۲۵۰ سایت عمده در معرض آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان است

کدخبر: ۱۵۷۶۷۳
مدیرکل دفتر حیات وحش سازمان محیط زیست با اعلام اینکه ۲۵۰ سایت عمده در معرض آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان داریم، هشدار داد: ممنوعیت شکار و صید و جمع آوری بازار پرندگان فوق العاده اهمیت دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، مجید خرازیان مقدم اعلام کرد: آخرین وضعیت آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان H۵N۸ نشان می دهد که حدود ۴۵ کشور درگیر آن هستند و این مسئله خاص کشور ما نیست.

مدیرکل دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص وضعیت این بیماری در ایران گفت: در طیور اهلی سازمان دامپزشکی اعلام کرده که ۱۱ استان با بیماری درگیرند اما در حوزه حیات وحش اگر گزارش های کتبی و رسمی را ملاک قرار دهیم سازمان دامپزشکی چیزی به ما اعلام نکرده اما بر اساس گزارش های خودمان بیماری صد درصد در تالاب میقان در استان مرکزی گزارش شده و در میانکاله نیز ویروس ثبت شده هر چند که از طرف دامپزشکی گزارش نشده است.

خرازیان مقدم تاکید کرد: اگر بر اساس آنچه که دامپزشکی می گوید بپذیریم که این تحت تیپ بیماری که امسال داریم از پرندگان مهاجر به کشور آمده است آن گاه تالاب های ما و مراکز تجمع پرندگان آبزی کشور که ۲۵۰ سایت مهم و عمده را شامل می شود در خط اول رویارویی و به این ترتیب سازمان محیط زیست در خط مقدم خواهد بود. اگر ما بتوانیم کارمان را در صف اول درست انجام دهیم دامپزشکی کمتر ناگزیر از معدوم کردن پرندگان خواهد بود.

مدیرکل دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست در توضیح اقدامات انجام شده گفت: اولین اقدام ما اعلام ممنوعیت مطلق شکار پرندگان آبزی و کنار آبزی بوده اما متاسفانه اعمال ممنوعیت شکار تنها روی کاغذ است و برای اجرای آن باید حفاظت فیزیک را زیاد کنیم چون نیروی کافی نداریم باید محیط بانان ما کار بیشتری بکنند و نیاز به سوخت و اعتبارات دارد. با توجه به احتمال هر ساله وقوع بیماری و همچنین طاعون نشخوارکنندگان باید اعتبار ویژه ای برای بیماری های حیات وحش در نظر گرفته شود گرچه با همین امکانات کم محیط بانان و همکاران ما از هر نظر همکاری می کنند که جای تشکر دارد.

خرازیان مقدم با بیان اینکه جمع آوری و انحاء تلفات در بسیاری از نقاط که صعب العبور هم هست بسیار اهمیت دارد، ادامه داد: تقریبا قطعی است که بیماری از پرندگان مهاجر منتقل شده است و با توجه به کریدورهای مهاجرتی، هر آن ممکن است بیماری به مناطق دیگر کشور نیز منتقل شود هر چند که فعلا در حیات وحش ما تنها در همین دو منطقه دیده شده است. ۴۵ کشور در اسیا و اروپا درگیر آن هستند و ما بیش از ۲۵۰ سایت عمده داریم که در همه استانها واقع شده اند. ریشه کن کردن این ویروس هم به سادگی انجام پذیر نیست زیرا این تیپ ویروس ها مرتبا جهش پیدا می کنند و تحت تیپ های مختلف آن هر سال بروز می کند. بنابراین ممنوعیت شکار و صید و جمع آوری بازار خرید و فروش پرندگان کنار آبزی به ویژه در مازندران فوق العاده اهمیت دارد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید