لاریجانی: گروه حقیقت‌یاب برای بررسی جنایت شیمیایی در سوریه تشکیل شود

کدخبر: ۱۶۴۷۶۸
رئیس مجلس شورای اسلامی با محکوم کردن حمله موشکی آمریکا به سوریه به بهانه انفجار شیمیایی در این کشور، خواستار تشکیل گروه حقیقت یاب برای بررسی این موضوع شد.

به گزارش ایسنا، علی لاریجانی در نطق پیش از دستور خود در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی بر این نظر است که ملت ما سخت‌ترین شرایط را در حملات شیمیایی که با کمک غربی ها انجام می‌شد، تحمل کرده است، لذا با هر گونه اقدام نظامی در حوزه شیمیایی مخالف است اما با ادعای دروغین در این زمینه که بهانه برای اقدامات ماجراجویانه شود مخالف تر است و آن را محکوم می کند.

وی افزود: معتقدیم باید گروه حقیقت یاب تشکیل شود تا معلوم شود جنایتکار در این زمینه چه کسانی بودند و این سلاح ها از چه مرزهایی وارد سوریه شد و به دست چه کسانی مورد استفاده قرار گرفت.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: دولت آمریکا به بهانه استفاده از سلاح شیمیایی به سوریه حمله و خساراتی به این کشور وارد کرد. سوال اول این است که کدام مرجع بین المللی این ادعا را بررسی کرد و مشخص نمود آیا قبل از بررسی و محکومیت می توان عقاب نمود؟ ما در سال های آخر جنگ بارها با انواع سلاح شیمیایی از سوی صدام مواجه بودیم که این سلاح ها از طرف دولت های غربی به صدام داده می شد و همین قدرت های بزرگ لب فرو می بستند. صدام بارها از سلاح شیمیایی استفاده کرد و نه‌تنها اقدامی از طرف دولت های غربی ندیدیم، بلکه حتی موضعی نگرفتند.

لاریجانی اضافه کرد: اما یکباره در یک ادعای غیر واقعی عملیات علیه سوریه انجام می شود. آیا می توان باور کرد شما به دلیل حقوق بشر و حقوق بین الملل چنین اقدامی کردید، چرا نگذاشتید کمیته حقیقت یاب تشکیل شود و موضوع را رسیدگی کند؟ تا آنجا که ما بررسی کردیم دولت سوریه نه گاز سارین داشت که استفاده کند نه دلیلی داشت که در شرایطی که توفیقاتی داشته دست به چنین کاری بزند.

رئیس مجلس ادامه داد: این روش هایی که دولت آمریکا در پیش گرفته در سال های گذشته نیز انجام شد و نتیجه‌اش بحران تروریستی موجود در منطقه است. آیا ادعای آمریکا در مبارزه با تروریسم در افغانستان که با بمباران های شدید همراه بود، موفق بود؟ آیا وقتی آمریکا در عراق ادعا کرد سلاح های اتمی وجود دارد و بدون نظر مشورتی شورای امنیت عراق را زیر بمباران شدید قرار داد، موفق بود؟

وی تصریح کرد: بخاطر دارید پاول وزیر خارجه وقت آمریکا لیستی از مراکز اختفای سلاح های اتمی عراق ارائه کرد و آن لیست بهانه ای برای حمله به عراق شد. بعدها که در عراق مخالفین صدام حکومت را به دست گرفتند در مورد این ادعا بررسی صورت گرفت. آقای طالبانی رئیس جمهور عراق شد و تردیدی نیست که ایشان از مخالفین صدام بود و سالها علیه رژیم صدام مبارزه کرد. او می گفت آن لیست کذایی وزیر خارجه آمریکا را بررسی کردیم و چیزی نیافتیم. مثلا به نقطه ای که آنها آدرس داده بودند رفتیم و دیدیم یک طویله بود.

لاریجانی خطاب به دولت آمریکا گفت: شما چنین سابقه ای در جنگ افروزی های سال های گذشته دارید. سوال این است که با این حمله چه چیزی حل می شود. آیا جنگ در سوریه خاتمه می یابد؟ راه حل سیاسی حاصل می شود؟ این یک شروع است نه یک خاتمه. آتش بحران را افروخته‌تر و وسیع تر کردید که تبعات آن دامن خودتان را می گیرد. ممکن است برخی کشورهای ناتوان منطقه که سال‌ها در سوریه ماجراجویی کرده اند و اینک هلهله راه انداخته اند، شما را به باتلاق سوریه دعوت نمایند و ترجیح دهند ناتوانی خود را با لباس به تجهیزات شما به دامادی مزین کنند. این ها همان کسانی هستند که در شرایط بحران به گونه دیگری عمل می کنند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید