خبر خوش برای صنعت نساجی / کاهش چشمگیر مالیات بر ارزش افزوده

کدخبر: ۲۱۰۱۶۰
مدیرکل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت با بیان اینکه سازمان درصدد است مالیات بر ارزش افزوده در صنعت نساجی را صفر و یا حداکثر به سه درصد برساند، گفت: در ابتدا قرار بود مالیات بر ارزش افزوده از مصرف کننده نهایی دریافت شود اما این مالیات بر بخش های مختلف تحمیل و بیشترین خسارات را متوجه تولید کننده کرد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا؛ افسانه محرابی مدیرکل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن وتجارت، در دیدار از کارخانه تولید چادر مشکی حجاب شهرکرد در جمع خبرنگاران گفت: با طولانی بودن زنجیره تولید در صنعت نساجی، فشار مالیات بر ارزش افزوده برای تولید کنندگان این صنعت چندین برابر شد. مالیات بر ارزش افزوده با افزایش قیمت تمام شده محصولات، این صنعت را بامشکلاتی مواجه کرده است.

محرابی ادامه داد: این طرح به دلایلی نظیر ارائه نشدن مدارک کامل از سوی تولید کنندگان صنعت نساجی به ادارات مالیات، جرایم بزرگ مالیاتی را نیز متوجه این واحدها کرده است. اداره کل صنایع نساجی برای حل این مشکل از طریق تشکیل جلساتی با اعضای کمیسیون صنایع، امنیت و تولید ملی مجلس و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در تلاش است این مالیات را حذف و یا حداکثر به سه درصد برساند.

محرابی در ادامه واردات غیررسمی پوشاک در کشور را ضربه مهلک دیگری به اقتصاد نساجی عنوان کرد و افزود: موضوعاتی نظیر ته لنجی و کولبری، وجود اسکله های تخلیه بار فاقد کنترل و مناطق آزاد و مستقر نبودن نیروهای گمرکی در این مناطق از عواملی است که زمینه را برای ورود پوشاک قاچاق و غیر رسمی به کشور فراهم کرده است. 

وی بیان کرد: در این راستا نیز با تعاملاتی که وزارت صنعت، معدن و تجارت از سال گذشته با مناطق آزاد و روسای گمرک کشور داشته است محدودیت واردات برای مناطق آزاد و استقرار نیروهای گمرکی در این مناطق آغاز شده و در حال پیگیری است. 

محرابی، ممنوعیت کولبری و ته لنجی در مناطق جنوبی کشور را از دیگر اقدامات این وزارتخانه عنوان کرد و در پاسخ به اعتراض کارگران این حوزه افزود: اگر برای نیروهای بیکار شده این بخش نظیر کولبران، واحدهای صنعتی در استان های مرزی راه اندازی شود علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار و امنیت شغلی، سلامت جسمی آنان نیز تامین می شود.

به گفته مدیرکل صنعت نساجی وزارت صنعت، معدن و تجارت هم‌اینک 9 هزار و 800 واحد تولیدی صنعت نساجی در کشور فعال است که زمینه اشتغال بیش از 280هزار نفر را فراهم کرده است. 

کارخانه تولید چادر مشکی حجاب شهرکرد به عنوان تنها واحد تولید کننده چادر مشکی کشور با تولید سالانه 10میلیون مترمربع چادر مشکی حدود 10درصد نیاز داخلی و 6 میلیون متر مربع پارچه های روسری، شال، پردهای و ملحفه ای حدود 80 درصد نیاز کشور به این محصولات را تامین می کند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید