افزایش تولید کنسانتره در مس سرچشمه کرمان

کدخبر: ۲۳۱۸۹۲
اقتصاد نیوز: معاون بهره برداری مجتمع مس سرچشمه استان کرمان گفت: با اجرای طرح های توسعه ای در دست اجرای این استان تولید کنسانتره در سال 1401 از 600 هزارتن فعلی به بیش از یک میلیون و 60 هزار تن خواهد رسید.

به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایرنا ، محمد‌ ضیاالدینی شامگاه شنبه در جمع تور بازدیدی بسیج رسانه کشور از این مجتمع ، سرچشمه را یکی از معادن بزرگ پروفیلی‌ در دنیا دانست و اظهار داشت: حدود 50 سال پیش شرکت آمریکایی ها با اکتشاف این معدن ذخیره اولیه آن را تقریبا 283 میلیون تن سنگ معدنی با عیار1/2 درصد برآورد کردند. 

وی با اشاره به اینکه طرح 20 ساله بود، بیان کرد: براساس آن 283 میلیون تن خاکی که برداشت شده بود کارخانه تغلیظ شماره یک قدیم با ظرفیت تولید سالانه 360 هزار تن سنگ کنسانتره راه اندازی و متعاقب آن کارخانه ذوب با ظرفیت تولید140 هزارتن آند ایجاد شد‌. 

ضیاالدینی تصریح کرد: با توجه به اینکه سیستم کوره ها قدیمی و با تکنولوژی ریورب بود لذا پس از آن در سال 1361 پالایشگاه با ظرفیت 158 هزار تن کاتد راه اندازی کردیم که قابل افزایش تا 240 هزار تن کاتد در سال است. 

‌وی عنوان کرد: در سال 80 با بررسی مجدد روی معادن استان، میزان ماده معدنی قابل استخراج از 288 میلیون‌تن به 800 میلیون تن با عیار 0/76 افزایش پیدا کرد و سپس طرح توسعه ای کارخانه تغلیظ را اجرا کردیم و ابتدا فاز اولیه کارخانه با ظرفیت تولید 150 هزارتن کنسانتره در سال را اجرا کردیم و از همان سال به فکر تغییر تکنولوژی کوره های ذوب از ریورب به فلش افتادیم . 

ضیا الدینی ادامه داد: در سال 90 ظرفیتمان‌ افزایش یافت طوری که در حال حاضر 600 میلیون تن سنگ سولفوریک از معدن سرچشمه استخراج شده و ذخیره باقیمانده سنگ معدن 820 میلیون تن رسیده ضمن اینکه در سال 90 با راه اندازی فاز دوم کارخانه تغلیظ ظرفیت آن به150 هزارتن افزایش یافته است. 

معاون بهره برداری مجتمع مس سر چشمه گفت: با راه اند‌ازی کارخانه تغلیظ در سال گذشته تولید از 300 هزار تن به 600 هزار تن افزایش یافت ضمن اینکه کارخانه ذوب فلش هم در آبان ماه گذشته راه اندازی شد و در شرایط فعلی 250 هزار تن آند حاصل از کنسانتره را در طول سال به ما می دهد. 

وی بیان کرد: در مورد پالایشگاه نیز ظرفیت کارخانه پالایشگاه در حالت اولیه 158 هزار تن است که قابل افزایش به 240 هزار تن می باشد. 

ضیا الدینی گفت:روش تکنولوژی در پالایشگاه روش استارتینگ شیت بود که در بهمن ماه سال گذشته به روش csn تغییر پیدا کرد و سنگ های اکسید از این روش قابل استخراج نیست. 

وی توضیح داد: بخش عمده ای در اوایل راه اندازی کارخانه سنگ اکسید بودند که قبلا باطله سنگ اکسید داشتیم و در سال 76 با راه اندازی کارخانه لیچینگ سالانه 12 هزار تن مس کاتدی به دست می آید. 

ضیا الدینی خاطرنشان کرد: با توجه به اتمام خاک های‌ اکسید ظرفیت کارخانه لیچینگ پایین آمده و در نتیجه به فکر پیاده کردن روش های جدید بیو لیچینگ ‌ هستیم . 

وی تصریح کرد: کارخانه تغلیظ در میدوک را داریم و با تولید سالانه 150 هزارتن کنسانتره فعالیت می کند که با احتساب 600 هزار تن تولید کنسانتره در استان می توان گفت تولید کنسانتره در معادن استان کرمان به 810 هزار تن می رسد ضمن اینکه با راه اندازی واحد دره آلو با ظرفیت 100 هزار تن و واحد دره زار با ظرفیت 100 هزار تن کنسانتره در سال، مجموع تولید کنسانتره استان به یک میلیون و 60 هزار تن در سال 1401 خواهد رسید. 

وی افزود: امسال 240 هزار تن کنسانتره کاتد در منطقه کرمان تولید شد که 11 هزار تن از این میزان در کارخانجات لیچینگ و بقیه از پالایشگاه معادن استخراج و تولید شد. 

ضیاالدینی بیان کرد: سالانه 50 هزار تن ورقه مفتول مس تولید و به بازار عرضه می شود ضمن اینکه سالانه به میزان 6 هزار تن کنسانتره مولیبدن هم در معادن استان کرمان تولید می شود. 

وی همچنین گفت : از ابتدای اکتشاف معادن استان کرمان تا کنون 600 میلیون‌تن سنگ سولفور تولید کردیم و بررسی ها نشان داده که مواد معدنی قابل برداشت 820 میلیون‌تن دیگر داریم. 

وی بیان کرد : در حوزه مس محتوا که سالانه 298 هزارتن در ایران تولید می شود رتبه 15 جهانی را داریم و به لحاظ ذخایر معدنی جزو 10کشور اول دنیا هستیم و ایران در تولید کاتد و کنسانتره در منطقه خاورمیانه بزرگترین کشور استخراج کننده هستیم . 

** راه اندازی کارخانه اسید 

معاون طرحهای توسعه شرکت ملی صنایع مس ایران هم گفت: راه اندازی کارخانه اسید در سرچشمه و خاتون آباد از مهمترین پروژه هاست که آلایندگی در این معادن را به صفر می رساند. 

محمود خدادادی بیان کرد: این کارخانه اسید با مبلغ 208 میلیون یورو معادل 90 میلیارد تومان در حال راه اندازی است. 

وی بیان کرد: بعد از راه اندازی این دو طرح که تا پایان امسال به اتمام می رسند طرح دره زار را داریم که با ظرفیت تولید 140 هزار تن کنسانتره در نیمه دوم امسال پیمانکار آن را شروع می کند. 

وی ادامه داد: طرح دیگر نیز دره آلو است ِکه‌ در جنوب استان کرمان مابین بردسیر و بافت با ظرفیت تولید 100 هزارتن تا دوساله دیگر راه اندازی می شود. 

خدادادی تصریح کرد: در راستای ساماندهی اقتصادی، پروژه های شرکت اولویت بندی شده که پروژه های چاه فیروزه شهربابک از آن دسته پروژه های اقتصادی است که اجرا می شود. 

براساس این گزارش اعضا بسیج رسانه استان کرمان و کشور از مراحل تولید مس و کارخانه تغلیظ مس سرچشمه بازدید کردند. 

شهر مس سرچشمه با جمعیتی بالغ بر 25 هزار نفر در 60 کیلومتری رفسنجان از توابع استان کرمان قرار دارد. 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید