امیر محبیان

زمین خوردن دولت برای همه مشکل‌آفرین خواهد شد

کدخبر: ۱۷۳۳۹۷
«عمده اصولگرایان بر این باورند که علیرغم اختلاف دیدگاه با دولت باید به آن کمک کرد که مشکلات اجرایی کشور و مردم برطرف شود. به زمین خوردن دولت برای همه مشکل‌آفرین خواهد شد. این دیدگاه همه دلسوزان کشور است. باور به این دیدگاه به معنای همسو شدن با جریان اصلاح‌طلب نیست. البته حمایت و کمک به دولت برای کارآمدتر شدن به معنای عدول از موضع نقادانه نیست.»
زمین خوردن دولت برای همه مشکل‌آفرین خواهد شد

عصر ایران نوشت: «اصول‌گرایان بعد از شکست در انتخابات ریاست‌جمهوری چه استراتژی‌ای را در دستور کار خود قرار خواهند داد؟ این سوالی است که بسیاری از تحلیل‌گران سیاسی به دنبال جواب آن هستند. در این میان برخی از اصول‌گرایان به رهبری سعید جلیلی به دنبال تشکیل دولت در سایه هستند. استراتژی‌ای که هنوز به مرحله اجرا نرسیده است و تنها در کلام باقی مانده است و جریان اصول‌گرایی واکنشی به آن نشان داده است.

به همین مناسبت به سراغ امیر محبیان، تحلیل‌گر شناخته شده جریان راست رفتیم تا نظر او را در مورد آینده سیاسی اصول‌گرایان و دولت در سایه جویا شویم.

گزیده گفت‌‎وگوی عصر ایران با محبیان را در ادامه بخوانید:

- اصولگرایان هر چند در قالب تشکیلاتی جمنا توانستند چهره‌ای از یک حرکت منسجم را به نمایش گذارند اما به دلیل اشتباه راهبردی در تعامل با افکار عمومی و عدم تعیین اولویت‌های کاربردی در مناظره‌ها و نیز ادامه روند نامفید و بدون نتیجه عملی در کشف کاندیدای نهایی عملا نتوانستند نتیجه مطلوب را به دست آورده و فرصتی طلایی را از دست دادند.

- تشکیل دولت سایه توسط رقبای دولت‌ها اوایل دولت نخست احمدی‌نژاد از سوی این جانب پیشنهاد داده شد. اکنون نیز اشاراتی به آن دیده می‌شود.

دولت سایه راهکاری مردمسالارانه برای تجمیع توان مدیریتی جناح رقیب دولت و حتی کمک به آن است ولی مقدمه تشکیل آن رسیدن به اجماعی تشکیلاتی درون اصولگرایان است که متاسفانه هنوز در این مسیر اشکالات جدی وجود دارد.

- اصول‌گرایی به دلایلی که بارها به آن اشاره کرده‌ام، دچار مشکلاتی است که متاسفانه عملا به آن بی‌توجهی می‌شود. نتیجه آن را هم می‌بینیم. رسیدن به نتایج نامنطبق با ظرفیت‌ها هم محصول این بی‌توجهی است. یکی از این معضلات در سطح تشکیلاتی عدم تعریف مدل مطلوب برای رهبری اصولگرایان است.

- پیشنهاد امثال ما آن است که رهبری شخصی به دلیل فقدان چهره کریزماتیک و نیز بروز شکاف‌های درون تشکیلاتی عملا دیگر امکان عملیاتی ندارد و باید ساختاری مردمسالارانه نظیر مجلس یا کنگره ملی اصولگرایان تشکیل شده و جریان اصولگرا از بدنه اجتماعی مجددا سامان یابد.

- طرح چهره‌های خلق‌الساعه برای مدیریت جناح نیز محصول عدم تحلیل دقیق مشکلات اصلی در جریان اصولگرا و تاکید بر تکرار اشتباهات پیشین است.

- نگاه به سوابق گذشته چندان چشم‌انداز خوبی در اختیار ما قرار نمی‌دهد ولی امیدواریم تلاش برای تحلیل نقاط ضعف و قدرت به صورت واقع‌گرایانه به خواست و عزم همگانی در جریان اصولگرا تبدیل شود. در این صورت حتما به خواست خدا اتفاقات خوبی برای اصولگرایان و حتی کشور خواهد افتاد.

- دولت دوازدهم باید جوان‌تر و کارآمد‌تر شود. وزرای کارآمد دولت یازدهم حفظ و وزرای جدید کم‌حاشیه ولی پر کار و دارای برنامه به دولت افزوده شود. به گمانم عبور از سیاست‌زدگی و حاشیه‌آفرینی وتمرکز روی خواست‌های مردم لازمه موفقیت دولت دوازدهم خواهد بود.

- عمده اصولگرایان بر این باورند که علیرغم اختلاف دیدگاه با دولت باید به آن کمک کرد که مشکلات اجرایی کشور و مردم برطرف شود. به زمین خوردن دولت برای همه مشکل‌آفرین خواهد شد. این دیدگاه همه دلسوزان کشور است. باور به این دیدگاه به معنای همسو شدن با جریان اصلاح‌طلب نیست. البته حمایت و کمک به دولت برای کارآمدتر شدن به معنای عدول از موضع نقادانه نیست.

- قیاس‌های تاریخی معلوم نیست تا چه حد به نفع کشور باشد. هر رییس‌جمهوری محصول شرایط دوران خود و نیز انتخاب‌های کلیدی خود است.

تیتر یک
اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
کارگزاری مفید