

کدخبر: ۱۷۸۴۲۰
استاد دانشکده مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات دانشگاه امیرکبیر گفت: ساماندهی واگذاری طرح ها به عنوان یکی از اولویت های اقتصادی دولت دوازدهم به شمار می رود، اما مهمترین تغییر و تحول باید در امر رسانه رخ دهد.
 اجرای طرح های اقتصادی به نظارت دقیق رسانه ای نیاز دارد

 

«محمدرضا رزازی» در گفت و گو با ایرنا افزود: سالم سازی و ساماندهی بخش نرم افزاری کشور از نظر تعریف طرح ها و طی مراحل واگذاری، اجرا، ارزیابی و نظارت یکی از مسائل امروز اقتصاد ایران است.

رزازی افزود: استانداردهای روشنی در آمریکا برای همه مراحل برگزاری مناقصه ها، شرکت کنندگان آن، نوع انتخاب ها، ساخت، اجرا و نظارت وجود دارد، اما در ایران هیچکدام از این موارد وجود ندارد.

«کارشناسان براین باورند در مناقصه ها، شرکت ها بر مبنای توانایی های خود رشد نمی کنند و گاهی با ارتباط و رانت طرح های عظیم را بر عهده می گیرند».

عضو موسس انجمن کامپیوتر ایران اضافه کرد: توانمندی تولید نرم افزار در ایران وجود دارد، اما از نیروی انسانی کارآمد استفاده نمی شود و برای آنان کار کیفی تعریف نشده است. 

رزازی تصریح کرد: ساخت سیستم ها باید همه جانبه باشد، در ایران برای تولید نرم افزارهای مختلف بودجه های زیادی صرف می شود، اما بسیاری از آنها به سبب استفاده از روش های ناکارآمد کنونی، یا به مرحله تولید و بازده اقتصادی نمی رسند یا کاربردی نیستند.

وی تاکید کرد: چنانچه همه مراحل تولید تا اجرا و نظارت بدرستی صورت گیرد، اتفاق هایی مشابه حادثه قطار تبریز- مشهد رخ نمی دهد که در آن اعلام شد سیستم هوشمند از کار افتاده است.

از سوی دیگر، قوانین مشکل دارد یا واردات صورت می گیرد.

** پنج راهکار پیشنهادی برای ساماندهی واگذاری طرح ها

استاد دانشکده مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات دانشگاه امیرکبیر درباره راهکارهای پیشنهادی برای ساماندهی واگذاری طرح ها گفت: لازم است ساختارهای پایه برای پاکسازی در همه زمینه های نرم افزاری در نظر گرفته شود که این امر، اراده ملی نیاز دارد. 

« اطلاعات موجود نشان می دهد افراد می توانند با بررسی درست پیشینه دست اندرکاران طرح ها نظارت خود را تقویت کنند، اما در بسیاری از موارد مشاهده می شود که یا مسوولان به ابعاد طرح توجه ندارند و بسادگی به موضوع نگاه می کنند، یا تخصص لازم را نداشته و مشاور و متخصص خوبی نیز در اطراف خود ندارند.»

سومین لازمه این امر، اصلاح قوانین و نظارت دقیق بر مراحل اجرای طرح هاست. در این بخش نیز مشخصات مجریان طرح ها و بررسی پیشینه آنان به پیش بینی آینده کار کمک بسیاری می کند.

نویسنده مقاله «ارایه روشی برای تست نرم افزارهای ربات های پرنده»، راهکار بعدی برای ساماندهی واگذاری طرح ها را «توجه به توانایی مدیریت طرح ها و تیم راهبردی آن» اعلام کرد. 

وی گفت: با وجود همه موارد بالا به نظر من، مهمترین تغییر و تحول باید در امر رسانه رخ دهد. روزنامه نگاران باید متخصص طرح ها باشند و از دید مردم و کارشناسان اقدام ها را بررسی کنند و ایرادهای احتمالی آن را از مسوولان جویا شوند.

رزازی ادامه داد: پیش از این بارها اتفاق افتاده که یک طرح ناتمام را افتتاح کرده اند. چنانچه این طرح در آلمان باشد روزنامه نگاران همه سیستم را به هم می ریزند و مانع چنین اشتباه هایی می شوند.

«نظارت رسانه ای دقیق بر طرح های اقتصادی همه مشکلات را حل می کند؛ زیرا روزنامه نگار توانمند می تواند مشکل انتخاب مجریان کم صلاحیت را برطرف کند».

این استاد دانشگاه اضافه کرد: وزیران باید برای پاسخگویی به خبرنگاران دغدغه داشته باشند و این امر می تواند در اصلاح ساختارهای کشور بویژه در زمینه اقتصادی بیشترین تاثیر را داشته باشد. 

به گزارش ایرنا، دولت دوازدهم از نیمه مردادماه شکل رسمی به خود می گیرد و «حسن روحانی» که در انتخابات بیست و نهم اردیبهشت ماه، 57 درصد آرا را به خود اختصاص داد، روز پنجشنبه 12 مرداد از سوی رهبر معظم انقلاب حکم ریاست جمهوری تنفیذ و مراسم تحلیف در مجلس شورای اسلامی در روز شنبه 14 مرداد انجام شد.

اینک نوبت به نامه معرفی وزیران پیشنهادی دولت دوازدهم از سوی حجت الاسلام و المسلمین حسن رروحانی رییس جمهوری به مجلس شورای اسلامی است که از زمان مراسم تحلیف 2 هفته برای فرصت تعیین شده است.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • نیم قرن با اقتصاد ایران؛ ۱۵ اردیبهشت

      اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از…

    کارگزاری مفید