تشعشع پرتو رادیویی کلانشهرها در تیرماه کمتر از استاندارد بود

به گزارش تارنمای رگولاتوری، حسین فلاح جوشقانی افزود: علاوه بر مواردی که به درخواست یا شکایت کاربران اندازهگیری تشعشعی انجام میشود، رگولاتوری به صورت دورهای در کلانشهرهای کشور میزان تشعشع پرتوهای رادیویی را بررسی میکند.
این مسوول عنوان کرد: اندازهگیری تیرماه امسال در 10 نقطه شهرهای اهواز، تهران، کرج، شیراز، اصفهان، قم، تبریز و مشهد برای بررسی به سازمان انرژی اتمی ایران ارسال شد. بررسی این سازمان نشان میدهد مطابق با استاندارد ملی میزان تشعشع پرتوهای رادیویی از حد پرتوگیری کمتر است.
فلاح جوشقانی یادآوری کرد سازمان انرژی اتمی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی عضو کمیته حفاظت در برابر اشعه به شمار می روند که رگولاتوری وظیفه اندازهگیری میزان تشعشع پرتوهای رادیویی را به عهده دارد و نتایج را برای سازمان انرژی اتمی ارسال میکند تا با استانداردهای ملی پرتوگیری تطبیق داده شود.
یازدهم مردادماه پارسال رییس اداره پژوهش و فناوری دانشکده پست و مخابرات به ایرنا گفت: تجهیزات رادیویی باید استانداردهایی داشته باشد و آزمایش های لازم را هم بگذراند تا اجازه ورود برای آنها صادر شود.
به گفته «حسن پاشایی»، استانداردها برای همه تجهیزات کشور رعایت شده است اما تصور دنیای بدون امواج رادیویی غیرممکن و بحث تاثیر امواج بر بدن انسان همواره در حال مطالعه است.
وی افزود: اگر فرستنده ای با توان بالا در آلاسکا امواج را منتشر کند، ممکن است مقدار بسیار خفیف آن با قدرت بسیار ناچیز به ما برسد اما ممکن است دستگاه تلفن همراه کنار ما بیشتر ما را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین نزدیک بودن به منبع تشعشع امواج با توان بالا آسیب پذیری انسان را بالا می برد.
امروز امواج رادیویی در پزشکی، فضا، مطالعات زمین شناسی، تلفن همراه، خودروهای هوشمند، هواپیماها و رادارها، ماهواره ها، موقعیت یاب ها، رسانه ها و... کاربردهای بسیاری پیدا کرده اند.
ارسال نظر