در نظرسنجی سایت « دنیای بورس » از 55 کارشناس بررسی شد

نقش نمادهای متوقف در رکود بازار سهام

کدخبر: ۱۵۷۰۲۴
متوسط ارزش معاملات خرد در بازار سهام در هفته گذشته به کمتر از 100 میلیارد تومان رسید تا صدای رکود و بی میلی سهامداران به سرمایه گذاری در بازار ، بیشتر از هر زمان دیگری در ماه های اخیر شنیده شود. به عقیده بسیاری از کارشناسان علت اصلی این بی میلی را باید در توقف نمادهای اثر گذار بورس مانند نمادهای بانکی و خودرویی جستجو کرد.
نقش نمادهای متوقف در رکود بازار سهام

به گزارش اقتصادنیوز ، بازار سهام در ادامه روند آغاز شده از روز‌های پایانی آذر ماه، هفته گذشته را نیز با کاهش 7/ 0 درصدی به پایان برد تا کماکان این بازار چهره‌ای ضعیف و راکد از خود به جا بگذارد. معاملات اولین روز از هفته جاری بورس تهران، امروز در شرایطی آغاز می‌شود که نتایج نظر‌سنجی سایت «دنیای بورس» از روند قیمت‌ها طی معاملات هفته جاری نشان می‌دهد، پیش‌بینی روند کم نوسان نماگر بازار سهام بیش از گزینه‌های دیگر (روند نزولی و صعودی) مد نظر کارشناسان قرار گرفته است.

در این نظر سنجی 55 کارشناس بازار سهام حضور داشته‌اند و از این تعداد 30 نفر (حدود51 درصد) روند نماگر اصلی بازار در این هفته را کم نوسان پیش‌بینی کرده‌اند. همچنین، 14 نفر (28 درصد) روند صعودی و 11 کارشناس(21 درصد) روند نزولی را برای نماگر این بازار در هفته جاری پیش‌بینی کرده‌اند.در چرایی روند کم نوسانی که اکثریت کارشناسان شرکت‌کننده در این نظر سنجی برای بازار پیش‌بینی کرده‌اند، شاید بیش از هرچیزی عامل توقف‌ برخی نمادهای اثر‌گذار و همچنین فضای نیمه تعطیل بازارهای جهانی نقش داشته باشند. در تشریح دو عامل ذکر شده می‌توان گفت همچنان نمادهای مهم و اثرگذاری همچون بانکی‌ها و نماد سایپا که ارزش بازاری بالایی دارند، متوقف هستند.

قفل نقدینگی در نمادهای مزبور سبب حاکم شدن فضای رکودی بر معاملات این روزهای بورس شده است. این فضای رکودی که نشانه‌های آن را می‌توان در کاهش چشمگیر حجم و ارزش معاملات مشاهده کرد، می‌تواند عاملی برای روند کم نوسان قیمت‌ها در بازار سهام باشد. از طرفی بازارهای جهانی در هفته جاری همچون هفته گذشته با شروع سال میلادی جدید،باز هم در یک فضای نیمه تعطیل به سر خواهند برد. از این رو از سمت این بازارها نیز سیگنال خاصی برای بازار سهام منتشر نخواهد شد. در حالی که رشد اخیر قیمت‌ها بیش از هر چیزی تحت تاثیر این عامل اتفاق افتاده بود، عدم انتشار سیگنال خاصی از سمت این عامل می‌تواند فضای معاملات هفته جاری را کم نوسان رقم بزند.در مجموع می‌توان گفت شاید دو دلیل مذکور در کنار همدیگر سبب شده غالب کارشناسان شرکت‌کننده در نظرسنجی «دنیای بورس» گزینه اول یعنی روند کم‌نوسان نماگر این بازار را پیش‌بینی کنند. البته نباید فراموش کرد که سناریوهای مطرح شده با فرض ثبات دیگر عوامل مطرح شده‌اند و هر گونه تغییری در متغیرهای اثر‌گذار بر بورس می‌تواند ورق این پیش‌بینی‌ها را برگرداند. از جمله این عوامل روند نرخ دلار طی هفته جاری خواهد بود. بسیاری از کارشناسان روند کاهشی نرخ دلار را طی معاملات این هفته پیش‌بینی می‌کنند.اگر این نرخ طی معاملات هفته جاری روند نزولی را تجربه کند، ریزش نماگر‌های بازار سهام نیز محتمل خواهد بود. شاید پیش‌بینی از افت نرخ دلار در جریان معاملات هفته جاری در تخمین 21 درصد از شرکت‌کنندگان حاضر در این نظر‌سنجی که گزینه سوم یعنی روند نزولی را برای روند قیمت‌ها در هفته جاری پیش‌بینی کرده‌اند، بی‌تاثیر نبوده است.

همان‌طور که اشاره شد 11 نفر از شرکت‌کنندگان این نظر‌سنجی روند نزولی نماگر این بازار را پیش‌بینی کرده‌اند. چرایی پیش‌بینی این گروه از کارشناسان را علاوه بر وضعیت نرخ دلار، می‌توان در خستگی و ناکامی سهامداران پس از نزول ممتد قیمت‌ها از اواخر آذر‌ماه تا‌کنون جست‌وجو کرد. امری که در طول فعالیت بورس تهران در چند بازه زمانی پس از تجربه یک فضای فرسایشی و نزول ممتد قیمت‌ها (هر چند با شیب کم)مشاهده شده است. در این نظر‌سنجی 28 درصد از کارشناسان روند بازار طی معاملات هفته جاری را صعودی ارزیابی کرده‌اند. شاید دلیل پیش‌بینی این عده از کارشناسان نزول قیمت‌ها در هفته گذشته باشد. هر چند افت قیمت‌ها می‌تواند با ایجاد یک فضای فرسایشی موجب خستگی و بی‌انگیزگی معامله‌گران شود اما می‌تواند خوش‌بینی سهامداران به روند آتی قیمت‌ها را نیز به دنبال داشته باشد. به نظر می‌رسد برخی کارشناسان با توجه به مسیر نزول قیمت‌ها در سه هفته اخیر، اکنون سطوح قیمت‌ها را برای سرمایه‌گذاران با جذابیت نسبی عنوان کرده‌اند و این موضوع در پیش‌بینی روند صعودی قیمت‌ها در این هفته از نظر این گروه از کارشناسان بی‌تاثیر نبوده است.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید