ذراتی که می توانند زمین را سرد و لایه ازن را ترمیم کنند!

کدخبر: ۱۵۵۷۸۲
محققان دانشگاه هاروارد راهکار جدیدی را برای مقابله با گرمایش زمین ابداع کردند.
به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس الرت، از سال ها قبل ایده ای مطرح شده است که بر اساس آن در فرآیند مهندسی آب و هوای خورشیدی، می توان ذرات بازتابنده نور (شامل ذرات غنی از گوگرد) را به هواکره زمین وارد کرد تا پرتوهای خورشید را به فضا منعکس کنند و زمین را خنک تر سازند. اما خطرات این کار همواره مانع اقدام عملی محققان شده است. زیرا در این فرآیند اسید سولفوریک تولید می شود که موجب تخریب لایه ازون می شود.

اما محققان هاروارد با بررسی جدول تناوبی عناصر توانستند ماده ای موسوم به کلسیت را شناسایی کنند که ماده اصلی تشکیل دهنده سنگ آهک است و در فرآیندهای شیمیایی شدید با اسیدها، در هواکره به نمک های خنثی تبدیل می شود.
محققان با شبیه سازی هواکره در لابراتوار ثابت کردند کلسیت قابلیت بازتاب پرتوهای خورشید را دارد و مانع تخریب لایه ازون می شود. همچنین به دلیل آن که کلسیت در صنایع کاربرد ندارد و در بسیاری از ترکیبات زمین وجود دارد، منابع عظیم و بلااستفاده ای از این ماده در دسترس است.
با وجود دورنمای امیدبخش این شیوه، محققان معتقدند برای عملی شدن این راهکار و تزریق این مواد به هواکره، تحقیقات بسیاری لازم است. برای مثال هنوز معلوم نیست باران های حاوی نمک حاصل از واکنش های شیمیایی در هواکره، چه تاثیری بر محیط زیست، اقیانوس ها و خاک زمین و از همه مهمتر در قطب ها برجای می گذارد.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید